pri spusteni cerna obrazovka, bez zvukoveho signalu
Cau,
Chtel bych pozadat o radu. Asi tak dva mesice az doted trval takovy stav, ze kdyz sem kazdy den PC zapnul poprve, vse najelo bez problemu a v pohode. Pokud jsem to ale jeste ten den vypnul a za par hodin zapnul znovu, PC nenajel. Monitor vzdycky hleda signal, je slyset ze se vetraky toci a jinak nic nepipa. Dalsi vec je ze vubec neni slyset HDD, bezne pri praci docela rachta, ale ted vubec. A posledni vec, co se mi nezda je, ze bedna nejde vypnout podrzenim poweru, takze to vzdycky vypnu pres zdroj.
A pred par dny se situace zmenila tak, ze uz to nenajede ani napoprvy. Ted uz mi vlastne par dni nenajelo vubec, zkousel sem to asi trikrat. Hw specifikaci bohuzel z hlavy nevim, az se dostanu na notas tak urcite doplnim.
Nevedel by teda nekdo co s tim?
P.s. pisu z mobilu takze pardon za diakritiku, snad se to da prelouskat
Chtel bych pozadat o radu. Asi tak dva mesice az doted trval takovy stav, ze kdyz sem kazdy den PC zapnul poprve, vse najelo bez problemu a v pohode. Pokud jsem to ale jeste ten den vypnul a za par hodin zapnul znovu, PC nenajel. Monitor vzdycky hleda signal, je slyset ze se vetraky toci a jinak nic nepipa. Dalsi vec je ze vubec neni slyset HDD, bezne pri praci docela rachta, ale ted vubec. A posledni vec, co se mi nezda je, ze bedna nejde vypnout podrzenim poweru, takze to vzdycky vypnu pres zdroj.
A pred par dny se situace zmenila tak, ze uz to nenajede ani napoprvy. Ted uz mi vlastne par dni nenajelo vubec, zkousel sem to asi trikrat. Hw specifikaci bohuzel z hlavy nevim, az se dostanu na notas tak urcite doplnim.
Nevedel by teda nekdo co s tim?
P.s. pisu z mobilu takze pardon za diakritiku, snad se to da prelouskat
Jeste doplnim hw.
Processor: amd vishera fx 4350
Grafika: msi r9 270x
Deska: gigabyte ga-990 fxa
Ramky: 8gb ddr 3 1866
Zdroj: corsair CX builder 500w
Ty kondiky znamenaj co konkretne? Ze je v prdeli deska?
Processor: amd vishera fx 4350
Grafika: msi r9 270x
Deska: gigabyte ga-990 fxa
Ramky: 8gb ddr 3 1866
Zdroj: corsair CX builder 500w
Ty kondiky znamenaj co konkretne? Ze je v prdeli deska?
Zdrojem by to nebylo, když se vše točí, já bych šel po základní desce.
Točí se i grafika? Hdd nemusí dělat rachot, sahni na něj, jestli se točí, to ucitis rukou.
Desku bych vzal v alze za litr, když tak ji zase vrátíš ;-) :-D
Točí se i grafika? Hdd nemusí dělat rachot, sahni na něj, jestli se točí, to ucitis rukou.
Desku bych vzal v alze za litr, když tak ji zase vrátíš ;-) :-D
Aha - já blbě pochopil to nenajede. Takže první bych zkusil vyndat jednu ramku - jestli máš dvě a prostřídat. Máš-li jednu, tak zkusit jinou ram, jinou grafiku.
PC jsi si skládal sám nebo obchod ? Jsou alespoň díly koupené v jednom obchodě ? To bych pak, jestli nemáš moc možností selektovat, celé vzal a poslal na reklamaci - to by bylo nejjednodušší. Jestli ne, tak bych prubnul reklamovat rovnou desku.
PC jsi si skládal sám nebo obchod ? Jsou alespoň díly koupené v jednom obchodě ? To bych pak, jestli nemáš moc možností selektovat, celé vzal a poslal na reklamaci - to by bylo nejjednodušší. Jestli ne, tak bych prubnul reklamovat rovnou desku.
Takze koukal sem na vetraky a skutecne se toci uplne vsechny a HDD se toci taky. Zkusim nejdriv ty ramky a potom bud poslu desku na reklamaci a nebo koupim novou, za ten litr by to jeste slo, pokud takovou nejakou najdu. A chapu to teda spravne, ze vadna deska je nejpravdepodobnejsi?
Ramky sem prohazel, vyzkousel oddelene i v dalsich slotech. Zkusil sem i jinej hdd a beze zmeny. Taky sem i resetoval bios podle manualu desky a taky beze zmeny. Behem tydne asi zkusim tu desku.
Vadná deska v tvém případě přichází v úvahu, možná ještě procesor, ale to by nejspíš nenabehl ani zdroj, každopádně když vezmeš v alze nejlevnější desku kam ti bude pasovat procesor a pak ji zase vrátíš, nic tím nepokazis :-)
Stiffe - a s čím to tam jako vracíš do tý Alzy? To jako přijdeš a řekneš: "Tohle mě nevyhovuje - vracím zpět" a oni ti vrátí peníze ?
[QUOTE=Ventero;571156]Stiffe - a s čím to tam jako vracíš do tý Alzy? To jako přijdeš a řekneš: "Tohle mě nevyhovuje - vracím zpět" a oni ti vrátí peníze ?[/QUOTE]
Jo, přesně tak... Řeknu že je to jinej kus, nelíbí, našel sem jinou apod.... Vrací Cash na místě, stačí to celé jen lidsky rozbalit a zase zabalit..
Jo, přesně tak... Řeknu že je to jinej kus, nelíbí, našel sem jinou apod.... Vrací Cash na místě, stačí to celé jen lidsky rozbalit a zase zabalit..
[QUOTE=Ventero;571216]Tak to čumim jak sůva ...[/QUOTE]
Pokud něco koupíš v eshopu, tak máš do 14 dnů právo na vrácení bez udání důvodu. ;)
Pokud něco koupíš v eshopu, tak máš do 14 dnů právo na vrácení bez udání důvodu. ;)
[QUOTE=Ventero;571238]To jo - ale že to někdo dodržuje :)[/QUOTE]
Dodržují to i jinde, ale snaží se to často obcházet tím, že si to použil, rozbalil apod. Nehledě na to, že maj 30 dní lhůtu a leckdy to měsíc i trvá... Ale nato bohatě stačí i posílání zboží poštou...
Alza je snad všude a delaj to hned já jezdím Teda do Holešovic... A neplatí to jen pro 14denni zboží co Chceš zkusit, ale i na porouchane
Dodržují to i jinde, ale snaží se to často obcházet tím, že si to použil, rozbalil apod. Nehledě na to, že maj 30 dní lhůtu a leckdy to měsíc i trvá... Ale nato bohatě stačí i posílání zboží poštou...
Alza je snad všude a delaj to hned já jezdím Teda do Holešovic... A neplatí to jen pro 14denni zboží co Chceš zkusit, ale i na porouchane
Pokud má komponenty z Alzy, neměl by to být problém. Tam jsem vracel zákl.desku, grafickou kartu, tablet a bez problémů. Ale bylo to vždy do 14ti dnů. U komponentů používaných 1 a 1/2 roku to rozhodně budou testovat a mají na to těch 30 dnů. Já bych to řešil tak, že bych se s nimi telefonicky domluvil (vždy byli velice vstřícní) a podle dohody jednal dále. Ani s CZC jsem neměl problém s vrácením komponentů, ale tam to trvalo trochu déle.
Takze reklamaci desky mi uznali. Sice sem pozadoval novej kus, ale podle protokolu ji opravili. Bezelo to den bez problemu, hned dalsi den se to objevilo zas, s tim ze se problem vratil zpet na uplny zacatek. To znamena ze ted to najede zatim kazdej den na prvni spusteni, ale po vypnuti a zapnuti ten samy den uz ne. Premyslim, jestli mam reklamovat opravu nebo koupit novou desku rovnou. Ani sem zatim nestudoval, jestli se tenhle socket jeste vyrabi, ale bojim se, ze mozna uz ne.
Jasné, že znovu reklamuj a tvrdě chtěj nový kus s tím, že není proč na cokoliv čekat- jestliže oprava nepomohla a problém je tentýž. Kdyby potíže, tak na ně okamžitě uhoď s tím, že vlastně na začátku nevyhověli tvé oprávněné žádosti a ať jsou rádi, že jsi to vyřízení reklamace přijal. Ale, že teď chceš novou desku nebo budeš dělat potíže.