Zkušenosti s UV kapalinou
Mám v okruhu EK Water Blocks EK-Ekoolant - UV Blue
a to asi od 10/14 takže asi 4 měsíce .
Bohužel už není UV aktivní a toho jsem si všiml už před měsícem.
Jako osvětlení používám UV led pásek. Sice svítivost je docela velká, ale že by to tak rychle degradovalo uv částice v kapalině ?
Co máta vy za UV chladivo a svítíte led. nebo uv trubicí ?
Jakou mate výdrž kapaliny v okruhu. (hlavně UV životnost)
a to asi od 10/14 takže asi 4 měsíce .
Bohužel už není UV aktivní a toho jsem si všiml už před měsícem.
Jako osvětlení používám UV led pásek. Sice svítivost je docela velká, ale že by to tak rychle degradovalo uv částice v kapalině ?
Co máta vy za UV chladivo a svítíte led. nebo uv trubicí ?
Jakou mate výdrž kapaliny v okruhu. (hlavně UV životnost)
Dobrý den,
bohužel toto se dříve nebo později stane s jakoukoliv UV kapalinou. Je jedno jaký výrobce, jaký typ, dříve nebo později je konec. Můžete tam přidat například [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zase to bude půl roku svítit...;)
bohužel toto se dříve nebo později stane s jakoukoliv UV kapalinou. Je jedno jaký výrobce, jaký typ, dříve nebo později je konec. Můžete tam přidat například [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zase to bude půl roku svítit...;)
Já jsem si pořídil UV ledky (ne pásek) a mám podobný problém s UV kapalinou od aqua computer. Bohužel jsem bral LEDky z ebaye, takže nemohu zaručit jejich "UV svítivost" a zatím jsem se nedostal k jinému UV zdroji pro ověření.
Je mi jasné že je to otázka času kdy kapalina přestane být UV aktivní ale překvapila mě tak krátká doba za kterou se to stalo.
Určitě má vliv délka a intenzita expozice UV.
Jinak UV led jsou v pořádku. Mam ještě zbytek kapaliny a ta je UV stále aktivní. (nebyla vystavena UV záření)
Proto se ptám jak dlouho to ostatním vydrží a jaké mají UV světlo (intenzita,počet led a td.)
Určitě má vliv délka a intenzita expozice UV.
Jinak UV led jsou v pořádku. Mam ještě zbytek kapaliny a ta je UV stále aktivní. (nebyla vystavena UV záření)
Proto se ptám jak dlouho to ostatním vydrží a jaké mají UV světlo (intenzita,počet led a td.)