Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Co chci upgradovat: Zdroj

    Aktuální konfigurace: i5-3350P (69W)
    R9 280X (250W)
    HDD, SSD, FANs atd (50W?)

    Další komentář:
    PC se samovolne restartuje v zatezi (Zaklinac 3, stress test benchmark Kombustor, Heroes of the Storm), zkousel jsem hafo zatezovych testu, teploty jsou v normalu, vymenil jsem chladic na CPU, vycistil grafiku i zbytek PC kompletne od prachu, ale PC porad pada v zatezi. Kdyz jsem pres Catalysty podvoltoval grafiku, tak jsem sice prisel o dost vykonu, ale PC se prestalo restartovat. Usuzuji tedy, ze potrebuju novy zdroj. Takze hosi, co si mam koupit? Mam poridit osvedcenou klasiku Seasonic SII-520W toho casu za necelych 1800 na CZC, nebo doporucite jinou alternativu? Vic nez 2000 dat nehodlam
    P.S. pokud to restartovani neni zdrojem, tak ho do 14 dni vratim
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Dobrá rada nad zlato... Moc nepřebýrej... Já bych jen bral s mod. kabeláží, ale pokud nemáš prosklenou bednu, tak na tom tolik nezáleží
    Naposledy upraveno uživatelem Tomak_CZ: 15-06-2015 v 21:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Mam EuroCase Monster II 9201 - tam nic prosklenyho neni
    Momentalne jedu na OEM Sewsonic ET500W a to ma kabelaz na uklizeni uplne silenou, takze horsi uz to bejt nemuze
    Akorat si u te SII-520 nejsem jistej tema dvema 12V vetvema, preferoval bych jednu silnou vetev, jenze Seasonic v tyhle cenovy hladince nic s jednou vetvi nedela...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Připlácet za modulární kabely nepotřebuju Takže M12II odpadá, protože jinak je to to samý jako SII-520W o 400 levnější... To SSko se mi zdá zajímavý, protože má jen jednu 12V větev (jestli to čtu správně).

    Pak je otázka, jestli nepřiplatit a nevzít rovnou G-450, kterej je gold a má 1 větev, jen nevím, jestli bude 450W stačit, přece jen ve špičce to PC je schopný jít na 370W...

    EDIT: Tak prd a vořech, to SS-ko má taky dvě 12V větve

    EDIT2: Co tenhle? http://www.czc.cz/zdroj-seasonic-ssp...118315/produkt
    Píšou tam, že má sice dvě větve, ale každá zvládne dodat 30A, to je 360W - to už by tomu užranýmu Radeonu mohlo stačit...
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 15-06-2015 v 21:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    BTW1: 2x 12V větev je určitě výhodou. Máš jednu větev, která napájí pouze graf. kartu (v drtivé většině tomu tak je) a "zbytek" sek. strany zdroje není zatěžován tímto vysokým odběrem. Problémem je, že málokterý zdroj má reálně 2x 12V větve. Jsou k tomu potřeba 2 zdroje. Většina zdrojů má jednu silnou 12V větev, která je následně rozdělena na dvě. Čímž se ztrácí jejich výhoda. Danou konstrukci odhalíš pouze podle recenzí, neboť systém konstrukce 1x 12V = 2x 12V je označován jako 2x 12V ...

    BTW2: Ty jsi celkem zaměřen na ty "kvalitní" komponenty, viď SSP-550R je osazen Teapo kondenzátory, což je jedno z nejhorších řešení. Ty samé kondenzátory jsou i na primárním vstupu. Další osazení a tovární zpracování zdroje také není zrovna nejlepší. Výstupní napětí zdroje je krapet naddimenzované.

    Nejlepší bude, když se v tom nebudeš tolik plácat a vezmeš S12II-520W a nebo pokud bys chtěl zdroj s Gold účinnosti tak S12G-550. Jinak by Ti stačily v pohodě 430/450W verze zdrojů
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    No jo no, zase se ukázalo, že jsi měl pravdu. Když jsem Tě před rokem přesvědčoval, že ET500 jede úplně v pohodě a na R9 280X stačí, tak jsi mi řekl něco ve smyslu, že to nic neznamená a až mi to v klidu poběží rok nebo dva, tak můžu dělat závěry. No a je to tady - takže jsi to vlastně přivolal a proklel mě, dík

    Já jsem si myslel, že je problém v tom, že mám slabý větve - jedna má 17A, což je nějakých 204W a ten Radeon si řekne o 250W, tak dojde k přetížení a PC se resetuje, tak proto se tak "plácám" v té úvaze o větvích Ale asi to nebyla tak úplně správná úvaha

    Každopádně dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    No jo no, zase se ukázalo, že jsi měl pravdu. Když jsem Tě před rokem přesvědčoval, že ET500 jede úplně v pohodě a na R9 280X stačí, tak jsi mi řekl něco ve smyslu, že to nic neznamená a až mi to v klidu poběží rok nebo dva, tak můžu dělat závěry. No a je to tady - takže jsi to vlastně přivolal a proklel mě, dík
    Já myslím, že to pronesl Venca

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Já jsem si myslel, že je problém v tom, že mám slabý větve - jedna má 17A, což je nějakých 204W a ten Radeon si řekne o 250W, tak dojde k přetížení a PC se resetuje, tak proto se tak "plácám" v té úvaze o větvích Ale asi to nebyla tak úplně správná úvaha
    To víš, že to bude mít vliv. Odpovídá tomu proud o velikosti cca 21A, takže jsi zdroj trvale přetěžoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Dobře a teď když vezmu tu SII-520, tak tam píšou, že má větve 2x20A, to je pořád o 1A míň
    Ale taky tam píšou, že "Max. proudový odběr +12V1 = 40 A ". Tak teď jsem z toho jelen, můžeš mi to pls nějak polopatě osvětlit (pro blbý)?

    Nemám se radši "plácnout přes kapsu" a vzít http://www.czc.cz/seasonic-s12g-450-450w/145289/produkt ? Tam píšou "na jedné +12V větvi je maximální odběr 37A".
    Nebo můžu nejdřív vzít tu 520W a když to nepomůže, tak ji vrátit a jít do G-čka
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Až budu mít chvíli času kouknu na nějakou recenzi, jak je zdroj přesně konstruován. Obecně to funguje takto: Pokud má zdroj reálně jednu silnou 12V větev, která je poté rozdělena na dvě slabší 12V větve, tak při zatížení pouze jedné z nich lze využít vyššího proudového odběru než-li při zatížení obou větví. Jedna z 12V větví je primárně určena pro graf. karty a bývá nějakým způsobem označena. Často to bývá barevný proužek na vodiči.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    No hele, objednal jsem tu SII-520W, přinejhorším ji zítra nevyzvednu, nebo pozítří vrátím
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Zdroj je vybaven pouze jednou 12V větví připojenou na sdílenou tlumivku pro 5V a 12V. Všechny 12V vodiče jsou připájeny do tohoto bodu. Takže se nedá ani mluvit o dvou "virtuálních" 12V větvích.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    V tom případě je to super Díkes!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Já myslím, že to pronesl Venca
    I to je možný. Teď už jen můžu říct "já ti to říkal"

    Holt kdo šetří, má S3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pár poznatků:

    1. PC se přestalo restartovat!
    2. Ty černý kabely vypadaj daleko líp než ta barevná změť
    3. Je to neskutečně tichý i v zátěži
    4. EDIT: má to 2x8pin, takže redukci 6->8pin můžu zahodit

    Předtím: Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20140430_203947.jpg 
Zobrazení: 90 
Velikost: 1.42 MB 
ID: 30780

    Potom: Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150617_195901.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 1.04 MB 
ID: 30775 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150617_195933.jpg 
Zobrazení: 92 
Velikost: 1.16 MB 
ID: 30776 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150617_202240.jpg 
Zobrazení: 102 
Velikost: 1.39 MB 
ID: 30777 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150617_202250.jpg 
Zobrazení: 115 
Velikost: 1.30 MB 
ID: 30778 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_20150617_202306.jpg 
Zobrazení: 85 
Velikost: 1.38 MB 
ID: 30779
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 17-06-2015 v 21:24
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od OdMajkla v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-12-2012, 21:41
  2. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od zavryx v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-12-2012, 15:25
  3. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od john v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 03-12-2010, 19:24
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od HauptPost v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 15:31