reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro hraní her v ceně 10 000 - 12 500 Kč

OdMajkla (369)|30.6.2015 17:42
Zaměření pro : hraní her

Platforma: Intel
Operační systém: ¨mám
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Ahoj všem, rád bych Vás tímto poprosil o navržení sestavy pro hraní her. Cenový limit byl nasazen do 12.000.-, a jelikož vím, že se tu objevuje často - bylo by lepší připlatit a dát tam tohle - tak opravdu maximum je 13.000.-
PC je pro 13ti letého syna mého kamaráda, kterému shořel počítač, jak jinak než 1 den před začátkem prázdnin, a dle jeho přání hraje Counter Strike, rád by zkusil GTA V, Day Z a Battlefield 3, a chtěl by si na tom renderovat i nějaké video, o čemž si myslím, že v této cenové relaci toho moc na výběr nebude. Ale technologie jdou rychle vpřed, a já fakt nevím co je dnes možné nebo není, tak třeba se to povede.

Jak bylo zaškrtnuto, tak bez LCD a operačního systému, a ze současného PC je možné ještě použít zdroj Fortron Blue Storm 500Watt, pevný disk WD Blue 1000GB viz https://www.alza.cz/western-digital-caviar-blue-1000gb-64mb-cache-d332694.htm a optickou mechaniku.

Předem děkuji za vaši pomoc.
ICE_D (2772)|30.6.2015 20:17
Case by pouzit nesla? :)

tady presne za 12000:
http://www.czc.cz/0np5mqmv7ujl4boaibpk1qdju6/seznam

a kdyby mohl pouzit stavajici skrin, tak by se tam vesla i i5ka (za 13000)
http://www.czc.cz/b9tg6bdmoegnmbk6mn426ncd07/seznam

V obou případech by se slušelo připlatit na desce, ale je to cenově tip ťop, takže asi nic :D
Tohle je za ty prachy momentálně ideál:
http://www.czc.cz/asus-b85-pro-gamer-gaming-mb-intel-b85/150310/produkt
OdMajkla (369)|30.6.2015 21:06
Case...no. Použít by šla. Je to teda bedna hrozná, ale co. Ta se dá dokoupit později. S tou i5 by se mi to líbilo. Jen nevidím chladič. Takže myslíš, že originál box chladič bude dostačující? Byla by nějaká varianta s nVidií? Nebo je tato karta v poměru cena/výkon nejvýhodnější? Jen mě to zajímá. Pokud by jsme dali lepší desku, viz Asus B85 Pro Gamer, a jen 4GB pamětí, jak by to ovlivnilo celkový výkon ? 4GB pamětí je asi málo že ? Jinak s tou deskou jsme na 13 774. To mi asi neprojde. A výkonový rozdíl mezi těma deskama ? Proč zvolit tu dražší ? Když už bych to chtěl nějak obhájit :)
ICE_D (2772)|30.6.2015 22:52
Deska je kvalitnější, má lepší napájení i jeho pasivní chlazení plus samozrejme ma vic slotu jak na karty, tak na RAMKY - otazka je jestli by je vyuzil? Nicmene radši horší desku a 8GB paměti než lepší desku a 4GB paměti. GTA V chce hodně paměti ;)

BOX chladič od Intelu není zlej - osobně jsem na něm jel rok a půl - nedávno přešel na Spartana a kromě startu PC, kde se na pár sekund BOX hodně roztočí, neslyším rozdíl...

Grafika od nVidie v tehle cenove relaci neni - bud je o 30 procent pomalejsi a tisic korun levnejsi 750Ti nebo je tam o 20 procent vykonnejsi a o tisic korun drazsi 960ka...
OdMajkla (369)|1.7.2015 16:00
Tak bezva. Mnohokrát děkuji :thumb
OdMajkla (369)|1.7.2015 16:28
Tak ještě změna...ta deska není nikde skladem. Myslíš že by se našla jiná varianta ? :notsure
ICE_D (2772)|1.7.2015 19:10
Tak holt o dve stovky drazsi full atx verze:
http://www.czc.cz/asrock-b85-anniversary-intel-b85/162579/produkt

Jeste je tam s podobnou cenou MSIcko, ale na tuhle radu Mate byly nejaky stiznosti, tak bych vzal radsi ASRock...
http://www.czc.cz/msi-b85-g41-pc-mate-intel-b85/130607/produkt
OdMajkla (369)|1.7.2015 20:09
Tvůj přehled je fakt dobrej. :thumb Probrali jsme to a dostal jsem povolenku na http://www.czc.cz/asus-b85-pro-gamer-gaming-mb-intel-b85/150310/produkt takže jsem ji tam přihodil a objednal to. Moc děkuji. :thumb
ICE_D (2772)|1.7.2015 23:02
Gamer je super volba :thumb Díky za bodík ;) Ať slouží!
OdMajkla (369)|2.7.2015 19:34
Bodík máš zaslouženě když vidím Tvoji aktivitu v doporučování. Takových lidí by mělo bejt víc.
Sloužit bude. Bohužel mám problém se zdrojem. Ten Fortron Blue Storm 500 Watt nemá 8 pinovou větev na základní desku. Má jen 24 pin a 4pin. :mistake:mistake:mistake:mistake Takže musím koupit ještě zdroj. Nevím jak jinak to obejít.

Trochu mě ve výpočtu zdroje zaráží doporučení na 577 Watt. Ale což. Koukal jsem po tomhle. http://www.czc.cz/enermax-maxpro-600w/168727/produkt Co myslíš.
ICE_D (2772)|2.7.2015 21:18
Neeee, radsi tento:
http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-520w/74749/produkt
Tenhle mam a je super, R9 280X ma doporucenou asi 650W, ale stejne mi to jede v pohode. Ty doporuceny wattaze jsou hodne prestreleny...

Kdyz tak nad tiom premyslim, tak by Ti asi stacil i tento:
http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-430-430w/66387/produkt

R9 270W zere 150W, procesor 80W a zbytek cca 30W = 260W, takze 430ka si to da s prstem v nose :D

BTW Hele jeste kouknu, jestli nenajdu nejakou redukci z molexu na 4+4pin, aybs mohl pouzit soucasnej zdroj ... Jeste napisu ;)
ICE_D (2772)|2.7.2015 21:41
No hele, tak u toho zdroje podle specifikaci je 1x 4-pin... A další 4-pin by se dal pripojit z molexu:
http://www.czc.cz/c-tech-rozdvojka-nap-1x-5-25-1x-p4-power/60822/produkt
OdMajkla (369)|2.7.2015 21:48
Dosla Ti SZ?
ICE_D (2772)|2.7.2015 21:49
Jo, vydrz ;) Byl jsem pryc z domu a jeste tu musim neco dodelat ;)
OdMajkla (369)|2.7.2015 23:20
Příteli, za tuhle pomoc by jsi zasloužil metál. :thumb
Všechno už běží.
Radeon je v prvním slotu. V Biosu UEFI : přepnout na Advanced mode, v Advanced zvolit System agent configuration, Graphics configuration, Primary display,vybrat buď iGPU, PCIE nebo PCI.
Zatim se zdá, že jsme vyhráli. Ještě jednou moc dík za pomoc. Zítra seženu redukci a zkusim to na Fortron. :thumb
ICE_D (2772)|2.7.2015 23:27
Jsem rád, že jsem mohl pomoct ;)

Pro ostatní, aby byli v obraze: Měli jsme s Majklem cca 42-minutový telefonát, kdy jsme se snažili dopídit, proč se počítač s novými díly nerozběhnul a proč deska blikala (podle Majklových slov) jako diskotéka :D Jestli je v háji nějaká komponenta, nebo co se děje. No, nakonec to bylo jen nastavení BIOSu :)
OdMajkla (369)|2.7.2015 23:39
Zitra k tomu jeste neco napisu.
VencaX (3689)|4.7.2015 09:48
[QUOTE=NFG_ICE;572958]... jako diskotéka :D ...[/QUOTE]

Taková deska pro tebe musí bejt splněnej sen ne? :D
OdMajkla (369)|4.7.2015 10:29
Nastavení BIOSU, do kterého jsme se ovšem nemohli dostat.
Po prvotním problému se zdrojem, který neměl 8pin větev ale jen 4pin, jsem chtě nechtě musel vyndat zdroj ze svého PC. Zpětně si myslím, ale nemám to ověřené, že by ta deska jela i se 4pinem. Údajně se 8 pin používá pro procesory nad 125W, jinak může být jen 4pin. Jaký by to mělo vliv na stabilitu při zátěži nevím, a celkem by mě to zajímalo. Nikde nic pořádnýho o tomhle problému vyčíst nemůžu.
V prvním případě s připojeným 4pinem šlo PC zapnout, ale to bylo vše. Na desce problikávala LED kontrolka od cpu a ram. Co jsem nevěděl bylo, zda to hlásí zapojení do slotu, nebo naopak chybu :notsure Větší problém byl v tom, že monitor stále hlásil no signal, a to jak přes HDMI tak D-SUB i s redukcí D-SUB na DVI. Takže se zkoušelo připojení jak na externí, tak na interní gpu. Bez výsledku. Blikání kontrolek pořád stejné a přidala se ještě navíc kontrolka od grafiky. Tak to už jsem měl 3 LEDky, a vhledem k nepřítomnosti grafiky jsem usuzoval, že hlásí prázdný slot či chybu. Po znovupřipojení grafiky však blikala kontrolka od gpu pořád. Babo raď. Baba nebyla, tak jsem zkusil ICE :thumb 42 minut výměn a zkoušení komponent, než jsme se shodli že bude vadná deska. Nevím kde byl zakopanej pes. Nebo tedy vím, ale nevím, co desku nakoplo, že konečně zjistila, na jakou má přepnout grafiku. Přišlo to po výměně radeonu za nvidii, a jejím následném vyndání. Poté jen probliknou kontrolky gpu, cpu, ram, a rozsvítí se 4 kontrolka od boot device. To už jsem měli konečně obraz a dostali se do BIOSU. Předcházelo tomu ještě pár podivností, kdy jsem chtěl vypnout pc podržením tlačítka zapnutí, to nešlo, tak jsem jej vypnul tlačítkem na zdroji, nechal několik vteřin dokud deska celá nezhasla, a po znovuzapnutí zdroje se deska zapnula. :notsure normální :notsure Další podivnost že deska nešla zapnout propojením vidličky pro start sw ale pouze zapojením konektoru na tuhle vidličku a stisknutím tlačítka na case, blikání diody od gpu i když byla ve slotu...no...nevím. Nikdy jsem se s tímhle nesetkal, a u jiných PC po zapojení vše naběhlo bez problému. . Nevím jestli to přisoudit kartě od AMD, protože po zapojení nvidie to šlo, nebo to byla jen náhoda....:notsure Tak zase zkušenost navíc :thumb
kevin00 (10263)|4.7.2015 13:26
[QUOTE=VencaX;572997]Taková deska pro tebe musí bejt splněnej sen ne? :D[/QUOTE]

Mokrý sen ;) :D
ICE_D (2772)|4.7.2015 13:43
[QUOTE=VencaX;572997]Taková deska pro tebe musí bejt splněnej sen ne? :D[/QUOTE]

[QUOTE=kevin00;573004]Mokrý sen ;) :D[/QUOTE]

Však já každej večer před spaním brečím do polstáře, že ji nemůžu mít, protože by mi do ní nepasoval Ivy Bridge procesor :D A vyhazovat rok starou i5-ku kvůli tomu fakt nebudu :runaway Tak si o ní aspoň nechávám zdát :inlove
ICE_D (2772)|4.7.2015 13:49
[QUOTE=OdMajkla;572998]Nastavení BIOSU, do kterého jsme se ovšem nemohli dostat.
Po prvotním problému se zdrojem, který neměl 8pin větev ale jen 4pin, jsem chtě nechtě musel vyndat zdroj ze svého PC. Zpětně si myslím, ale nemám to ověřené, že by ta deska jela i se 4pinem. Údajně se 8 pin používá pro procesory nad 125W, jinak může být jen 4pin. Jaký by to mělo vliv na stabilitu při zátěži nevím, a celkem by mě to zajímalo. Nikde nic pořádnýho o tomhle problému vyčíst nemůžu.
V prvním případě s připojeným 4pinem šlo PC zapnout, ale to bylo vše. Na desce problikávala LED kontrolka od cpu a ram. Co jsem nevěděl bylo, zda to hlásí zapojení do slotu, nebo naopak chybu :notsure Větší problém byl v tom, že monitor stále hlásil no signal, a to jak přes HDMI tak D-SUB i s redukcí D-SUB na DVI. Takže se zkoušelo připojení jak na externí, tak na interní gpu. Bez výsledku. Blikání kontrolek pořád stejné a přidala se ještě navíc kontrolka od grafiky. Tak to už jsem měl 3 LEDky, a vhledem k nepřítomnosti grafiky jsem usuzoval, že hlásí prázdný slot či chybu. Po znovupřipojení grafiky však blikala kontrolka od gpu pořád. Babo raď. Baba nebyla, tak jsem zkusil ICE :thumb 42 minut výměn a zkoušení komponent, než jsme se shodli že bude vadná deska. Nevím kde byl zakopanej pes. Nebo tedy vím, ale nevím, co desku nakoplo, že konečně zjistila, na jakou má přepnout grafiku. Přišlo to po výměně radeonu za nvidii, a jejím následném vyndání. Poté jen probliknou kontrolky gpu, cpu, ram, a rozsvítí se 4 kontrolka od boot device. To už jsem měli konečně obraz a dostali se do BIOSU. Předcházelo tomu ještě pár podivností, kdy jsem chtěl vypnout pc podržením tlačítka zapnutí, to nešlo, tak jsem jej vypnul tlačítkem na zdroji, nechal několik vteřin dokud deska celá nezhasla, a po znovuzapnutí zdroje se deska zapnula. :notsure normální :notsure Další podivnost že deska nešla zapnout propojením vidličky pro start sw ale pouze zapojením konektoru na tuhle vidličku a stisknutím tlačítka na case, blikání diody od gpu i když byla ve slotu...no...nevím. Nikdy jsem se s tímhle nesetkal, a u jiných PC po zapojení vše naběhlo bez problému. . Nevím jestli to přisoudit kartě od AMD, protože po zapojení nvidie to šlo, nebo to byla jen náhoda....:notsure Tak zase zkušenost navíc :thumb[/QUOTE]

Co k tomu říct... Snad jen to, že mi to trvalo skoro 40 minut (než mě napadla ta možnost s přepnutím na integrovanou grafiku) proto, protožeže mě fakt nenapadlo, že taková TOP deska (jak je všude prezentováno) je tak blbá!!! že si neumí sama v BIOSu automaticky přepnout mezi interní a externí grafikou :D Všechno ukazovalo na to, že je deska kaput, naštěstí to tak nebylo...
VencaX (3689)|5.7.2015 16:13
[QUOTE=NFG_ICE;573008]Však já každej večer před spaním brečím do polstáře, že ji nemůžu mít, protože by mi do ní nepasoval Ivy Bridge procesor :D A vyhazovat rok starou i5-ku kvůli tomu fakt nebudu :runaway Tak si o ní aspoň nechávám zdát :inlove[/QUOTE]

Tak když jí nechceš vyhazovat, tak mi jí můžeš darovat, já bych věděl co s ní :D

sry za ot (fakt tu chybí skládka)
Vitenuto (290)|5.7.2015 18:16
Sorry lidi, ale když mu shořelo PC není největší šance, že mu to podělal zdroj? Vím, že bude asi ještě určitě jinde možnost, ale fakt nevím - je to fortron (akorát něco si vzpomínám, jestli Bluestorm nebyl kvalitnější, ale nvm to jistě) - jen píšu, aby náhodou PC neshořilo znovu.
OdMajkla (369)|5.7.2015 23:19
Těžko říct co to způsobilo. Komp byl z roku 2008 a údajně ho přes noc ani nevypínal. A když u toho seděl tak hrál. Jestli to byl zdroj, jestli se na tom podepsala velká vrstva prachu...já nevím. Fortrona jsem měl a sloužil. Pak jsem jej dal s celým PC do práce, a tam ten zdroj odešel. Ale pouze zdroj. Nic sebou nevzal. Být to na mě, tak je tam jinej zdroj. Ale finace tu hrajou dost velkou roli, a pro rodiče toho kluka to byla trochu čára přes plán. Mohu říct co by to chtělo, a jaký to může mít následky, ale nutit nikoho nemůžu a je to na nich.