reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

DobrodruhCZ (2)|5.6.2015 21:30
Co chci upgradovat : Zdroj.Procesor,základní desku,grafickou kartu

Aktuální konfigurace: HEDY 250 W HDD 250GB SAMSUNG SKŘÍŇ NEVÍM zbytek mi shořel.Celkem mám na to 8200KČ :)Počítač budu používat hlavně na hraní
ICE_D (2772)|5.6.2015 23:18
Ten starej zdroj hod rovnou do popelnice, vubec bych se nedivil, kdyby ten zbytek shorel prave kvuli nemu...
Pocitam tedy s tim, ze pouzijes skrin a HDD. DVD potrebujes? Pokud ne, tak takto za 8000:
http://www.czc.cz/9on837sgtagi8a3fmm8rob0hc3/seznam

RAMky jsou drahy, takze ted koupit 4GB v 1 modulu a casem dokoupit druhej modul...
DobrodruhCZ (2)|6.6.2015 08:19
[QUOTE=NFG_ICE;572094]Ten starej zdroj hod rovnou do popelnice, vubec bych se nedivil, kdyby ten zbytek shorel prave kvuli nemu...
Pocitam tedy s tim, ze pouzijes skrin a HDD. DVD potrebujes? Pokud ne, tak takto za 8000:
http://www.czc.cz/9on837sgtagi8a3fmm8rob0hc3/seznam

RAMky jsou drahy, takze ted koupit 4GB v 1 modulu a casem dokoupit druhej modul...[/QUOTE]

Díky moc :)
tom.maza (27)|24.6.2015 15:27
Odesla mi grafika na mem starem pc. Tak premyslim taky nad upgradem. Myslel jsme ze dokoupim jen novou grafiku ale zjisteni ze mam pci express 16x v1 mi rika ze si asi moc nepomohu, nevim jakou vhodnou grafiku koupit abych ji nebrzdil maximalni propustnosti pci epress v1. Takze jsem zacal uvazovat o tom zda nedat cely komp do srotu a neporidit si na obcasne hrani PS4. Ale ted si rikam na kolik vyjde pc sestava ktera by se Ps4 vyrovnala vykonem protoze sem rozeny PCckar ale chtel bych rozchodit Zaklinace 3 aspon v kvalite ps4. Pujde to za 10000? Nebo mam koupit ps4!? Diky
tom.maza (27)|24.6.2015 15:30
Jeste bych dodal ze mam asus p5b. Core2 duo cca 3ghz, zdroj 400w a pouzitelnou skrin. Hdd normalni 7200ot a nejaky asi ddr2.
ICE_D (2772)|24.6.2015 16:23
Hmmmm, tak na PCI-E v1 se muzes vykaslat, pokud nebudes kupovat highendovou grafiku za 20 tisic, tak tam zadny brzdeni nebude.
Bylo by dobry, kdybys udal presnejsi specifikace, pokud nevis, tak si stahni www.hwinfo.cz

Minimalne a to zcela potrebuju vedet presny typ zdroje a neskodilo by vedet, ktery Core2Duo presne mas, kolik a jake RAMky mas a stari komponent.

Nova grafika by k Tvemu procesoru byla neco jako GTX 750/ 750Ti/ R9 270 okolo 4-5000 (to tak zhruba odpovida grafice pouzite v PS4) - to je ovsem take dle ofiko specifikaci MINIMALNI pozadavek na rozjeti Witchera 3. A to je tak trochu kamen urazu, protoze ta hra je na PC sice o hodne hezci nez na PS4 (vim o cem mluvim - mel jsem obe verze), ale je na PC hodne spatne optimalizovana! Na moji grafice za 8000 (R9 280X) to bezi na High detail cca 40-50FPS (na ultra jsem to radsi nezkousel) a to je nic moc...
Podle benchmarku na low detaily na GTX 750Ti cca 30-40FPS (takze plynulost jako na konzlolich, kde je 30FPS lock), takže by to na tý grafice šlo, ALE! Blby je, ze podle ofiko pozadavku potrebujes minimalne 4-jadrovy procesor...

No a posledni otazka, jestli by slo za 10 000 postavit PC s vykonem PS4? Ja myslim, ze ne. Aby ty hry sly stejne dobre je potreba vyssi vykon, nez má konzole, protoze na PC neni takova optimalizace. Třeba konzole mají 8-jádrový porcesor na 1.6Ghz - to na PC ani neexistuje a i kdyby jo, tak by to nefungovalo, peorotže PC-čka jsou většinou ráda, když dokážou využít 4 jádra...

Jestli na tom trváš, tak můžem zkusit něco za 10k postavit, dej vědět.

EDIT: tak mi to nedalo a zkusil jsem to. Na Intelu to absolutně nevychází, nejlevnější i3ka dneska stojí přes 3200, takže jsem použil variantu na AMD s procesorem FX-6100 za 2500. U teto variant je nutnosti procesor pretaktovat, aby se vykonem alepson priblizil Intelum, takze jsem pridal i kvalitni chladic Fera. POkud nechces taktovat, nebo se toho bojis, tak na to rovnou zapomen :) Nicmene i kdyz jsem se snazil setrit, kde se dalo a pocitam s tim, ze pouzijes stavajici skrin, hddd a dvd, tak to vychazi na 12000.
http://www.czc.cz/7c5ett4secipv83l10d0nubh3c/seznam

Když to dám na Intel i5ku a použiju hoooodně kompromisní desku, tak to vychází na 13,5 tisíc :(
http://www.czc.cz/dkqmrqvbv8j6n8qs1l704q2vs1/seznam
tom.maza (27)|24.6.2015 23:13
Ahoj. Diky za tu velkorysou ochotu. Koukal jsem na ten muj kram.
Je tam Core2duo 6400 2.13ghz pretaktovany na 2.93ghz. Ramky 2gb ddr2 kolem 600mhz a ten zdroj.. No tim uz si ted nejsem jistej. Takze kram do srotu. Ano mel bych skrin a disk a to bude asi vse.
Takze myslis ze ta tva druha varianta za 13.5 by se kvalitou u witchera 3 mohla vyrovnat ps4?
Jde vlastne k ps4 pripojit klavesnice a mys ?
Dik