Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde obraz přes HDMI

norten (2)|17.5.2015 16:22
Zdravim mám problém s propojením pc a tv. Mám grafiku EVGA NVIDIA GTX 460 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... 196728.htm a televizi GOGEN [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] k tomu jsem koupil KABEL PremiumCord HDMI A - HDMI A M/M - 10m a KABEL PremiumCord Adapter HDMI Typ A samice - HDMI Typ C samec. Po prvním zapojení vše fungovalo včetně zvuku, večer jsem kabel vypojil z tv a drhý den už obraz nejde. Počítač televizi vidí at windows nebo ovladače nvidia, oba mají nastavené stejné rozlišení i stejnou obnovovací frekvenci, na televizi mám vybraný správný HDMI vstup ale i přesto se mi neukáže obraz. neví někdo kde by mohl být problem? předem díky
r34ktor (7477)|18.5.2015 11:31
Když přenešeš TV k PC a propojíš ji [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], tak funguje?

Problémem může být délka kabelu ve spojení s redukcí. V takovém případě by mohl pomoci [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
norten (2)|18.5.2015 21:22
Jiný kabel zatím nemám bohužel ani dnes jsem si s tim neporadil takže kabel i redukci vracim dokud nezjistim kde je problem. V televizi kromě vyp/zap hdmi vstupu není žádné nastavení a při vybrání hdmi portu se mi ukazuje 50Hz a 704x576. i tak díky za radu
zelenysatan (23)|6.7.2015 14:31
Ahoj já mám problém:
Mám stolní Pc --
Výrobce Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model GA-MA785GT-UD3H
Celková velikost systémové paměti 8,00 GB RAM
Typ systému 64bitový operační systém
Procesor -
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
Počet jader procesoru 4x 3.4GHz 8MB cache

Grafika 1
Typ grafického adaptéru AMD Radeon HD 5700 Series
Celková dostupná grafická paměť - 4863 MB
Vyhrazená grafická paměť - 1024 MB
Vyhrazená systémová paměť 0 MB
Sdílená systémová paměť 3839 MB
Verze ovladače grafického adaptéru 14.501.1003.0
Rozlišení primární obrazovky 1920x1080
Verze rozhraní DirectX DirectX 10

Grafika 2
integrovaná na základní desce
AMD HD 4200

(BENQ) - 1
Mám připojen monitor viz obrázek přes VGA
pokouším se připojit (ten samí monitor v době kdy mám zapojen i VGA ) pomocí HDMI ale počítač mi nic neukazuje (tedy nezobrazuje připojení monitoru přes HDMi (připojen na AMD Radeon HD 5700 Series )

(JVC) - 2
pote jsem připojil ještě televizi přes HDMI do integrované grafické karty ale také nic (jiný HDMI kabel, jsou šel jsem mít vše zapojeno naráz i postupně)
Televize mi jede pouze přes VGA.

Vidím to tak že ať jakkoliv (jakékoliv)připojím do počítače HDMI tak mi jej nerozpozná.

V Pc se mi teď ani nezobrazuje integrovaná grafická karta.

Budu rád za rady děkuji
20150706_133811.jpg 20150706_133822.jpg 20150706_133645.jpg 20150706_133614.jpg
ICE_D (2754)|6.7.2015 15:17
Phenom zadnou integrovanou grafiku nema! To, ze mas vyvody na desce, jeste neznamena, ze v nich neco tece ;) Musis to pichnout primo do toho Radeona...
zelenysatan (23)|6.7.2015 15:23
[QUOTE=NFG_ICE;573075]Phenom zadnou integrovanou grafiku nema! To, ze mas vyvody na desce, jeste neznamena, ze v nich neco tece ;) Musis to pichnout primo do toho Radeona...[/QUOTE]

Mám integrovanou na základní desce ale dík
Salamander (6177)|6.7.2015 15:40
[QUOTE=NFG_ICE;573075]Phenom zadnou integrovanou grafiku nema! To, ze mas vyvody na desce, jeste neznamena, ze v nich neco tece ;) Musis to pichnout primo do toho Radeona...[/QUOTE]

Ach, napred si zjisti neco o te desce nez tu zacnes placat takove nesmysly ;)
To ze to tak funguje u tveho Intelu, neznamena ze to tak funguje vsude. GA-MA785GT ma integrovany Radeon HD4200, jak pise zelenysatan

Podivej se do BIOSu, jestli je HDMI vubec zapnute :idea
ICE_D (2754)|6.7.2015 15:56
Debil :mistake Sorry, já to říkám furt, že do AMD nedělám, takže příště budu radši držet hubu :D
zelenysatan (23)|6.7.2015 16:07
[QUOTE=Salamander;573080]Ach, napred si zjisti neco o te desce nez tu zacnes placat takove nesmysly ;)
To ze to tak funguje u tveho Intelu, neznamena ze to tak funguje vsude. GA-MA785GT ma integrovany Radeon HD4200, jak pise zelenysatan

Podivej se do BIOSu, jestli je HDMI vubec zapnute :idea[/QUOTE]

tak pokud jsem se dobře díval tak jsem tam měl nastaveno AUTo tak jsem to z Auto nastavil přímo na D-SUB/HDMI (obrázek č.2)a nic.
pro kontrolu jsem nafotil že jsem byl u správné kolonky

jediné co jsem měl asi vyplé byla ta integrovaná grafická karta (viz. obrázek č.1)
a tak jsem jí zapl a nastavil frekvenci.

PS:NFG_ICE
zbytečně tu spamuješ a to, že mám integrovanou grafiku nemá nic společnýho s AMD (je na základní DESCE)
20150706_155221.jpg 20150706_155006.jpg
ICE_D (2754)|6.7.2015 17:17
[QUOTE=zelenysatan;573083]

PS:NFG_ICE
zbytečně tu spamuješ a to, že mám integrovanou grafiku nemá nic společnýho s AMD (je na základní DESCE)[/QUOTE]

Myslel jsem, že je to jako u Intelu - tedy grafika je buď přímo v procesoru (A4,A6,A8 ...) a nebo tam nikde není (Phenom, FX...).
Teď už jsem poučen, že AMD to má jinak (na DESCE), takže jsem se jen chtěl omluvit za svoji chybu. Ale jestli Ti omluva připadá jako spamování...
robky (3195)|6.7.2015 18:19
Ak je osadená samostatná grafika, tak integrovaná je deaktivovaná ... takže do základnej dosky imho zbytočne pcháš hdmi kábel ...
Ventero (1280)|6.7.2015 20:57
zelenysatan: Chlape, co se tady na NFG_ICE utrhuješ? Seš tu necelý 4 roky s aktivitou 20 příspěvků a budeš tady stírat někoho 2 x zkušenějšího, než jsme my dva dohromady, za to že se uťáp ? ? ?

Jinak v době Phenom II x4 965 (8-11/2009) ještě AMD neměl do CPU integrované grafické jádro. První APU přišli 6/2011. Intel představil první i-čka s grafikou 9/2009.

Nevím jestli se ještě dneska dělají desky s integrovanou grafikou, neboť to dle mého nemá smysl.

Buď nicmoc nároky člověk nemá a pak je logická volba 2 v 1 - úspora financí a úspora energie, tedy úspora financí podruhé a potřetí zároveň, neboť ušetříš na elektrice i na zdroji; nebo mám nároky a pak si kupuji pořádnou GK a nepotřebuji IG v desce, když stejně nedokáže s přidanou GK spolupracovat v CF/SLI nebo na nějakém podobném principu. Sice nevím proč - mělo by to logiku - ale o žádné takové desce nevím.
zelenysatan (23)|6.7.2015 22:09
[QUOTE=Ventero;573090]zelenysatan: Chlape, co se tady na NFG_ICE utrhuješ? Seš tu necelý 4 roky s aktivitou 20 příspěvků a budeš tady stírat někoho 2 x zkušenějšího, než jsme my dva dohromady, za to že se uťáp ? ? ?

Jinak v době Phenom II x4 965 (8-11/2009) ještě AMD neměl do CPU integrované grafické jádro. První APU přišli 6/2011. Intel představil první i-čka s grafikou 9/2009.

Nevím jestli se ještě dneska dělají desky s integrovanou grafikou, neboť to dle mého nemá smysl.

Buď nicmoc nároky člověk nemá a pak je logická volba 2 v 1 - úspora financí a úspora energie, tedy úspora financí podruhé a potřetí zároveň, neboť ušetříš na elektrice i na zdroji; nebo mám nároky a pak si kupuji pořádnou GK a nepotřebuji IG v desce, když stejně nedokáže s přidanou GK spolupracovat v CF/SLI nebo na nějakém podobném principu. Sice nevím proč - mělo by to logiku - ale o žádné takové desce nevím.[/QUOTE]

integrovaná grafika funguje a to i když mam zapojenou a spuštěnou normální grafickou kartu (na integrované grafické kartě mam zapojenou televizi přes VGA)
na normální grafice pak mám monitor opět přes VGA vše funguje bez problému dohromady na monitoru hraji nebo surfuji a na připojené televizi si pouštím filmy.
ale chtěl bych vše zprovoznit i na HDMI když má vše HDMI (kabel HDMI 2 ks mám)

PS:integrovanou grafiku jsem bral kdysi z důvodu připadané závady na normální grafice abych mohl využívat pc dál.
Ano dnes se již jen ojediněle objevují integrované grafiky na základních deskách.
integrovaní grafika my slouži především k přehrávaní multimédií aby nezatěžovala mou hlavní grafickou kartu.
Ano PC je starší
Salamander (6177)|6.7.2015 22:13
A zkousel jsi vse vytahnout a zapojit jen HDMI kabel? Bez VGA?
zelenysatan (23)|6.7.2015 22:22
Několikrát monitor hlasit "není signál,, asi bych musel přeinstalovat Full PC i s Win a pak bych to asi rozhodil jinak si neporadime a do toho se mi nechce jen doufám ze to takhle složíte nebude i u nových Počítačů.
Ventero (1280)|7.7.2015 10:33
[QUOTE=zelenysatan;573091]integrovaná grafika funguje a to i když mam zapojenou a spuštěnou normální grafickou kartu (na integrované grafické kartě mam zapojenou televizi přes VGA)[/QUOTE]

Ještě jsem se s tím nesetkal, ale pravda je, že s novými deskami až na výjimky nepřicházím do styku. Podle dostupných informací však tato deska skutečně umožňuje použít IG v režimu Hybrid CF. A tam si myslím, že nejspíš bude jisté omezení v užívání všech výstupů. Pokračoval bych v duchu rady Salamandera a zkoušel kombinovat možnosti výstupů a souběžně kontrolovat možná nastavení v CCC. Předpokládám tedy, že bude tento režim vyditelný a nějak nastavitelný. U NTB jsem něco podobného viděl.

Také bych se zamyslel, jestli toto opravdu využívat. Karty HD 57xx mají eyefinity a umožňují využívat 3 monitory zároveň v různých režimech.

No a nakonec bych se vrátil ke kabelům. Vím, že HDMI je již také několik verzí a nevím, jestli je tam ošetřena 100% kompatibilita. Nedivil bych se kdyby to třeba nefungovalo kvůli tomu, že na starší GK a TV se použije novější typ standardu. Tomu by nasvědčovalo i to, že poslední rok jsem zaznamenal neskutečný boom přesně tohoto problému: Lidem, kteří měli celou dobu připojenou TV via HDMI si najednou stěžují, že jim to najednou nebere a nic nezobrazuje ...

... a to je sakra divný ... ... jedině, že by tento typ výstupu byl nějak extrémně poruchový - a to nevím, ale proč by měl ...
VencaX (3686)|7.7.2015 12:19
[QUOTE=zelenysatan;573093]Několikrát monitor hlasit "není signál,, asi bych musel přeinstalovat Full PC i s Win a pak bych to asi rozhodil jinak si neporadime a do toho se mi nechce jen doufám ze to takhle složíte nebude i u nových Počítačů.[/QUOTE]
Já třeba na mém LG displeji občas musím přepnout na HDMI source, protože je primárně nastavený DVI/VGA zdroj obrazu. Nemůže být u tebe stejný problém?
zelenysatan (23)|7.7.2015 12:49
[QUOTE=VencaX;573100]Já třeba na mém LG displeji občas musím přepnout na HDMI source, protože je primárně nastavený DVI/VGA zdroj obrazu. Nemůže být u tebe stejný problém?[/QUOTE]

Ja na monitoru manuálně jsem přepínal na HDMI ale monitor mi oznamuje ze donej nejde zadny signal pres HDMI
kabely mam dva (HDMI) jeden je zakoupen stejné davno jako PC a druhy je stary par mesicu zkoušel jsem oba a nic ani jeden a to at ho dam do cehokoliv v pc je proste konpletne jakoby vyple nebo zakazane HDMI napadlomne jestliže neni nejaky pridavny ovladač na HDMI který nemám nainstalovaný ale od AMD mi hlasi ze mam nejnovější verzi softwaru na grafiku