Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problem s RAID O

tobel (2)|6.8.2007 12:00
Ahoj, Rozhodl jsem se, ze si prikoupim jeste jeden 300gb disk a zapojim si je do RAID 0. Vsechno v pohode slo, zapojeni nebyl problem, az, kdyz jsem spustil instalaci Windows, tak mi to hlasi, ze nenachazi zadny disk. Mam zakladni desku MSI k8n a na netu jsem se docetl, ze musim doinstalovat nejaky ovladace RAID. Ty mam, jenze na dikete a v pocitaci disketovou mechaniku nemam. Nevite prosim nekdo, jestli by se do pocitace daly ty ovladace dostat jinak, nez pres disketu a pokud mozno jak?
Diky za pomoc
Petr S. (1220)|6.8.2007 12:13
Zkus si obsah té diskety vypálit na nějaké CD a z něj je pak do instalačky Windows načíst. To se dělám jednou z funkčních kláves (tuším F7 nebo F6? prostě F něco :D ).
Konnor (278)|6.8.2007 14:29
já to dělal přes disketu a bylo to F6 s tím cd nevim přece jen to zároveň použivá mechaniku k instalaci woken, ale zkusil bych to,...

PS

při nejhorším si od někoho pujč disketovku a na tu chvilu ju tam zapoj;)
slowak1982 (134)|6.8.2007 15:09
Taky je moznost upravit si instalacni cd windowsxp pomoci nLite a pridat si do nej ovladace k zakladni desce. Pak nemusite shanet disketovou mechaniku.
Pavel Boček (4169)|6.8.2007 21:52
to je to proč "rozumější" lidi používají stále disketovky ;)

CD asi nepůjde, protože to asi bere jenom z floppyny...ale zkusit se to může :)

víte dokonce že prodej disket je stále stejný...? každej server používá diskety :)

ještě jedna věc - po zapojení do RAID pole neuvidíš na 95% S.M.A.R.T. a vzhledem k vyššímu riziku ztráty dat asi chápeš že z toho plyne nutnost důkladně zálohovat ;-)