Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nejde zapnout

Kellny (1)|10.5.2015 13:04
Dobrý den,
včera večer se mi po celodením zápřahu (rozuměj od rána do večera se nezastavil ) vypnul pc a nešel znova zapnout . Nechal jsem ho vychladnout a zkusil to znovu. Nic. Tak jsem ho odpojil od elektriky a zkusil znovu zapnout .Tehdy se rosvítilo podsvětlení zapínacího a resetovacího tlačítka a pomalu zhaslo. V pc se ale nic nehnulo (větráčky nic se nespustilo ). První co mě napadlo že asi odešel zdroj. Dnes jsem zkusil vytáhnout komponenty (ram, grafika , odpojil jsem HDD, zdroj ) a zkusil znovu. Výsledek stejný jen se rosvítilo podsvětlení tlačítek a pomalu zhaslo. Zdroj který tam mám je 500W tak jsem ho vytáhnul a vyzkoušel jsem zapojit zdroj ze starého PC (Zdroj 255W). Zapnul jsem PC rozběhly se větráčky, HDD a po cca 2 sec se pc vypnul. Říkal jsem si že je zdroj slabý tak jsem odpojil vše až na hlavní napájení (ten 24 pinovej konektor co se zapojuje do MB) , PC jel dokud jsem ho nevypnul sám .
Můj dotaz je : Je tento problém zpusoben zdrojem (500W) nebo to může být základní deska? A když použiji ten 255W zdroj tak je problém asi v tom že to neutáhne, že ?

PC- CPU: AMD Phenom 2 x4 965 BE
MB: Asus M5A97 Pro
Ram: 8GB (2x 4GB) DCH 1333Mhz
GPU: Gigabite GTX550 Ti 1GB
Zdroj: Evolve pulse 500W
Salamander (6177)|10.5.2015 13:57
Ten zdroj je snad nejvetsi smejd co se da koupit, je vysoka pravdepodobnost ze odesel a vzal s sebou i neco jineho ... desku, procesor ... bude to potreba vse vyzkouset
Stiffmeister (51)|11.5.2015 05:48
Ta 250 je určitě slabá vzhledem k AMD a gtx 550, tohle vypadá určitě na zdroj, zajdi do alzy, Vem jiný a vyzkoušej ho.
I dobře značky jako corsair dělají shitovy zdroje viz. Cx a builder série...
Alza proto, že tam můžeš cokoliv vrátit hned a nemaj kecy ;-) u nic to dělám řadu let :-D
Seasonic, fortron, corsair, enermax nad 2000 to jsou již lepší zdroje...
Snad ten tvůj nevzal nic s sebou