Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jaké systémové SSD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Zdravím vespolek. Měl bych dotaz. Zvažuji pořízení SSD disku pro systémovou část PC. Používám linux a tak můj systém vystačí s cca 20Gb daty. Tudíž se dívám na disky kolem 60GB. Na data mám jiný disk 1Tb SATA + 1Tb externí, takže větší kapacita u systému je sice pěkná, ale zbytečná. Teď mám systém na 120Gb SATA disku Seagate, z toho mám už asi 3 roky 95Gb volných, jelikož na ten disk mimo systému a konfiguračních souborů programů nic neukládám...
    Takže otázka zní: Jaký disk by byl pro mé potřeby nejlepší (dejme tomu do +-2000,-) a jak se takový disk připojuje k desce + napájení? Díval jsem se například na tento http://www.tsbohemia.cz/adata-ssd-sp...-_d152722.html Desku mám tuto: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4822#ov (rev. 2.0).
    Díky za případné odpovědi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    174

    Nejméně 120 Gb. Já mám Samsung 840 Evo a sem s ním spokojený, zapojíš ho místo toho tvého systémového, zapojení je stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Vzhledem k ceně, bych 64 GB disk nekupoval. 128 GB disk je jen o 6 stovek dražší. Samsung 840 EVO má problémy s poklesem rychlosti čtení u déle zapsaných souborů. Takže bych se mu vyhnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Dík za odpovědi. V tomto případě opravdu neřeším jestli je 2x větší disk jen o 600,- dražší a tím pádem výhodnější. Jak jsem psal výše - bohatě by mi stačil i disk o kapacitě 32Gb. Nicméně nebráním se ani této možnosti (128Gb). Jde mi hlavně o spolehlivost a výdrž.. Disk, který mám teď aktuálně jako systémový mám v PC už asi 5let (možná víc) je tento http://www.az-pocitace.cz/z/hds-3120...-8mb-sata-5let Funguje stále na jedničku. Nicméně myslím, že můj PC už trochu brzdí... Na podzim jsem si skládal nový PC a disk jsem ponechal, jelikož mi stačil... Teď už vidím (slyším), že to není ono a tak zvažuju právě SSD disk...
    Z dostupných disků jsem vyřadil disky "Kingston" o kterých jsem se dočetl, že v nových discích začal používat starší technologie. Taky bych vynechal samsung, jelikož má nějaké problémy se spomalováním čtení dat. Takže zbývá na výber asi z Transcend, A-Data, Intel. Ten Crucial podle infa taky nevypadá špatně, nicméně o této značce jsem ještě neslyšel a tak nevím zda je dobré kupovat něco o čemž nic nevím...
    Z toho co jsem napsal, tak mám dobrou zkušenost s disky Seagate, které jsem ovšem ve verzi SSD nenašel. Právě teď mám v pc ten systémový seagate - viz výše + ten "úložný" Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s. Externí disk mám naopak zase Transcend StoreJet 25M3 1TB, který jsem vzal podle pozitivních recenzí známých co ho mají...
    Chtěl bych mít opět nějaký disk, na který se mohu dalších pár let spolehnout jako na tyto co mám teď...
    Takže který t těch 4 značek vzít (ať už 64 nebo 128Gb), na ceně zas až tak nezáleží (dejme tomu do +-2500,-)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    174

    To není pravda máš ho že to tvrdíš, nebo si to někde četl. Já

    Samsung 840 EVO mám asi dva roky žádný problémy jsem nezaznamenal jede v pohodě, rozčilují mě pisatelé kteří to někde četli a všude ho haní, vy si myslíte že ostatní disky žádné chyby nemají to jste v omylu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Jech Josef Zobrazit příspěvek
    To není pravda máš ho že to tvrdíš, nebo si to někde četl. Já

    Samsung 840 EVO mám asi dva roky žádný problémy jsem nezaznamenal jede v pohodě, rozčilují mě pisatelé kteří to někde četli a všude ho haní, vy si myslíte že ostatní disky žádné chyby nemají to jste v omylu.
    Pán je zřejmě odborník. Máš pravdu, ten disk nemám, ale tuhle chybu Samsung oficiálně přiznal, loni v říjnu na ni vydal patch, který ji bohužel neodstranil zcela, což výrobce opět přiznal a pracuje na opravě.
    Takže výkřiky že to je "jedna paní povídala" si nech do hospody.

    Jinak co se týče Crucialu, pokud tuhle značku neznáš, co třeba Micron? To je totiž firma která prodává své výrobky pod značkou Crucial. A co se týče SSD, už je nějaký pátek vyrábí.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 25-02-2015 v 13:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    174

    To je zajímavé že ho mám 2 roky a nic nepozoruji a běhá v pohodě, nikdy sem neslyšel od nikoho kdo ho má že by si stěžoval tak to zas tak horký nebude, Samsung tu chybu přiznal a jiní výrobci mlčí i když nějakou chybu mají.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    To ze tu chybu nepozorujes ty, neznamena ze neexistuje
    http://www.overclock.net/t/1507897/s...a-in-the-drive
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,139

    O Crucialu moc slyšet není, ale tak 3 roky zpět, se svými parametry dostal ke špičce a poměr cena - výkon byl bezkonkurenční. Teď už to nějakou dobu nesleduji, ale zlé to nejspíš nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jinak co se týče Crucialu, pokud tuhle značku neznáš, co třeba Micron? To je totiž firma která prodává své výrobky pod značkou Crucial. A co se týče SSD, už je nějaký pátek vyrábí.
    Jo tak Micron už mi něco říká... Takže asi objednám tento kousek... Škoda jen, že není moc dostupný v TsBohemii, tu mám kousek od baráku...
    Nicméně zkusím ho tam objednat. Můžu teda tento konkrétní disk - http://www.tsbohemia.cz/crucial-mx10...-_d194070.html dát normálně do stolního PC ? Na jiných stránkách je uvedeno, že je pro notebooky..
    Naposledy upraveno uživatelem Rellik: 25-02-2015 v 16:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Edit: už nic, blbě sem si to přečetl.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 25-02-2015 v 16:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    101

    muzes si ho dat do stolniho PC, sam mam 2 disky 2,5" ve stolnim PC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    JJ vem ten crucial.... Jakmile ho objednáš, tak ho naskladní... Většinou mi od tud chodí zboží do 3 dnů, když ho mají tak jako tento disk po objednání... Dodání píší v pondělí
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Tak jsem ho tedy objednal v TsBohemii... Uvidíme...
    Díky za odpovědi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    8

    Takže disk byl nainstalován do skříně, následně byl nainstalován nový OS. No nicméně, že bych poznal v rychlosti (načítání OS) nějaký razantní rozdíl oproti tomu disku co jsem tam měl předtím se říct nedá... Možná při při práci v jednom programu (úpravy RAW fotek) jsem něco zaregistroval, ale to nevím zda je to z důvodu rychlého disku nebo zvětšení RAM z 8Gb na 16Gb... No nicméně investice nelituju (zatím)...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: Systémové složky
    Od @NUB!5 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-05-2013, 01:32
  2. Systémové požadavky pro editaci AVCHD bez ztráty kvality původního záznamu
    Od Traveler v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 14:16
  3. Jaké hry?
    Od Devouver v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-09-2011, 02:07
  4. Kvalita systémové jednotky
    Od Overdose v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-06-2011, 15:20
  5. P35-DS3L nedetekuje systemove vetraky
    Od Resurrection v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-12-2008, 23:06