Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SSD disk pro Probook 4535s

Tmac11 (3)|27.6.2015 14:16
Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně přechodu na SSD disk. Noťas je extrémně pomalý a doufám, že nový disk všemu znatelně pomůže. Mám HP probook 4535s, 4GB ram s AMD A6-3400M. Je pro mě potřeba noťas maximalně zrychlit hlavně pro kancelářskou práci (hry už jsou out pro mě). Nabízí se mi disk Kingston HyperX FURY 120GB. To dle mého stačí jelikož mám 1TB externí disk s usb 3.0. Může vůbec takovéto vylepšení mému notebooku pomoct, nebo jsou ostatní části už moc staré a zrychlení bude minimální? Děkuji za reakce
Salamander (6177)|27.6.2015 20:16
Myslim ze primarni problem je v tomto pripade pomaly procesor. SSD by sis asi trosku pomohl, ale necekal bych nejake vyraznejsi zrychleni.

Podival bych se , jestli je realna prave vymena CPU
romana51 (65)|28.6.2015 07:49
Já mám HP ProBook 4740s 6 GB RAM a Intel i5. Po instalaci SSD Intel 120 GB se výrazně urychlil start OS a načítání programů, ale práci v programech to neurychlilo. Šlo mi o práci ve střihových programech
a grafice. Také jsem přes servis zkoušel změnit procesor z i5 na i7, ale bylo mi řečeno že to nelze, že by se musel ntb celý překuchat a že by to bylo finančně náročnější než pořízení nového. Amatérsky to také nejde, procesory do ntb se neprodávají.
VencaX (3686)|28.6.2015 10:15
čas od času se někde dá sehnat použitý CPU, jenže je otázka, jestli ho BIOS notebooku zkousne (zvlášť pak pokud se do toho typu notebooku standartně nedával) a jestli je chlazení dostatečně nadimenzované.

např:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]