Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Pomoc s výběrem RAM na starší PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    49

    Dobrý den,
    potřebuji poradit s aspoň mírným vylepšením starého kancelářského počítače. Potřebuji poradit jestli vůbec pomůže přidání operační paměti a jestli to vůbec na tu desku půjde. Pokud ano, tak prosím o radu jaké RAM koupit? Jestli ještě 2x 1 GB DDR2 nebo vyjde lépe staré vyměnit...? Nebo radši tento počítač rovnou zahodit
    Děkuji za rady a případné další nutné informace doplním...

    Údaje o PC:
    Základní deska:
    Typ CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
    Název základní desky HP Compaq dx7400
    Čipová sada základní desky Intel Bearlake Q33
    Pracovní paměť 2037 MB
    DIMM1: Qimonda 64T128020EU3SB2 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM3: Qimonda 64T128020EU3SB2 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    Typ BIOSu Award (10/25/07)
    Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)
    Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM2)
    Komunikační porty (COM a LPT) Port tiskárny ECP (LPT1)
    Zobrazení:
    Grafický adaptér Intel(R) Q33 Express Chipset Family (256 MB)
    3D-akcelerátor Intel GMA 3100
    Monitor HP L2245w [22" LCD] (CZK85004KQ)
    Multimédia:
    Zvuková karta Realtek ALC662 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Tak jestli jsem si správně vygooglil typ desky, tak by tam měly být 4 sloty a tudíž by mělo jít přidal další dva moduly - měly by být stejně taktované jako ty, co tam už jsou. Kdysi mi jeden ajťák tvrdil, že když neví, jestli budou paměti spolupracovat, tak vezme Kingstonky - ty podle něj spolupracujou se vším, tak bych to zkusil

    Jinak si ale myslím, že než dokupování RAMek by tomu PC prospěl nákup SSD disku - ten dokáže kancelářskou práci urychlit mnohonásobně. Víc než nějaká RAMka
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Když já s Kingston DDR2 měl třeba největší problémy. To i ADATY fungovaly mnohem líp.

    Jinak koupit někde buď bazar se zárukou na odzkoušení nebo normálně z obchodu přes eshop, kde máš 14 dní na vrácení zboží
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    49

    Děkuji za rady pánové... Sloty jsou tam opravdu 4. Takže bych přidal např. 2 krát: http://www.czc.cz/kingston-value-1gb...e_1GB_DDR2_667 ? A SSD disk by pomohl určitě, ale asi by byl problem s licencema na Windows 7 OEM verze a Office 2010 (nepřenositelná licence...). Nevím jak to přesně je, ale kdybych je instaloval na nový SSD disk, tak předpokládám, že by byl problém...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Honzo: ten disk můžeš naklonovat a instalovat nemusíš nic, skoro v každém pc a notebooku jsem si vyměnil hdd za ssd a nikdy s tím microsoft produkt neměl problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    49

    Pokud to takhle jde (a licence zůstanou OK), tak se spíš zeptám jaký SSD disk byste mi doporučili?
    Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,147

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Jinak si ale myslím, že než dokupování RAMek by tomu PC prospěl nákup SSD disku - ten dokáže kancelářskou práci urychlit mnohonásobně. Víc než nějaká RAMka
    Není zcela pravda. V dnešní době jsou 2 GB RAM opravdu málo a velmi často se Ti stane, že systém bude potřebovat stránkovat paměť na pevný disk, což sebou nese značné zpomalení odezvy systému.

    V tomto případě, bych doporučil rozšíření operační paměti na velikost 4 GB (Transcend či Kingston). Poté až bych uvažoval nad SSD diskem, který by odezvu systému ještě urychlil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Není zcela pravda. V dnešní době jsou 2 GB RAM opravdu málo a velmi často se Ti stane, že systém bude potřebovat stránkovat paměť na pevný disk, což sebou nese značné zpomalení odezvy systému.

    V tomto případě, bych doporučil rozšíření operační paměti na velikost 4 GB (Transcend či Kingston). Poté až bych uvažoval nad SSD diskem, který by odezvu systému ještě urychlil.
    Ono asi záleží na uživateli Můj děda pracuje s jednou záložkou v Chrome (víc si neumí otevřít ), takže mu 2 GB krásně stačí a s SSD diskem to lítá jako ďas
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,147

    Dědové/babičky nelze brát jako běžné uživatele výpočetní techniky. Pokud udržuješ aktuálnost jednotlivých programů v počítači, jsi postaven před nemilosrdný fakt špatné optimalizace a tím pádem většího obsazení operační paměti. Dneska není pražádný problém zaplnit právě ony 2 GB paměti pouze systémovými prostředky a internetovým prohlížečem. Připočti si ještě kancelářské programy a jsi hned na hranici "rozumné práce s počítačem". Pokud se nyní podívám na obsazení paměti na mé kancelářské sestavě, tak mám obsazeno 2.93 GB paměti při spuštěném internetovém prohlížeči s 4mi taby, Total Commanderu a MS Word. SSD disk je určitě užitečná věc, ale není to spása na "všechny problémy".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    Ono asi záleží na uživateli Můj děda pracuje s jednou záložkou v Chrome (víc si neumí otevřít ), takže mu 2 GB krásně stačí a s SSD diskem to lítá jako ďas
    dobřes pobavil vpodstatě jak píše kev, ssd sice umí zrychlit PC, ale pokud máš ještě možnost zrychlit ho jinak... vpodstatě PC je tak výkonný jako jeho nejslabší komponenta.
    Na své nové Yoze mým 4GB paměti, z toho při otevření prohlížeče mám zabráno 2.5 GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    49

    Děkuji moc za rady. Zkusím tedy první ty ramky a pak uvidím jestli dojde i na SSD disk, nebo radši nové PC
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Pomoc s výběrem RAM
    Od Ivica v sekci Operační paměti
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 28-04-2015, 09:57
  2. pomoc s výběrem
    Od PetrBrablc v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-06-2014, 16:18
  3. 3,5" HDD SATA: Pomoc s výběrem HDD
    Od brandl v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 22:01
  4. Pomoc s výběrem PDA
    Od jirka007CZ v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 16:37
  5. Pomoc s výběrem TV
    Od Devil... v sekci Monitory
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 00:06