Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Pripojeni NAS k siti a wifi

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    Zdravím...

    Prosím Vás mám dotaz, bude možná hloupý ale už nevím jak to mám udělat, zkusím to napsat co nejasněji s co nejvíce informacemi a obrázky.


    Na střeše domu mám internetovou anténu, ze které vede kabel do napájecího agregátu antény ("POE Injektor" https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400872UR000PPU) s něho vede kabel do WIFI routeru TP-Link Archer 2 (https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400872Z90002N0V) který je zapojen do WAN portu a v routeru je nastavena Dynamic IP. Dále z LAN portu vede kabel do 24 slotového switche o rychlosti 1Gb/s TP-Link (https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400870UM0UI1688) ze kterého vedou kabely do Stolního PC, 2x TV, NAS - Synology DS214se (https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400872YH0002FLW), a ještě zásuvky co mám po domě. Problém mám v tom že když to mám takhle zapojené tak NAS funguje dobře až na to když připojím Notebooky přes WIFI tak mi občas vyskočí občas zase ne. Když přidám ve složce "Počítač" Složku z NASU a notebook se vypne nebo restartuje znova už mi jí to nepřipojí s tím že tu wifi mám na půdě, ale mám (slabý signál) a mám na něm zapnutyý jak 2,4 Ghz tak i 5 Ghz wifi signál. A dále na NAS je připojena Tiskárna, která taky funguje dobře. Tak to mám zapojené teď. V příloze mám náčrt jak to vypadá.

    Ideál zapojení by byl:

    V podstatě to samé, akorát na půdě nechat jiný wifi router od TP-Linku jen ať převede signál internetu do sítě a nemusí být na půdě zapnutá wifi. A ten router Archer 2 dát do obyváku abych měl silný signál, ale ten router na půdě má LAN IP 192.168.0.1 a ten Archer 2 192.168.1.1 a nejsem schopný to změnit protože ten Archer 2 mi napíše že nelze změnit LAN IP protože by byla totožná s IP. A tím pádem mi nejede přes wifi NAS a ani se nejde na něj nijak připojit.V příloze mám i foto jak jsem to zkoušel na ideální zapojení.

    Můžete mi prosím poradit??

    Díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20150603_052008.jpg 
Zobrazení: 278 
Velikost: 1.55 MB 
ID: 30749  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Obrázek - Jak by to mělo být:
    Router - nastavit DHCP
    Archer 2 - přepnout do módu access point, pokud to umí a přidělit mu pevnou adresu z rozsahu routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    A jak přesně nastavit DHCP?? Mám to takhle viz obrázek router.

    A druhý obrazek wifi router
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wifi.jpg 
Zobrazení: 332 
Velikost: 333.9 KB 
ID: 30750   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: wifi2.jpg 
Zobrazení: 145 
Velikost: 241.3 KB 
ID: 30751  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    DHCP nebude na Archer2, ale na tom routeru na půdě. Jinak je to kolonka DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    Ano tak to mám na routeru mam DHCP na enable a na Archer 2 disable a porad to vypadává ten net na Te wifi
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Archer musí být zapojen do LAN, popis nastavení je v návodu od strany 88 v AJ. Návody jsou na youtube.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    jo už mi to fičí pak mi to došlo že to nesmí být ve WAN díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    akorát jsem zjistil že mi vypadává internet s PC který je na kabelu...chvíli jede a pak naskočí ikonka PC se žlutým vykřičníkem a to i když jsem zadal IP adresu na pevno
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    tak že problém s vypadaváním vyřešen....nevšiml jsem si že jsem dal stejnou IP LAN adresu na router i na Archer 2, ale mám poslední dotaz takový detail, Když spustím PC nebo jakýkoliv notebook tak se mi v záložce v síti neobjeví automaticky NAS a musím ho v řádku manuálně vyvolat příkazem \\NAS aby jsem se na něho dostal nejde to nastavit automaticky díky!?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Otevřít Tento počítač, v horní liště Počítač, Přidat síťovou jednotku, Tady musí být zatrženo Znovu připojit po přihlášení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    ale to jde přidat jen určitá složka ale namysli jsem měl že mi vyskočí v záložce síť tak jak když uvidím jiné PC zapojené v síti a jak na něho kliknu tak se otevře
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Řekl bych, že takto to nefunguje. Na NAS samozřejmě musí být vytvořena adresářová struktura, ideálně ještě heslo. Potom se k datům na NAS přistupuje jak jsem popsal výše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    9

    jo přístupová hesla mám vytvořena a každé PC má svoje i svoje omezení, nakonec jsem to vyřešil že když napíšu příkaz do řádku \\NAS vyskočí mi v záložce síť - záložka NAS a tu jsem přetáhl jako zástupce na plochu a pod záložku stažené soubory a funguje perfektně stačí jen dát ať si PC pamatuje heslo a skočí tam automaticky a nemusím mít v Tento počítač samé složky namapované. Jenom ještě takový detail na ten router Archer 2 je velký rozdíl když jsem připojeny na WIFI 2,4 GHz nebo 5 Ghz??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Citace Původně odesláno od Milosh187 Zobrazit příspěvek
    že když napíšu příkaz do řádku \\NAS vyskočí mi v záložce síť - záložka NAS a tu jsem přetáhl jako zástupce na plochu a pod záložku stažené soubory a funguje perfektně stačí jen dát ať si PC pamatuje heslo a skočí tam automaticky a nemusím mít v Tento počítač samé složky namapované
    O tom, že má být odkaz na ploše řeč nebyla. Připojení jak jsem popsal dělá úplně to samé. Ve výběru se zadá \\NAS a připojí.

    Minimálně v rychlosti a v menším zarušení ve prospěch 5 GHz. 5 GHz má menší dosah.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od j.albi Zobrazit příspěvek
    Minimálně v rychlosti a v menším zarušení ve prospěch 5 GHz. 5 GHz má menší dosah.
    Nedavno jsme to tady na foru resili, viz obrazek

    Hodnoty utlumu pri pruchodu ruznymi materialy, je treba si uvedomit jak jednotka dB funguje, ze pokles o 3dB znaci polovicni vykon !
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: UTnA8.png 
Zobrazení: 136 
Velikost: 28.6 KB 
ID: 30756  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Připojení PC k WIFI siti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-04-2012, 10:46
  2. ADSL wifi / připojení k síti uskutečněno, ale internet nejede
    Od Gerell v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2011, 00:31
  3. kamera a připojení k síti
    Od mm-marek v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 10:43
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 21:13
  5. Připojení k síti
    Od Dantes22 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-05-2008, 00:54