W7 konfigurace aktualizace se nezdařila
Zdravím,
před včerejškem jsem přeinstaloval w7 na svém desktopu. Poté jak jsem očekával přišly ke slovu aktualizace (asi 200 po prvním restartu). Po nainstalování a restartu přišla konfigurace, ta se však nezdařilo a začalo to vracet změny. Další den se to celé opakovala a dnes taky. Už mě to štve, při zapínání (myslím že akždý den poprvé) to zkusí a neprojde to a trvá to třeba 45 minut než se to celé vzpamatuje a vrátí změny.
Proč se to nedaří a dá se tomu nějak pomoci? Třeba manuálně něco nainstalovat? Zažil někdo něco podobného?
díky!
Slávek
procak : Intel i5-3570k 3,40Ghz
grafická karta: gainward geforce 580 GTX
Ram: 8Gg ram 1600mhz
Chladič: SilentiumPC Fera 2 HE1224
Deska : MSI Z77A-G43
Zdroj: zalman 600-LX dual
SSD: Kingston 120Gb
Disk : Maxtor 250Gb
před včerejškem jsem přeinstaloval w7 na svém desktopu. Poté jak jsem očekával přišly ke slovu aktualizace (asi 200 po prvním restartu). Po nainstalování a restartu přišla konfigurace, ta se však nezdařilo a začalo to vracet změny. Další den se to celé opakovala a dnes taky. Už mě to štve, při zapínání (myslím že akždý den poprvé) to zkusí a neprojde to a trvá to třeba 45 minut než se to celé vzpamatuje a vrátí změny.
Proč se to nedaří a dá se tomu nějak pomoci? Třeba manuálně něco nainstalovat? Zažil někdo něco podobného?
díky!
Slávek
procak : Intel i5-3570k 3,40Ghz
grafická karta: gainward geforce 580 GTX
Ram: 8Gg ram 1600mhz
Chladič: SilentiumPC Fera 2 HE1224
Deska : MSI Z77A-G43
Zdroj: zalman 600-LX dual
SSD: Kingston 120Gb
Disk : Maxtor 250Gb
Tak jsem včera prošel poprvé ten návod a to se nesetkalo s úspěchem ... opět se nezdařila konfigurace a zase to vracelo změny. Ještě to zkusím jednou ... ale jsem celkem zoufalý. :(
V logu to něco napíše?
Pravým na Tento počítač - Spravovat - Systémové nástroje - Prohlížeč událostí - Protokoly systému Windows - Instalace
Tady by to mělo napsat co stalo.
Pravým na Tento počítač - Spravovat - Systémové nástroje - Prohlížeč událostí - Protokoly systému Windows - Instalace
Tady by to mělo napsat co stalo.
Mám s tím zkušenosti a dost neblahé. Většinou se to stává při předčasném vypnutí či zakolísání napětí Jakmile se něco výrazněji pokaká ve WU při aktualizaci, tak už je to pak často zahnědlý i když to dáš nějak do kupy.
Nejprve se dá zkusit nástroj z rodiny Microsoft Fixit pro službu WU.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7
Pravděpodobně to bude totéž na co odkazoval j.albi, ale mohlo by to být i něco trochu jiného.
Když už se to stane a nejde to řádně opravit - mnohdy se mi stalo, že i když to dal nástroj do kupy, tak pak některé věci nefachaly správně - je vždy dobré udělat znovu instalaci a aktualizace pak pouštět po dávkách: Windows tak na 3 x 4 x a pak frameworky a nakonec IE11, Defender a nástroj pro odstr. škod. soft. Pak volitelné ...
Nejprve se dá zkusit nástroj z rodiny Microsoft Fixit pro službu WU.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7
Pravděpodobně to bude totéž na co odkazoval j.albi, ale mohlo by to být i něco trochu jiného.
Když už se to stane a nejde to řádně opravit - mnohdy se mi stalo, že i když to dal nástroj do kupy, tak pak některé věci nefachaly správně - je vždy dobré udělat znovu instalaci a aktualizace pak pouštět po dávkách: Windows tak na 3 x 4 x a pak frameworky a nakonec IE11, Defender a nástroj pro odstr. škod. soft. Pak volitelné ...
Změna stavu balíčku KB2952664 na Instalační soubory připraveny se nezdařila. Stav: 0x800f0816.
tohle je v tom logu ... je to tam vícekrát pro různé balíčky.
S tím kompletním reinstalem PC .. já nevím, mě se to takhle posralo právě po reinstallu :( Prý je možnost že to koliduje s něakým programem. Takže zkusím startnout w7 bez aplikací "čistě" třeba to pomůže.
tohle je v tom logu ... je to tam vícekrát pro různé balíčky.
S tím kompletním reinstalem PC .. já nevím, mě se to takhle posralo právě po reinstallu :( Prý je možnost že to koliduje s něakým programem. Takže zkusím startnout w7 bez aplikací "čistě" třeba to pomůže.
Je na těch sedmičkách service pack? Jde některá z těch aktualizací nainstalovat ručně? - stáhnout číslo aktualizace a ručně nainstalovat
Možná poskytne odpověď.
Možná poskytne odpověď.
Jo - to je dobrá poznámka - ach ta moje skleróza. Nejdřív samozřejmě instaluji SP z předem staženého balíčku. Jinak jsi ho poslal na tu samou sekci - já mu to ještě přepnul rovnou na sedmi :D , ale to by jistě zvládl sám.
Instaloval jsem sedmi asi tak na 50 PC. Když spustím všechny aktualizace najednou, tak často mívám problém. Vždy zatím pomohl reinstal, ruční instalace SP a dávkování těch aktualizací, tak jak jsem popsal výše. Trvá to dlouho, ale zatím mi to, vyjma HW vad, vždy fungovalo. A když se pak nějaké aktualizace nechtěli instalovat, tak to napravil MS Fixit.
Instaloval jsem sedmi asi tak na 50 PC. Když spustím všechny aktualizace najednou, tak často mívám problém. Vždy zatím pomohl reinstal, ruční instalace SP a dávkování těch aktualizací, tak jak jsem popsal výše. Trvá to dlouho, ale zatím mi to, vyjma HW vad, vždy fungovalo. A když se pak nějaké aktualizace nechtěli instalovat, tak to napravil MS Fixit.
DISM ?
Tak jsem nakonec použil takový ten nástroj windows update, manuálně jsem po dávkách vynucoval instalaci aktualizací a to mě dostalo do stavu kdy se většina aktualizací už nainstalovala. Myslím že mi tam zbyla jen jedna nebo žádná. Dnes po práci to ještě prověřím, jestli tma něco nezbylo.
Prozatím moc díky za rady :)
Prozatím moc díky za rady :)