Původně odesláno od
hw3_on
jj ... i live CD hodně napoví... event. vrátím přerozdělený disk do původního stavu... s tím nemám problém. Navíc DELL dělá hodně do korporátní sféry a tam musí mít linux/unix kompatibilitu, takže toho se nebojím. A s TOSHIBou mám zase s linuxem velice dobré zkušenosti. To fakt není můj problém. Jde mi opravdu o to železo. Podle čeho vybrat. Ale je fakt, že nemám jinou šanci, než se řídit zkušeností s daným výrobcem (rodina, kamarádi, forum)... poruchy, servis, jak dlouho vydržel... Ale i tady jak radíš, kus od kusu. Takže vlastně je to vždy taková sázka do loterie. Pokud někdo má ntb bez problémů cca 2-3 roky, tak je mi ta informace stejně k ničemu, protože ten daný tip už se nevyrábí a nový následník je zase otázkou, co se týká kvality. Problém se zárukou jsem měl ale na mysli jíný. Notebook funguje, vše běží a např. po 1,5 roce ntb zhasne. Servismani se na to podívají a řeknou no jo vážený pane, ale vy jste porušil záruční podmínky, nainstaloval jste jiný operační systém... nazdar, máte smůlu. A potom následuje ta tahanice se záruční opravou...já si můžu svobodně vybrat OS, nemůžete mě omezovat, od vás jsem kupoval hw a ten se rozbil bez příčinné souvislosti se zvoleným OS... proti ... , ale v záručních podmínkách máte.... atd. atd. No ale to sem už nepatří. Tak snad budu mít šťastnou ruku. Já sem potom za 5 let napíšu, jak jsem byl spokojený a jestli hw vydržel... heh
PS: doufám, že nebudu psát už za 1/2 roku ... heh