Tazatel: Machi
Znění dotazu: Dobrý den,
nejsem moc znalý v oblasti HW/SW proto bych se chtěl optat zde. Před pár lety jsem koupil počítač který na dnešní hry moc nestačí, ale nemyslím si že je nutné kupovat/nechat si udělat novou sestavu. Hlavně ani nevím jak to funguje abych nekoupil například graf. kartu kterou mi neutáhne procesor či tak. Děkuju za odpovědi.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Graf. karta: NVIDIA GeForce GT 545
Procesor: Inter Core i5-2500 CPU 3.30GHz, 4 jádra
RAM: 8,00 GB, 64bitový systém
Znění dotazu: Dobrý den,
nejsem moc znalý v oblasti HW/SW proto bych se chtěl optat zde. Před pár lety jsem koupil počítač který na dnešní hry moc nestačí, ale nemyslím si že je nutné kupovat/nechat si udělat novou sestavu. Hlavně ani nevím jak to funguje abych nekoupil například graf. kartu kterou mi neutáhne procesor či tak. Děkuju za odpovědi.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Graf. karta: NVIDIA GeForce GT 545
Procesor: Inter Core i5-2500 CPU 3.30GHz, 4 jádra
RAM: 8,00 GB, 64bitový systém
i5-2500 je na dnesni dobu pomerne silny procesor, takze by stacilo koupit novou grafiku - cokoliv do 10.000Kč by ten procesor mel utahnout uplne v pohode. Pozor ale na zdroj, jestli je tam nejaka malowattova noname srajda, tak ten to neutahne a mohlo by to taky shoret.
Vis, co tam mas za zdroj? Kolik penez bys chtel investovat? Podle toho vybereme grafiku nebo grafiku a zdroj. ;)
Vis, co tam mas za zdroj? Kolik penez bys chtel investovat? Podle toho vybereme grafiku nebo grafiku a zdroj. ;)
Děkuji za rychlou odpověď NFG_ICE. Přidávám fotografii, a pokud to dobře chápu tak zdroj by měl mít 600W maximum. Doufám že jsem to vyfotil správně. :D
[spoiler][/spoiler]
---------- Doplněno v 22:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
Pardon za dvojtý post, zapomněl jsem dodat že investovat bych chtěl co nejmíň ale aby to zase na nějakou dobu vydrželo.
[spoiler][/spoiler]
---------- Doplněno v 22:55 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 22:52 ----------
Pardon za dvojtý post, zapomněl jsem dodat že investovat bych chtěl co nejmíň ale aby to zase na nějakou dobu vydrželo.
Pokud jsou kondíky OK, pak je Delta v pohodě (typicky jsou na primáru dva Samxony).
Kolik přesně jsi ochoten maximálně investovat?
Kolik přesně jsi ochoten maximálně investovat?
Ta první věta znamená, že zdroj je kvalitní a pokud je zdravej, tak by to měl bez jakýhokoli problému utáhnout, ale je otázka, jak jsou na tom elektrolytické kondenzátory uvnitř.
Za 6kKč - nVidia [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], nebo AMD [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
U zdroje prostě skrz mřížku chladiče koukni, zda se nenafukují, nebo z nich netečou sra*ky.
U zdroje prostě skrz mřížku chladiče koukni, zda se nenafukují, nebo z nich netečou sra*ky.
Děkuju za vysvětlení.
Nikde není nic že by se nafukoval kondík či jiný problém. Takže snad by měl být v pohodě.
Co se týče těch grafických karet, není tu nějaké rizoko že by mi do PC "nepasovala" nebo tak?
Nikde není nic že by se nafukoval kondík či jiný problém. Takže snad by měl být v pohodě.
Co se týče těch grafických karet, není tu nějaké rizoko že by mi do PC "nepasovala" nebo tak?
No... PCIe x16 slot na desce snad máš, takže jen jestli se vejde do skříně na délku. 960ka od MSI má délku 267mm, 280ka Radeon 269mm. změř prostor ve skříni třeba metrem a uvidíš.
EDIT: Přemýšlel jsem i na touhle kartou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] vzhledem k tomu že se dají připojit i dva monitory, u těch ostatních je jen HDMI jen si u něj nejsem jistý jak to přes to funguje.
[QUOTE=;571613]vzhledem k tomu že se dají připojit i dva monitory, u těch ostatních je jen HDMI jen si u něj nejsem jistý jak to přes to funguje.[/QUOTE]
???
Např. u GTX 960 je typická konfigurace 1x DVI-I + 1x HDMI + 3x DP. Najednou lze provozovat až čtyři monitory. Pokud nemáš na monitoru odpovídající vstup, dokoupíš redukci.
[ATTACH=CONFIG]30720[/ATTACH]
???
Např. u GTX 960 je typická konfigurace 1x DVI-I + 1x HDMI + 3x DP. Najednou lze provozovat až čtyři monitory. Pokud nemáš na monitoru odpovídající vstup, dokoupíš redukci.
[ATTACH=CONFIG]30720[/ATTACH]