Po nainstalování ovladačů grafické karty zamrzne pc / black screen
Zdravím, řeším už dva dny problém se svým PC:
Intel i5 2320
Nvidia Geforce GTX 660 TI
Deska MSI B75A-G41
16GB RAM
zdroj OCZ 700W
PC jsem si přivezl, mělo nainstalovaný W7 64bit a chodilo (asi 20 min než jsem šel na reinstal)
po nainstalování W8.1 PC jede, nainstaluju všechny ovladače na desku atd a je to ok. Když přejdu na ovladač GK tak po nainstalování a restartu PC buď po zapsání přihlašovacích údajů zobrazí plochu, pak se zpomalí a pak zamrzne úplně - jediná možnost tvrdý restart, nebo po zapsání údajů a potvrzení zčerná obrazovka a nic víc se neděje. přes integrouvanou grafiku vše šlape jak hodinky.
vyzkoušel jsem několik verzí ovladačů a bez úspěchu.
Přešel jsem tedy na W7 ultimate 64bit - po instalaci vše jelo včetně GK a asi po 4tém restartu najednou stejný problém. Po reinstalu W7 zase chvíli jede, hraju např Crysis 3. Po dalším restartu se celá situace opakuje. Pokud zapnu nouzový režim a ovladač odinstaluju tak znovu zapnu pc normálně a jede dokud se nepokusím nainstalovat GK.
Vyzkoušel jsem i oba Pci-e porty na desce a situace je vždy stejná.
Poraďte prosím čím by to mohlo být. Momentálně nemám možnost GK vyzkoušet jinde nebo jinou kartu vyzkoušet zde.
Předem děkuji za rady.
P.S. odpovědi a rady hledám po všech možných fórech už dva dny :(
Intel i5 2320
Nvidia Geforce GTX 660 TI
Deska MSI B75A-G41
16GB RAM
zdroj OCZ 700W
PC jsem si přivezl, mělo nainstalovaný W7 64bit a chodilo (asi 20 min než jsem šel na reinstal)
po nainstalování W8.1 PC jede, nainstaluju všechny ovladače na desku atd a je to ok. Když přejdu na ovladač GK tak po nainstalování a restartu PC buď po zapsání přihlašovacích údajů zobrazí plochu, pak se zpomalí a pak zamrzne úplně - jediná možnost tvrdý restart, nebo po zapsání údajů a potvrzení zčerná obrazovka a nic víc se neděje. přes integrouvanou grafiku vše šlape jak hodinky.
vyzkoušel jsem několik verzí ovladačů a bez úspěchu.
Přešel jsem tedy na W7 ultimate 64bit - po instalaci vše jelo včetně GK a asi po 4tém restartu najednou stejný problém. Po reinstalu W7 zase chvíli jede, hraju např Crysis 3. Po dalším restartu se celá situace opakuje. Pokud zapnu nouzový režim a ovladač odinstaluju tak znovu zapnu pc normálně a jede dokud se nepokusím nainstalovat GK.
Vyzkoušel jsem i oba Pci-e porty na desce a situace je vždy stejná.
Poraďte prosím čím by to mohlo být. Momentálně nemám možnost GK vyzkoušet jinde nebo jinou kartu vyzkoušet zde.
Předem děkuji za rady.
P.S. odpovědi a rady hledám po všech možných fórech už dva dny :(
Eventlogy? Koukal jsem do nich když se mi to stalo asi po druhé a nic zvláštního jsem tam nenašel (samozřejmě jsem se mohl překouknout). Odpoledne je projedu a napíšu. Ještě doplním, že jsem provedl update biosu nejdříve na na verzi 17.4 - nic se nezměnilo, poté na poslední 17.8 a taky nic. Potřeboval bych identifikovat jestli je karta K.O. nebo deska. Spíš počítám s tou grafikou :/
Takže event logy ve statusu error v odhadované době pádu jsou:
Aplikační:
Zdroj: .NET Runtime
ID: 1026
text:Aplikace: Setup.exe
Verze Framework: v4.0.30319
Popis: Proces byl ukončen z důvodu neošetřené výjimky.
Informace o výjimce: System.Windows.Markup.XamlParseException
Zásobník:
na System.Windows.Markup.XamlReader.RewrapException(System.Exception, System.Xaml.IXamlLineInfo, System.Uri)
na System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(System.Xaml.XamlReader, System.Xaml.IXamlObjectWriterFactory, Boolean, System.Object, System.Xaml.XamlObjectWriterSettings, System.Uri)
na System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(System.Xaml.XamlReader, Boolean, System.Object, System.Xaml.Permissions.XamlAccessLevel, System.Uri)
na System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext, System.Object, Boolean)
na System.Windows.Application.LoadBamlStreamWithSyncInfo(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext)
na System.Windows.Application.LoadComponent(System.Uri, Boolean)
na System.Windows.Application.DoStartup()
na System.Windows.Application.<.ctor>b__1(System.Object)
na System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
na MS.Internal.Threading.ExceptionFilterHelper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeInSecurityContext(System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(System.Object)
na System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode, CleanupCode, System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
na System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
na System.Windows.Threading.Dispatcher.ProcessQueue()
na System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
na MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
na MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
na System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(System.Delegate, System.Object, Int32)
na MS.Internal.Threading.ExceptionFilterHelper.TryCatchWhen(System.Object, System.Delegate, System.Object, Int32, System.Delegate)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.InvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
na MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)
na MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(System.Windows.Interop.MSG ByRef)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrame(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.Run()
na System.Windows.Application.RunDispatcher(System.Object)
na System.Windows.Application.RunInternal(System.Windows.Window)
na System.Windows.Application.Run(System.Windows.Window)
na DynamicClass.(System.Object)
na 犘⡵簲돩�䨥.횩平퇳睃ꇾ帰⡦띛(System.Object)
na BANANA.GGDKQQLNRXBSTJILXNNRI.QUXPCDJVVFGZGMYMAEBEDB()
Zdroj: Restart manager
ID: 10006
text: Aplikaci nebo službu Intel(R) Management and Security Status nelze ukončit.
Status upozornění:
Zdroj:Winlogon
ID: 6000
text: Odběratel oznámení přihlašování do systému Windows nemohl zpracovat událost upozornění.
Systémové:
Error:
Zdroj: Kernel-Power
ID: 41
text: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.
Zdroj: EventLog
ID: 6008
text: Předchozí vypnutí systému (22:31:11, 15.3.2015) bylo neočekávané.
Zdroj: Service Control Manager
ID: 7022
text:Služba Windows Update přestala během spouštění reagovat.
Zdroj: Service control manager
ID: 7001
text: Služba Mini-přesměrovač SMB 2.0 závisí na službě Obálka a jádro minipřesměrovačů SMB, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu.
ID: 7026
text: Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
AFD
CSC
DfsC
discache
NetBIOS
NetBT
nsiproxy
Psched
rdbss
spldr
tdx
Wanarpv6
WfpLwf
Asi tak nějak. O problému s grafikou v tom nic moc nevidím :/
Edit: velkou náhodou se mi podařilo zapůjčit jinou GK a to: ASUS EAH 5450. Ta jede s ovladači bez problémů. Aero a vše funguje už přes několik restartů a spouštění her na zkoušku. Tím pádem předpokládám že moje nvidia je kaput. Kolega v práci mi přislíbil, že si ji vezme zítra domů a zkusí nainstalovat ve svém PC abychom se ujistili.
Kdyby jste měl ještě někdo nějaký nápad tak sem s ním. Zrovna dvakrát se mi novou kartu kupovat nechce....
Aplikační:
Zdroj: .NET Runtime
ID: 1026
text:Aplikace: Setup.exe
Verze Framework: v4.0.30319
Popis: Proces byl ukončen z důvodu neošetřené výjimky.
Informace o výjimce: System.Windows.Markup.XamlParseException
Zásobník:
na System.Windows.Markup.XamlReader.RewrapException(System.Exception, System.Xaml.IXamlLineInfo, System.Uri)
na System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(System.Xaml.XamlReader, System.Xaml.IXamlObjectWriterFactory, Boolean, System.Object, System.Xaml.XamlObjectWriterSettings, System.Uri)
na System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(System.Xaml.XamlReader, Boolean, System.Object, System.Xaml.Permissions.XamlAccessLevel, System.Uri)
na System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext, System.Object, Boolean)
na System.Windows.Application.LoadBamlStreamWithSyncInfo(System.IO.Stream, System.Windows.Markup.ParserContext)
na System.Windows.Application.LoadComponent(System.Uri, Boolean)
na System.Windows.Application.DoStartup()
na System.Windows.Application.<.ctor>b__1(System.Object)
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeImpl()
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.InvokeInSecurityContext(System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(System.Object)
na System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode, CleanupCode, System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
na System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object, Boolean)
na System.Threading.ExecutionContext.Run(System.Threading.ExecutionContext, System.Threading.ContextCallback, System.Object)
na System.Windows.Threading.DispatcherOperation.Invoke()
na System.Windows.Threading.Dispatcher.ProcessQueue()
na System.Windows.Threading.Dispatcher.WndProcHook(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
na MS.Win32.HwndWrapper.WndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr, Boolean ByRef)
na MS.Win32.HwndSubclass.DispatcherCallbackOperation(System.Object)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.InvokeImpl(System.Windows.Threading.DispatcherPriority, System.TimeSpan, System.Delegate, System.Object, Int32)
na MS.Win32.HwndSubclass.SubclassWndProc(IntPtr, Int32, IntPtr, IntPtr)
na MS.Win32.UnsafeNativeMethods.DispatchMessage(System.Windows.Interop.MSG ByRef)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrameImpl(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.PushFrame(System.Windows.Threading.DispatcherFrame)
na System.Windows.Threading.Dispatcher.Run()
na System.Windows.Application.RunDispatcher(System.Object)
na System.Windows.Application.RunInternal(System.Windows.Window)
na System.Windows.Application.Run(System.Windows.Window)
na DynamicClass.(System.Object)
na 犘⡵簲돩�䨥.횩平퇳睃ꇾ帰⡦띛(System.Object)
na BANANA.GGDKQQLNRXBSTJILXNNRI.QUXPCDJVVFGZGMYMAEBEDB()
Zdroj: Restart manager
ID: 10006
text: Aplikaci nebo službu Intel(R) Management and Security Status nelze ukončit.
Status upozornění:
Zdroj:Winlogon
ID: 6000
text: Odběratel oznámení přihlašování do systému Windows
Systémové:
Error:
Zdroj: Kernel-Power
ID: 41
text: Systém se znovu restartoval, aniž by se předtím zcela vypnul. Tato chyba mohla být způsobena tím, že systém přestal reagovat, selhal nebo že došlo k neočekávané ztrátě napájení.
Zdroj: EventLog
ID: 6008
text: Předchozí vypnutí systému (22:31:11, 15.3.2015) bylo neočekávané.
Zdroj: Service Control Manager
ID: 7022
text:Služba Windows Update přestala během spouštění reagovat.
ID: 7001
text: Služba Mini-přesměrovač SMB 2.0 závisí na službě Obálka a jádro minipřesměrovačů SMB, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu.
ID: 7026
text: Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
AFD
CSC
DfsC
discache
NetBIOS
NetBT
nsiproxy
Psched
rdbss
spldr
tdx
Wanarpv6
WfpLwf
Asi tak nějak. O problému s grafikou v tom nic moc nevidím :/
Edit: velkou náhodou se mi podařilo zapůjčit jinou GK a to: ASUS EAH 5450. Ta jede s ovladači bez problémů. Aero a vše funguje už přes několik restartů a spouštění her na zkoušku. Tím pádem předpokládám že moje nvidia je kaput. Kolega v práci mi přislíbil, že si ji vezme zítra domů a zkusí nainstalovat ve svém PC abychom se ujistili.
Kdyby jste měl ještě někdo nějaký nápad tak sem s ním. Zrovna dvakrát se mi novou kartu kupovat nechce....
Vypisovat jsi to nemusel, stačilo že tam ohledně gpu, potažmo ovladačů nic není.
Napadá mě ještě přeinstalovat ovladač a nainstalovat pouze samotné ovladače GK a PhysX.
Pak si ještě můžeš pohrát s TRD.
http://www.sevenforums.com/graphic-cards/339699-geforce-gtx-660-keeps-crashing.html
Napadá mě ještě přeinstalovat ovladač a nainstalovat pouze samotné ovladače GK a PhysX.
Pak si ještě můžeš pohrát s TRD.
http://www.sevenforums.com/graphic-cards/339699-geforce-gtx-660-keeps-crashing.html
Díky za tip, ale instalovat pouze ovladač bez všeho okolo jsem taky zkoušel. Vždy stejný výsledek. Při jedné instalaci jsem zaznamenal, že proběhla dole vpravo v oznamovací oblasti hláška něco jako: nvidia kernel přestal pracovat, ale proběhla moc rychle na to abych to zaznamenal.
Díky za rady, ale už se pomalu smiřuju se závadou karty. Údajně by to mohl být nějaký studeňák na připájení procesoru a snad by měla nějaká firma dělat reball. Prý by tomu i moje příznaky napovídaly.
Tomu TRD popravdě moc nerozumím. Asi chápu co by ten kód měl dělat, ale nějak nechápu kam s ním....
Díky za rady, ale už se pomalu smiřuju se závadou karty. Údajně by to mohl být nějaký studeňák na připájení procesoru a snad by měla nějaká firma dělat reball. Prý by tomu i moje příznaky napovídaly.
Tomu TRD popravdě moc nerozumím. Asi chápu co by ten kód měl dělat, ale nějak nechápu kam s ním....