Tazatel: ian
Znění dotazu: Dobry den,
vec se ma tak, PC formatuji, nainstaluji WIN, ovladace a vse potrebne, propojim LCD HDMI kabelem s deskou, funguje i zvuk nic momentalne nepada. Pokud ale strcim GPU do slotu a LCD mam propojen HDMI kabelem na zakladni desce, pocitac se po zapnuti restartuje a pote najede, ale lcd hlasi ''zadny signal''. Pokud propojim HDMI kabelem pres GPU, grafika normalne funguje a obraz jede. Ale od te doby uz nejede zvuk, i kdyz grafiku odstranim a propojim PC zase zpet HDMI pres desku. Deska byla na reklamaci kde pry funguje...pred reklamaci byl problem o to horsi, ze PC padalo +- po 3 minutach klidne at v nem grafika byla, ci nikoliv. Nevim jestli je v haji GPU, kdyz po propojeni normalne funguje a PC padalo i kdyz v nem vubec nebyla. A upozornuji ze jsem nic netaktoval. Na reklamacich chlap rikal, ze to klidne muzu mit v haji CPU...jak to ale poznam, kdyz PC jede a dokonce ted ani nepada, coz je mi take zahada. Za jakoukoliv radu budu opravdu vdecny.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: CPU i5 3570K chlazeni Gelid Tranquillo ver2., RAM 8GB, GPU geforce GTX 660, zdroj OCZ 650W.
Znění dotazu: Dobry den,
vec se ma tak, PC formatuji, nainstaluji WIN, ovladace a vse potrebne, propojim LCD HDMI kabelem s deskou, funguje i zvuk nic momentalne nepada. Pokud ale strcim GPU do slotu a LCD mam propojen HDMI kabelem na zakladni desce, pocitac se po zapnuti restartuje a pote najede, ale lcd hlasi ''zadny signal''. Pokud propojim HDMI kabelem pres GPU, grafika normalne funguje a obraz jede. Ale od te doby uz nejede zvuk, i kdyz grafiku odstranim a propojim PC zase zpet HDMI pres desku. Deska byla na reklamaci kde pry funguje...pred reklamaci byl problem o to horsi, ze PC padalo +- po 3 minutach klidne at v nem grafika byla, ci nikoliv. Nevim jestli je v haji GPU, kdyz po propojeni normalne funguje a PC padalo i kdyz v nem vubec nebyla. A upozornuji ze jsem nic netaktoval. Na reklamacich chlap rikal, ze to klidne muzu mit v haji CPU...jak to ale poznam, kdyz PC jede a dokonce ted ani nepada, coz je mi take zahada. Za jakoukoliv radu budu opravdu vdecny.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: CPU i5 3570K chlazeni Gelid Tranquillo ver2., RAM 8GB, GPU geforce GTX 660, zdroj OCZ 650W.
Ano ovladace jsem instaloval vsechny, ano v device je zobrazeno vse. Dnes jsem formatoval znovu a instaloval s tim, ze jsem rovnou od zacatku mel GPU v desce a propojeni HDMI pres ni. Vse jsem nainstaloval, vsechny ovladace i na GPU, pocitac po restartu najel ozval se zvuk WIN a to bylo vse, zadny jiny zvuk nesel a zase nejde ani u win uz.
A reproduktory máš integrované v displeji nebo mimo? HDMI kabel jestli se nepletu umí přenášet jak audio tak video a jestli se nepletu, tak Win mají automaticky nastavené, že pokud máš zapojený HDMI kabel, tak pouštěj audio přes něj. Bohužel pak do ostatních reproduktorů zvuk nejde. Zkus normálně nastartovat PC s HDMI zapojeným v grafice (tak aby ti najel obraz) a kouknout do:
Ovládací panely->Zvuk, karta přehrávání a tam nastavit jako výchozí zařízení tu položku, která jako výchozí vybrána není.
Ovládací panely->Zvuk, karta přehrávání a tam nastavit jako výchozí zařízení tu položku, která jako výchozí vybrána není.
Nemam pripojeny zadne repraky, resim nenabehnuti LCD, kdyz je kabel HDMI (zvuk i obraz) propojen s deskou. A nefunkcnost zvuku po pripojeni GPU do slotu, ani nemusi byt pripojena k zdroji, kdy se pocitac do te doby funkcni (se zvukem) restartuje jakoby rychle a najede od te doby uz zvuk, ani kdyz GPU odstranim a znovu nainstaluji vsechny ovladace.
uprava*
..kdyz je kabel propojeny s deskou a v PC je GPU ve slotu, samostatne LCD bez GPU nabehne...do doby nez jednou strcim GPU do desky, tak jede u LCD i zvuk, pote uz ne.
..kdyz je kabel propojeny s deskou a v PC je GPU ve slotu, samostatne LCD bez GPU nabehne...do doby nez jednou strcim GPU do desky, tak jede u LCD i zvuk, pote uz ne.
Nemáš připojený žádné reproduktory, ale jde/nejde ti zvuk? To si trochu protiřečíš.
Takže jako pro malé děti. Odkud ti vychází zvuk, když je slyšet? Jde přímo z monitoru nebo z nějakých sluchátek? Nebo odkud ti vlastně ten zvuk nejde když nefunguje?
Jestli se nepletu, tak tvůj problém je,
a) když máš odpojenou vlastní GPU a zapojíš monitor do základní desky:
- obraz funguje vpořádku
- zvuk funguje vpořádku
---> vše funguje jak má
b) když máš připojenou vlastní GPU a zapojíš monitor do základní desky
- obraz nefunguje
- zvuk funguje
- počítač se po zapnutí vyresetuje
-----> vše funguje jak má, protože po připojení vlastní GPU se odpojí ta integrovaná, že by? :)
c) když zapojíš GPU do základní desky a zapojíš kabel do GPU
- obraz funguje
- zvuk nefunguje
------> možná vše funguje jak má, ale tys vůbec nevyzkoušel to, co jsem ti radil v předchozím příspěvku
Pokud jsem vše napsal správně... zkus to, co jsem ti radil, třeba je ten problém jen v nastavení zvuku (když to v tom daném nastavení nebude, tak můžem bádat nad něčím jiným)
Pokud ne, vysvětli podrobněji, protože z tvého popisu a toho jak to omíláš dokola a protiřečíš si tak vlastně nevím, co chceš...:notsure
Takže jako pro malé děti. Odkud ti vychází zvuk, když je slyšet? Jde přímo z monitoru nebo z nějakých sluchátek? Nebo odkud ti vlastně ten zvuk nejde když nefunguje?
Jestli se nepletu, tak tvůj problém je,
a) když máš odpojenou vlastní GPU a zapojíš monitor do základní desky:
- obraz funguje vpořádku
- zvuk funguje vpořádku
---> vše funguje jak má
b) když máš připojenou vlastní GPU a zapojíš monitor do základní desky
- obraz nefunguje
- zvuk funguje
- počítač se po zapnutí vyresetuje
-----> vše funguje jak má, protože po připojení vlastní GPU se odpojí ta integrovaná, že by? :)
c) když zapojíš GPU do základní desky a zapojíš kabel do GPU
- obraz funguje
- zvuk nefunguje
------> možná vše funguje jak má, ale tys vůbec nevyzkoušel to, co jsem ti radil v předchozím příspěvku
Pokud jsem vše napsal správně... zkus to, co jsem ti radil, třeba je ten problém jen v nastavení zvuku (když to v tom daném nastavení nebude, tak můžem bádat nad něčím jiným)
Pokud ne, vysvětli podrobněji, protože z tvého popisu a toho jak to omíláš dokola a protiřečíš si tak vlastně nevím, co chceš...:notsure