Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: frekvence pameti u socketu AM2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Jak je to s taktem pameti u socketu am2? U vsech deske s nforce5xx je uvedeno ze podporuji DDR2 800/667/533/400.
    Funguje to zde stejne jako u socketu 939(ddr1)?
    Tzn pokud koupim procesor 3500+(frekvence 2200Mhz)a k nemu pameti 800
    pobezy tedy pameti "jen" na frekvenci 733(2200/3)?
    Nebude tedy lepis koupit procesor 3800+(2400Mhz) aby pameti skutecne bezely na 800Mhz(2400/3)?
    Nebo je to uplne jinak?
    Dekuji za vysvetleni
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od krysodlak
    Jak je to s taktem pameti u socketu am2? U vsech deske s nforce5xx je uvedeno ze podporuji DDR2 800/667/533/400.
    Funguje to zde stejne jako u socketu 939(ddr1)?
    Tzn pokud koupim procesor 3500+(frekvence 2200Mhz)a k nemu pameti 800
    pobezy tedy pameti "jen" na frekvenci 733(2200/3)?
    Nebude tedy lepis koupit procesor 3800+(2400Mhz) aby pameti skutecne bezely na 800Mhz(2400/3)?
    Nebo je to uplne jinak?
    Dekuji za vysvetleni
    Ehm... no... takt pamětí snad záleží na podpoře základní desky a maximálním taktu právě oněch pamětí, nemýlím-li se. Tam, myslím, snad záleží pouze na použitém násobiči od procesoru, nikoliv?

    Abych nemusel uvádět zamotané příklady, uvedu dva...
    A) Pokud deska podporuje např. paměti 133/333/400MHz a koupíš si paměť s podporou 333/400/533MHz, tak poběží na 400MHz.
    B) Pokud paměti podporují 333/400/533MHz a deska podporuje 400/533/667/800MHz, tak poběží na 533MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Ehm... no... takt pamětí snad záleží na podpoře základní desky a maximálním taktu právě oněch pamětí, nemýlím-li se. Tam, myslím, snad záleží pouze na použitém násobiči od procesoru, nikoliv?

    Abych nemusel uvádět zamotané příklady, uvedu dva...
    A) Pokud deska podporuje např. paměti 133/333/400MHz a koupíš si paměť s podporou 333/400/533MHz, tak poběží na 400MHz.
    B) Pokud paměti podporují 333/400/533MHz a deska podporuje 400/533/667/800MHz, tak poběží na 533MHz.
    Takze jsem koupil procesor do s AM2 3000+ k nemu pameti ddr2 667..jelikoz procesor bezi fyzicky na 1.8Ghz pameti bezi jen na 600Mhz DDR: Takze dekuji za tvoji skvelou odpoved je videt ze si opravdu odbrnik....priste , kdyz tomu nerozumis tak neodpovidej za kazdou cenu... ! Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od krysodlak
    Takze jsem koupil procesor do s AM2 3000+ k nemu pameti ddr2 667..jelikoz procesor bezi fyzicky na 1.8Ghz pameti bezi jen na 600Mhz DDR: Takze dekuji za tvoji skvelou odpoved je videt ze si opravdu odbrnik....priste , kdyz tomu nerozumis tak neodpovidej za kazdou cenu... ! Dik
    Nic proti, ale zkus se podívat do BIOSu, myslím, že tam někde najdeš nastavení pamětí a můžeš si je klidně dát na 667MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Withman
    Nic proti, ale zkus se podívat do BIOSu, myslím, že tam někde najdeš nastavení pamětí a můžeš si je klidně dát na 667MHz.
    To bych taky předpokládal... od toho tu BIOS snad je. Zažil jsem už spoustu případů, kdy si někdo stěžoval, že mu jede paměť např. na 333MHz místo 400MHz a řešením bylo pouhé jednoduché nastavení v BIOSu.

    Citace Původně odesláno od krysodlak
    Takze jsem koupil procesor do s AM2 3000+ k nemu pameti ddr2 667..jelikoz procesor bezi fyzicky na 1.8Ghz pameti bezi jen na 600Mhz DDR: Takze dekuji za tvoji skvelou odpoved je videt ze si opravdu odbrnik....priste , kdyz tomu nerozumis tak neodpovidej za kazdou cenu... ! Dik
    Nejsem žádný expert, ale takt pamětí nezávisí přímo na rychlosti procesoru, ale na nastavení v BIOSu základní desky!? Mýlím se? Opravte mě! Ideální by bylo tedy do BIOSu nahlédnout a zkusit hodnoty AUTO nebo přímo oněch 667MHz. Taky bych předpokládal, že když jsi schopen mě takhle osočovat, tohle už máš dávno zjištěné a zkontrolované, hm? Jinak ale ještě musím říst jednu věc - taky bych byl strašně naštvaný, že mi paměti nejedou na 667MHz, ale jen na pouhých 600MHz. Ale chápu Tvé rozhořčení.

    P.S.: Jinak, abych samozřejmě nezapomněl, co máš za desku? Procesor AMD Athlon64 3000+ AM2 podporuje DDR2 paměti jak na frekvenci 667MHz, tak i 800MHz, takže pokud není limitace v desce, což je blbost, když je pro AM2, tak máš vážně špatně nastavený BIOS. Zase nejsem takový idiot, abych Ti radil ve věci, která by Tě mohla poškodit, to si o mě myslíš?
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 13-08-2006 v 23:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Withman je nejaky divny, ty wizarde jsi to napsal naprosto spravne (aspon podle me). kdyby si koupil pameti DDR2 800 urcite by mu i tak jeli! Ja mam AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2! pameti mi jedou na DDR2 800! a frekvence CPU je 2x 1.8GHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    SORRY Withman ne! ale Krysodlak je nejaky divny
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    71

    co mam praktickou zkusenost se svym vlastnim kompem, tak pameti jedou na frekvenci, pro kterou jsou vyrobeny a ktera vubec nesouvisi s frekvenci procesoru. napriklad ja mam 3500+, coz jede na 2210MHz, pameti mam DDRII 533MHz, ktere na teto frekvenci taky skutecne jedou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Perfect
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    175

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Ehm... no... takt pamětí snad záleží na podpoře základní desky a maximálním taktu právě oněch pamětí, nemýlím-li se. Tam, myslím, snad záleží pouze na použitém násobiči od procesoru, nikoliv?

    Abych nemusel uvádět zamotané příklady, uvedu dva...
    A) Pokud deska podporuje např. paměti 133/333/400MHz a koupíš si paměť s podporou 333/400/533MHz, tak poběží na 400MHz.
    B) Pokud paměti podporují 333/400/533MHz a deska podporuje 400/533/667/800MHz, tak poběží na 533MHz.

    Takže mi chceš říct, že na žádné desce, bavme se teďka o sA, nepojedou paměti víc než na 400MHz. Protože u žádné desky na sA není oficiálně napsaný, že podporuje víc jak 400MHz. Já si vždicky myslel, že to záleží na FSB a děličce. No nic, asi se mýlím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Na sA je oficialni frekvence pameti max. DDR 400, samozdrejme ze taktovanim z toho vyzdimas trosku vic ale oficialni je tech 400
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Perfect
    Takže mi chceš říct, že na žádné desce, bavme se teďka o sA, nepojedou paměti víc než na 400MHz. Protože u žádné desky na sA není oficiálně napsaný, že podporuje víc jak 400MHz. Já si vždicky myslel, že to záleží na FSB a děličce. No nic, asi se mýlím...
    Tak teď už vážně nevím, co si mám myslet. Copak tady mluvíme o OC? Já myslel, že tady mluvíme o standardních taktech a na desce s 400MHz DDR je standardní maximální takt 400MHz DDR... samozřejmě to je možné přetaktovat, to jsem tady nikde nezpochybnil. Pouze jsem použil špatný výraz, samozřejmě že to závisí na taktu FSB a použité děličce.

    EDIT: No jo, násobič a dělička, můj věčný problém, omlouvám se.
    EDIT 2: Jinak, ty příklady byly čistě hypotetické...
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 16-08-2006 v 12:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Myslím, že jste se tu všichni nepochopili...a nebo něco uniklo mně.

    Já tu první otázku pochopil tak, že se autor ptá na vztah hyper transport x frekvence procesoru x fsb x frekvence paměti. Osobně mě to také zajímá...nějak mi to v tom boom kolem nových procesorl a socketů uniklo.

    Takže ví někdo odpověď?

    Jinak 2wizard: co se týče podpory pamětí, nezáleží na desce, u AM2 je stále řadič paměti v procesoru, ne? Ale asi to bylo myšleno jinak...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od GeniusV
    Jinak 2wizard: co se týče podpory pamětí, nezáleží na desce, u AM2 je stále řadič paměti v procesoru, ne? Ale asi to bylo myšleno jinak...
    Snažím se psát jednoduše a obecně, sám správné termíny neznám, což může někomu vadit, každopádně jsem slovem "deska" spíš myslel "chipset" nebo v tomhle případě "CPU", samozřejmě. Mluvím podle staré doby, kdy nebyly řadiče integrované v CPU, omlouvám se za mystifikace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Snažím se psát jednoduše a obecně, sám správné termíny neznám, což může někomu vadit, každopádně jsem slovem "deska" spíš myslel "chipset" nebo v tomhle případě "CPU", samozřejmě. Mluvím podle staré doby, kdy nebyly řadiče integrované v CPU, omlouvám se za mystifikace.
    Jo, v pohodě...jen jsem to chtěl uvést na pravou míru, aby tomu všichni porozuměli. Ale u intelu je to stále po staru! ;-)

    Jinak ví někdo jak to je? Zrovna včera jsem známé sestavoval PC na AM2, mohl jsem se podívat...jenže to byla tak rychlá akce, že nebyl na nic čas! :-(
    Za tři hoďky nakoupené komponenty, postavené PC a nainstalovaný software. Nechce se mi otravovat, že se musím na něco podívat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Max Casper
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    22

    Autor threadu se hlavně mylně domnívá, že frekvence pamětí je závislá od násobiče u procesoru, to je (a bylo to tu již řečeno) samozřejmě nesmysl. U AM2 je to v podstatě stejné jako u socketu 939, akorát děličky u pamětí jsou nastavené na 400/533/667/800MHz + případně další poměry. Default FSB je 200 MHz a od ní se konečná frekvence pamětí odvozuje.

    Tedy, pokud si pořídíte paměti DDR2 800MHZ, tak vám na této frekvenci pojedou bez ohledu na použitý procesor.
    Pokud byste ale chtěl taktovat, tak to už je trošku jiná story a asi to není předmětem tohoto threadu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR3: Frekvence pamětí
    Od MajkyyX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 19:46
  2. DDR3: frekvence pameti - overclocking
    Od Freeh8407 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 00:51
  3. Kompatibilita socketu 754, 939, AM2, AM2+, AM3 a pameti.
    Od cool.user v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 19:25
  4. DDR2: Frekvence pamětí
    Od Pettr335 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 23:34