Tazatel: Vanilla
Znění dotazu: Mám dotaz. Notas jsem normálně používala i bez el.- i po vypojení z elektriky jel na baterku asi tři hodiny. Jednou jsem se rypala v programech a asi jsem něco trubka vymazala, protože od té doby mi notas píše, že není nalezena baterie a svítí dioda červeně a notas nemůžu odpojit od elektriky bo se hned vypne. :( a tak jsem se podívala do biosu a tam je napsane , že battery not installed.... Asi jsem odinstalovala nějaký ovladač, že? Co stím ted? Děkuji za odpovědi :-)
Znění dotazu: Mám dotaz. Notas jsem normálně používala i bez el.- i po vypojení z elektriky jel na baterku asi tři hodiny. Jednou jsem se rypala v programech a asi jsem něco trubka vymazala, protože od té doby mi notas píše, že není nalezena baterie a svítí dioda červeně a notas nemůžu odpojit od elektriky bo se hned vypne. :( a tak jsem se podívala do biosu a tam je napsane , že battery not installed.... Asi jsem odinstalovala nějaký ovladač, že? Co stím ted? Děkuji za odpovědi :-)
Ovladače nemají na status v BIOS vliv. Zkusil bych baterii vyndat, zapnout NTB, pak jej vypnout, vytáhnout kablík napájení, baterii znovu nandat, zapojit kablík napájení a uvidíš, jestli se začne nabíjet.
Pokud ne, tak je to asi "rozbitý"
Pokud ne, tak je to asi "rozbitý"
Ahoj. Obávám se, že tohle není pošťouráním v nějakých programech. Pro začátek tu baterku vyndej a zkus profoukat, popř. opatrně očistit styčné plošky baterie i notebooku. Při vrácení baterie zkontrolovat, je-li dobře zasunutá a také dobře zapadlý "zámek". Dělej to opatrně, beze spěchu a pečlivě. Pak dej vědět :-)
Edit: Durib byl rychlejší :-)
Edit: Durib byl rychlejší :-)