Vypínání PC, zamrzání
Zdravím,
PC se mi před pár dny sám od sebe vypnul a nešel zapnout, dokud jsem nepřepl tam a zpět vypínač na zdroji. Od té doby se to stalo ještě párkrát, ale hned šel zapnout normálně. Do toho občas zamrzne a musím ho restartovat. Co bude potřebovat vyměnit?
Díky.
PC se mi před pár dny sám od sebe vypnul a nešel zapnout, dokud jsem nepřepl tam a zpět vypínač na zdroji. Od té doby se to stalo ještě párkrát, ale hned šel zapnout normálně. Do toho občas zamrzne a musím ho restartovat. Co bude potřebovat vyměnit?
Díky.
Co je to přesně za zdroj? Jestli je to nějaká stará noname srágora, tak asi bude potřeba vyměnit právě ten zdroj...
Tak začal bych právě tady :D Máš možnost si od někoho půjčit jinej zdroj? Nebo holt koupit novej přes internet a když to nepomůže, tak do 14 dní vrátit bez udání důvodu ;)
OK, poradíš mi nějakej konkrétní? Sestavu mám viz podpis, ten co mám teď je 350/450, nejsem si jistej...
Něco lepšího, ale rád bych se vešel do 1000,-, pokud jsou ty požadavky kompatibilní. Časem bych chtěl měnit postupně i nějaký další komponenty.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
hmm nic levnejsiho krome 350W Seasonica tam neni....
hmm nic levnejsiho krome 350W Seasonica tam neni....
Ta sestava v zatezi vezme pres 250W, tady bych neriskoval a pod 400W nechodil. Kvalitni 400W pod 1000Kc proste neexistuje, budes muset pritlacit aspon na ten 400W Seasonic ET...
Zapojil jsem novej zdroj (ten co jste doporučili oba) a mám 2 problémy:
1. Ze starýho vedly do grafický karty 2 kabely (2 PCI-E, tedy 2x mřížka 3x2), ten novej má PCI-E konektor jenom jeden - ten jsem zapojil, ale pořád mi 1 konektor v grafice zůstává prázdný. Hned vedle je tedy nějaký malý konektor 1x2, který ale do toho zbylého 3x2 v grafice nijak nejde.
2. Při zapnutí se PC rozběhne - hodně se rozhučí, tak, jak občas v posledních pár dnech (mám pocit, že ten hluk jde právě od GK?), ale na monitoru se nic neobjeví.
Myslíte, že mohl být problém v něčem jiným, než ve zdroji? Jak to vyřešit, aby se PC normálně rozběhl, abych to otestoval?
1. Ze starýho vedly do grafický karty 2 kabely (2 PCI-E, tedy 2x mřížka 3x2), ten novej má PCI-E konektor jenom jeden - ten jsem zapojil, ale pořád mi 1 konektor v grafice zůstává prázdný. Hned vedle je tedy nějaký malý konektor 1x2, který ale do toho zbylého 3x2 v grafice nijak nejde.
2. Při zapnutí se PC rozběhne - hodně se rozhučí, tak, jak občas v posledních pár dnech (mám pocit, že ten hluk jde právě od GK?), ale na monitoru se nic neobjeví.
Myslíte, že mohl být problém v něčem jiným, než ve zdroji? Jak to vyřešit, aby se PC normálně rozběhl, abych to otestoval?
No asi by to chtelo, abys zapojil obe diry v grafice, jinak se to nerozbehne!
Ke grafickym kartam se vetsinou pribaluje redukce 2x molex->1x 6pin ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Pokud ji nenajdes, tak ji musis koupit...
Ke grafickym kartam se vetsinou pribaluje redukce 2x molex->1x 6pin ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Pokud ji nenajdes, tak ji musis koupit...