Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Novy a PC a zdroj, par dotazu:

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Plánuju toto PC (možná jen grafika bude o něco jiná ale spíše to je final):

    https://www.alfa.cz/basket.php?items...012LE3012MYM01

    Mám pár dotazů:

    1) V recenzích grafických karet na netu se většinou uvádí i spotřeba W. Tato spotřeba se většinou uvádí pro CELOU testovací sestavu, komplet PC, správně?

    2) Daná sestava by měla ve špičce (budu to používat na rendering a jednoduše náročné operace, 24 hodin denně skoro) mít spotřebu cca 250 W (max 300 W)?
    (mám to z netu z různých testů ne při renderingu teda ale při hraní her), většinou to vyšlo dokonce pod 250W. 250W max 300 W je tedy kontinuální průměrná spotřeba cca této sestavy?

    3) Každá sestava si při startu (zlomky nebo pár sekund) řekne o podstatně více než těch 300 W v mém případě, protože se všechno startuje a po krátkou dobu to jednoduše potřebuju o dost více, i proto by zdroj měl být vždy výkonější. O kolik více si tak řeknou sestavy při startu oproti plnému vytížení? o 150 % oproti 100% při plném vytížení (hraní her rendering?)

    4) Mám zdroj o 650W s účiností 85%, znamená to že ze sítě bere 650 W ale dále je schopen pustit jen 85%, tedy 552W? NEBO že ze sítě bere 764 W ale dále (komponentám v pc) je schopen pustit jen 650 W (85%).?

    5) Ta karta bere myslím cca 120W, pokud bych koupil tu samou kartu ještě jednou a měl 2 v SLI zapojení, znamená to že sestavu si bude brát o 120W (v průměru tedy dejme tomu 370W)? (nebo samotné SLI zapojení žere více než 2 karty dohromady)?

    6) Když mám výkonný zdroj (třeba těch 650 W) ale sestava běží v klidu, třeba jen windows má odběr jen 100 W (třeba), bere si zdroj z elektrické sítě v tento moment taky jen těch cca 100 W? Nebo permatněn bere těch 650 W a do PC pouští méně? (asi hloupý dotaz, ale přesto, pro jistotu).


    díky moc za odpovědi, ve zdrojích a elektřině se moc nevyznám a tohle mi hodně pomůže!
    Naposledy upraveno uživatelem roamn: 14-02-2015 v 20:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Prázdný košík
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    1.) V závislosti od serveru - niekde merajú grafiku izolovane, niekde udávajú spotrebu celej zostavy (vždy je to uvedené)
    2.) Maximálna spotreba sa líši v závislosti od použitej aplikácie, v testoch zistenú spotrebu imho môžeš brať ako strop (+- pár percent)
    3.) Pri 650W zdroji a max. spotrebe zostavy na úrovni 250-300W nemusíš mať starosť
    4.) B je správne
    5.) dve karty budú mať spotrebu približne dvojnásobnú ako jedna karta
    6.) Odber zo siete je závislý od okamžitej spotreby pripojených komponent + straty spôsobené samotným zdrojom, tzn. že v prípade idle stavu bude aj odber zo siete nízky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Díky moc za odpovědi, ještě se jen ujistím:

    3) Ten třetí bod mě zajímá spíše ze zajímavosti, kolikrát více si tak při startu vezme sestava oproti full dlouhodobé zátěži, kolik si vezme v té "špičce", když se vše rozbíhá 1,5x?

    a

    4) Zdroj který je uveden jako 1000W např. a má účinost 85% si tedy při maximumálním výkonu bere ze sítě až 1176 W (mám tu zapojeno více věcí, proto se ptám kolik si zdroj vezme, myslel jsem že když má 1000W, tak si bere 1000W a ne více, to je skoro až klamavá reklama :-) )?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    ad 3.) nemyslím, že toto niekto meral .... ale imho zvýšený prúd odoberajú pri zapnutí myslím iba disky (pri roztočení), čo je však oproti odberu celej zostavy celkom zanedbateľná položka

    ad 4.) mno klamavá reklama Výkon zdroja udáva koľko energie je schopný dodať, nie koľko pritom zožerie A áno, 1000W zdroj si pri 85% účinnosti zoberie zo siete 1176W, preto by som pri výbere zostavy na 24/7 prevádzku uvažoval nad zdrojom s čo najvyššou účinnosťou - premietne sa to nie len na nižšej spotrebe ale aj nižšom zahrievaní samotného zdroja
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od roamn Zobrazit příspěvek
    Díky moc za odpovědi, ještě se jen ujistím:

    3) Ten třetí bod mě zajímá spíše ze zajímavosti, kolikrát více si tak při startu vezme sestava oproti full dlouhodobé zátěži, kolik si vezme v té "špičce", když se vše rozbíhá 1,5x?

    a

    4) Zdroj který je uveden jako 1000W např. a má účinost 85% si tedy při maximumálním výkonu bere ze sítě až 1176 W (mám tu zapojeno více věcí, proto se ptám kolik si zdroj vezme, myslel jsem že když má 1000W, tak si bere 1000W a ne více, to je skoro až klamavá reklama :-) )?
    3) Jak psal robky - odběrový špičky maj tak akorát disky a CRT. Disk žere kulový, CRT už nejsou, takže v není co řešit.

    4) Je udáván výkon zdroje a tudíž se o žádnou klamavou reklamu nejedná. To co tobě se nelíbí je příkon a ten na štítku taky bývá (http://img.hexus.net/v2/internationa...sonic1-big.jpg - zde např. "až" 8A)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Ještě dotaz, nechci zakládat samostatné vlákno, momentálně mám tento zdroj, a chci si dokoupit ještě k tomuto PC jeden dodatečný disk a nejsem si jistý jestli to celkově zdroj zvládne, zdroj (kupovaný cca před 4,5 rokama):

    https://www.alfa.cz/product.php?eid=000000000000000P6L
    Tady fotka:
    http://s1.postimg.org/aqw4l18f3/Fotografie_0022.jpg

    Mám tam momentálně 3 disky+1 DVD vypalovačku, všechno je to připojeno na sata napájecí kabely, ty má zdroj jen 4 a všechny už jsou tedy obsazeny, zdroj má nicméně i 5 molex napájecích kabelů , které zatím nevyužívám a doma mám redukci molex-> sata napájecí kabel, který hodlám použít a tím napájet ten dodatečný 4. disk.

    Současné disky jsou:
    (1TB samsung) https://www.alfa.cz/product.php?eid=000000000000000W5C
    (3 TB WD REd) https://www.alfa.cz/product.php?eid=...d&SearchType=1
    (120 GB SSD) https://www.alfa.cz/product.php?eid=...D&SearchType=1

    Pak nějakou DVd vypalovačku kterou stejně nepoužívám už (max při instalaci systému).

    A chci si koupit asi 1TB WD Blue (nebo Black) disk: https://www.alfa.cz/product.php?eid=...e&SearchType=1

    Jinak mám cpu athlon X6 1055T (125W zhruba) a nějakou GTX 460 1GB (160 W zhruba). Zvládně moje současné pc další disk?, celkově W výkonem snad jo i když už ten zdroj je starší a slyšel jsem že léty se snižuje W výkon který dokáže dodat, ale ptám se i částečně kvůli různým "větvím" zdroje, viz:

    http://s1.postimg.org/aqw4l18f3/Fotografie_0022.jpg

    Jestli tedy ten dodatečný disk (zapojený přes molex->SATA napájecí konektor zvládne?

    Díky moc za tipy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Nikdo neví, neporadí? Nechce se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Uplne v pohode. Ten disk zere cca 7-8W v zatezi, takze je to jak plivnuti do rybnika Klidne ten disk kup

    http://www.storagereview.com/western...eview_wd10ealx
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    296

    Ok, já teda viděl v recenzi že zrovna tento disk co chci kupovat (WD blue 1 TB) při startu snad žere 15-20W, tak jsem si nebyl jistý jestli to nebude dělat problémy+jak jsem říkal nebyl jsem si jistý těmi "napájecími" větvemi uvedenými na zdroji, ale na molex kabelech nic zapojené stejně zatím nemám, takže v tom problém snad nebude, předpokládám že jinak mužu využít molex->sata napájecí redukci a pojede to jak má
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nový Zdroj
    Od gouzdog v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-03-2013, 13:09
  2. Nový zdroj
    Od milcek98 v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-11-2012, 20:04
  3. Novy zdroj
    Od kowaltsky v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2011, 16:23
  4. Nový zdroj do PC
    Od MaoCeTung v sekci Zdroje
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 19-11-2010, 00:06
  5. Nový zdroj
    Od neotek v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-05-2008, 10:23