Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
Co chci upgradovat
: Procesor
Aktuální konfigurace: 2x Intel Core 2 Duo CPU E4400 2GHz
grafická karta: AMD Radeon HD 7700 Series
RAM: 3gb
Další komentář:
Dobrý den, chtel jsem se zeptat na pár otázek... Chtěl bych si koupit tento procesor AMD FX-Series X6 FX-6300 jenže nevím zda můj počítač tento procesor příjme a jestli stačí 300W zdroj a druhý dotaz jestli mám radši vyměnit něco jiného, aby byl upgrade co nejefektivnější,předem děkuji.
Aktuální konfigurace: 2x Intel Core 2 Duo CPU E4400 2GHz
grafická karta: AMD Radeon HD 7700 Series
RAM: 3gb
Další komentář:
Dobrý den, chtel jsem se zeptat na pár otázek... Chtěl bych si koupit tento procesor AMD FX-Series X6 FX-6300 jenže nevím zda můj počítač tento procesor příjme a jestli stačí 300W zdroj a druhý dotaz jestli mám radši vyměnit něco jiného, aby byl upgrade co nejefektivnější,předem děkuji.
pokud máš výše uvedený procesor, byl by upgrade spojen s nákupem nové základní desky a potažmo operačních pamětí.
A tebou vybraný procesor je výhodný pokud plánuješ na pc stříhat video nebo renderovat apod. věci, ale pokud je primárně PC na hry, není to nejvhodnější volba.
A tebou vybraný procesor je výhodný pokud plánuješ na pc stříhat video nebo renderovat apod. věci, ale pokud je primárně PC na hry, není to nejvhodnější volba.
Dobře a co by jste mi teda doporučili?
Na to mame trosku malo informaci ...
Co bys tedy chtěl upgradovat, jaký máš rozpočet (do 5k?), jaké je zaměření toho PC
Co bys tedy chtěl upgradovat, jaký máš rozpočet (do 5k?), jaké je zaměření toho PC
Jestli ti jde o upgrade kvůli hrám, tak si hlavně připrav víc peněz. Myslím, že ta částka bude muset mít 5 cifer. ;)
Ano do 5 000Kč, chtěl bych aby se o trochu zvýšil výkon na hry
Zdroj je jaké značky, případně přesný model? Za 5 tisíc toho ale moc nevymyslíš. Nová grafika by tomu trochu pomohla (herní dělo z toho ale nebude), pak zas bude limitem zbytek PC. Snad jedině pořídit z druhé ruky nový procesor, něco kolem 3 GHz. Záleží ale co máš za desku, takže sem napiš přesný typ.
Zdroj: Fortron 300W/LN/12fan/Pf
-model: ATX-300 PNR
Z. deska: Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6
Zdroj: Fortron 300W/LN/12fan/Pf
Takže zdroj neni nic extra, ale mohlo by to byt i horsi, deska by s obtizemi mela zvladat treba Core2Duo E8400, i kdyz otazka jak to s ni vypada po tech par letech provozu (to se tyka i zdroje)
Uprimne bych rekl ze se do toho stroje moc nevyplati investovat, lepsi reseni by bylo nasetrit nejake slusnejsi penize a koupit neco noveho.
Uprimne bych rekl ze se do toho stroje moc nevyplati investovat, lepsi reseni by bylo nasetrit nejake slusnejsi penize a koupit neco noveho.
Dobře, děkuju za radu.