Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC (HW/SW): Dell M1330 xps - nebyla zjištěna žádná baterie

Neregistrovaný (0)|4.4.2015 10:21
Tazatel: Vanilla

Znění dotazu: Mám dotaz. Notas jsem normálně používala i bez el.- i po vypojení z elektriky jel na baterku asi tři hodiny. Jednou jsem se rypala v programech a asi jsem něco trubka vymazala, protože od té doby mi notas píše, že není nalezena baterie a svítí dioda červeně a notas nemůžu odpojit od elektriky bo se hned vypne. :( a tak jsem se podívala do biosu a tam je napsane , že battery not installed.... Asi jsem odinstalovala nějaký ovladač, že? Co stím ted? Děkuji za odpovědi :-)
durib (1141)|4.4.2015 10:58
Ovladače nemají na status v BIOS vliv. Zkusil bych baterii vyndat, zapnout NTB, pak jej vypnout, vytáhnout kablík napájení, baterii znovu nandat, zapojit kablík napájení a uvidíš, jestli se začne nabíjet.
Pokud ne, tak je to asi "rozbitý"
Ventero (1280)|4.4.2015 11:00
Ahoj. Obávám se, že tohle není pošťouráním v nějakých programech. Pro začátek tu baterku vyndej a zkus profoukat, popř. opatrně očistit styčné plošky baterie i notebooku. Při vrácení baterie zkontrolovat, je-li dobře zasunutá a také dobře zapadlý "zámek". Dělej to opatrně, beze spěchu a pečlivě. Pak dej vědět :-)

Edit: Durib byl rychlejší :-)