Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak zapojit SPDIF??

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    To je zase jizda, zdravim panove mam otazecku.

    Jak spravne zapojit SPDIF, protoze uz jsem z nekolika zdroju zaslech, ze pri obracenem zapojeni se muze odpalit deska nebo grafarna......

    Takze otazka zni nasledovne.

    Kablik mam original od MSI jedna se o MSI GTX275 Lightning a deska Gigabyte B85N Phoenix. V desktopu budu menit GTX275 za 580GTX, takze milej Lightning pujde do HTPC. Ono se to zda jednoduchy ale prosim kouknete na prilozene fotky, hlavne na "zeleny navod" od MSI, ktery je zjevne spatne napsany, protoze Text vlevo vyvraci text v pravo

    Poradte, jestli ktery je SPDIF a ktery GND
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20150416_194759.jpg 
Zobrazení: 132 
Velikost: 4.00 MB 
ID: 30639   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20150416_194735.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 2.72 MB 
ID: 30638   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20150416_201900.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 3.13 MB 
ID: 30640  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,273

    Napadla mě zkratová zkoušečka na digiměřáku. Ale nevím, jak velký proud při jakém napětí tam může probíhat, jestli by to nepoškodilo obvod. Ale myslím, že by to mělo být bezpečné a mohlo by to vést k zjištění, který pin je GND - druhou zem pro najdeš a určíš tuty - jak na desce tak kartě. Ani netuším, proč by to obrácené zapojení mělo něco odpálit - v digitálu by měly běhat skutečně nízké hodnoty, které by při svedení do země neměly mít sílu něco napálit. To mě dovedlo k tomu, jestli by nešel na běžícím PC s přepnutím zvuku do SPDIF, tento výstup měřit rovnou - znaménko na displeji měřáku by ti mělo jasně ukázat, kde je zem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Merak nemam. Na desce vim, ktery je GND a na grafarne ne. Na strane u grafarny je konektor nalisovanej, takze se neda otocit, ale na desce jsou zamenitelny.....a ty barvy podle toho navodu jsou tak i tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,273

    Tak měřák se dá od někoho půjčit. Buď od kamaráda nebo -nevím, jak je to ve tvé lokalitě - jestli tam máte poblíž GM nebo GES - ty myslím cca za 50,- Kč půjčovali měřáky. Klidně bych se zkusil zeptat i u nějaké místní eltechfirmičky (opravář TV apod.) Také se dá koupit měřák se zkratovkou u Vitnamců cca za 70 Kč, ale tím u PC měřím jen velmi staré komponenty na kterých mi nezáleží - svůj nový PC bych si tím asi netroufl měřit (největší opatrnost je paranoia) :-) . A jestli se odhodláš k metodě pokus omyl, tak bych začal tím, že bílý nebo černý bude zem a žlutý, oranžový, zelený apod. bude živej. U modrýho bych váhal :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: spdif.jpg 
Zobrazení: 76 
Velikost: 108.4 KB 
ID: 30641

    Asi to nějak v první revizi návodu popletli, v manuálu na PDF je to nejspíše správně.

    Ona je otázka jaký má deska SPDIF výstup, pokud normální(coax) tak je signál +- 0,5V a je v podstatě jedno zda se prohodí polarita, ovšem pokud z desky leze SPDIF na úrovni TTL 0-5V tak by to už vadilo.

    http://sound.westhost.com/project85.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,273

    Výstupy zvukovek a vstupy AVR jsou koncipovány na TTL? - to bych nečekal! Tam je to opravdu jak píše Fox_25: Pro logickou “0” je povolený interval vstupních napětí 0 - 0.8V pro logickou “1” 2 - 5 V.

    Nejjistější a nejbezpečnější je opravdu citlivý voltmetr a černej zapojit někam mimo piny výstupu SPDIF na jistou zem a červeným pak zkusit jaký z těch dvou pinů oživí displej měřáku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. přesměrování z SPDIF do HDMI
    Od Besy v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-12-2013, 21:27
  2. Spdif + x-fi
    Od Rat v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 11:39
  3. 3 pin SPDIF In Cable
    Od imported_tomros v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 00:25
  4. Zvuk 5+1 na SPDIF zařízení
    Od AlbiDC v sekci Audio
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 12:02
  5. S/pdif (spdif)
    Od GoodspeedM v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-03-2009, 00:55