Téma: Jak opravit systémový soubor Windows ?
Dobrý den,
potřeboval bych prosím nějakou radu, jak opravit problémy v systémových souborech windows 8.1. --- viz přílohy
Zřejmě to může být příčinou chyby 0x80070002 v souvislostí s aktualizací win 8.1, která mi nejde.
Děkuji za případné nápady. Jsem jen uživatel, tak nevím co s tím, ale dle návodu bych ledacos již zvládl.
Děkuji.
potřeboval bych prosím nějakou radu, jak opravit problémy v systémových souborech windows 8.1. --- viz přílohy
Zřejmě to může být příčinou chyby 0x80070002 v souvislostí s aktualizací win 8.1, která mi nejde.
Děkuji za případné nápady. Jsem jen uživatel, tak nevím co s tím, ale dle návodu bych ledacos již zvládl.
Děkuji.
Musíš zjistit, které soubory jsou porušené a tyto soubory nahradit např. ze zálohy systému, vše je popsáno zde : https://support.microsoft.com/en-us/kb/929833/cs?wa=wsignin1.0
Ještě jsem někde četl, že někdy pomůže spustit příkaz sfc /scannow několikrát po sobě a některé chyby se opraví až po opakovaném spuštění, ale zatím jsem to nemohl ověřit.
Ještě jsem někde četl, že někdy pomůže spustit příkaz sfc /scannow několikrát po sobě a některé chyby se opraví až po opakovaném spuštění, ale zatím jsem to nemohl ověřit.
Dyk mu to tam píše, že ono "které" uložil do souboru .LOG! Tak místo obrázků raději dát ten výpis.
Ten log bývá dost velký, např. u mě má 53 000 řádků, takže je potřeba vyfiltrovat neopravené soubory podle návodu, na který jsem dal odkaz.
Došel jsem k tomu to, ale nevím co s tím.
Neumím napsat po písmenkách a značkách -- findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt",
nejde mi to zkopírovat do příkazového řádku.
Jak zobrazit podrobnosti o procesu, nástroj Kontrola systémových souborů
Chcete-li zobrazit podrobnosti, které obsahuje protokol CBS. Soubor protokolu můžete kopírovat informace Sfcdetails.txt souboru pomocí příkazu Findstr a potom zobrazit podrobnosti v Sfcdetails.txt. Chcete-li to provést, postupujte takto:
Otevřete příkazový řádek se zvýšenými oprávněními, jak je popsáno v předchozím kroku 1.
Na příkazovém řádku zadejte následující příkaz a stiskněte klávesu ENTER:
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
Poznámka: Soubor Sfcdetails.txt obsahuje podrobné informace o každém spuštění nástroje Kontrola systémových souborů v počítači. Soubor obsahuje informace o souborech, které nebyly opraveny pomocí nástroje Kontrola systémových souborů. Ověřte, zda položky datum a čas k určení, zda problémové soubory, které byly nalezeny při posledním při každém spuštění nástroje Kontrola systémových souborů.
Otevřete soubor Sfcdetails.txt z pracovní plochy.
Soubor Sfcdetails.txt používá následující formát:
Datum a čas SFC podrobnosti
Následující ukázkový soubor protokolu obsahuje položku pro soubor, který nelze opravit:
2007-01-12 12:10:42, Info CSI 00000008 [SR] Cannot
repair member file [l:34{17}]"Accessibility.dll" of Accessibility, Version =
6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL (8), Culture neutral,
VersionScope neutral, PublicKeyToken = {l:8 b:b03f5f7f11d50a3a}, Type
neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing
---------- Doplněno v 15:34 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:33 ----------
Ten výpis neumím najít. Já myslel, že ten výpis stačí na obrázku. Jsem jen uživatel, moc tomu všemu nerozumím.
---------- Doplněno v 15:36 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:34 ----------
Musíš zjistit, které soubory jsou porušené a tyto soubory nahradit např. ze zálohy systému, vše je popsáno zde ...
To právě neumím zjistit, které jsou porušené.
Neumím napsat po písmenkách a značkách -- findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt",
nejde mi to zkopírovat do příkazového řádku.
Jak zobrazit podrobnosti o procesu, nástroj Kontrola systémových souborů
Chcete-li zobrazit podrobnosti, které obsahuje protokol CBS. Soubor protokolu můžete kopírovat informace Sfcdetails.txt souboru pomocí příkazu Findstr a potom zobrazit podrobnosti v Sfcdetails.txt. Chcete-li to provést, postupujte takto:
Otevřete příkazový řádek se zvýšenými oprávněními, jak je popsáno v předchozím kroku 1.
Na příkazovém řádku zadejte následující příkaz a stiskněte klávesu ENTER:
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
Poznámka: Soubor Sfcdetails.txt obsahuje podrobné informace o každém spuštění nástroje Kontrola systémových souborů v počítači. Soubor obsahuje informace o souborech, které nebyly opraveny pomocí nástroje Kontrola systémových souborů. Ověřte, zda položky datum a čas k určení, zda problémové soubory, které byly nalezeny při posledním při každém spuštění nástroje Kontrola systémových souborů.
Otevřete soubor Sfcdetails.txt z pracovní plochy.
Soubor Sfcdetails.txt používá následující formát:
Datum a čas SFC podrobnosti
Následující ukázkový soubor protokolu obsahuje položku pro soubor, který nelze opravit:
2007-01-12 12:10:42, Info CSI 00000008 [SR] Cannot
repair member file [l:34{17}]"Accessibility.dll" of Accessibility, Version =
6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_MSIL (8), Culture neutral,
VersionScope neutral, PublicKeyToken = {l:8 b:b03f5f7f11d50a3a}, Type
neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral in the store, file is missing
---------- Doplněno v 15:34 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:33 ----------
Ten výpis neumím najít. Já myslel, že ten výpis stačí na obrázku. Jsem jen uživatel, moc tomu všemu nerozumím.
---------- Doplněno v 15:36 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:34 ----------
Musíš zjistit, které soubory jsou porušené a tyto soubory nahradit např. ze zálohy systému, vše je popsáno zde ...
To právě neumím zjistit, které jsou porušené.
Jsem z tvé odpovědi dost zmatený, nevím, co ti nejde.
1. Zkusil jsi kontrolu spustit několikrát ? Četl jsem někde, že se chyby někdy odstraní při několika průchodech.
2. Nejde ti vložit příkaz do příkazového řádku ?
Postup :
A. označ si tento příkaz, pak si ho zkopíruj CTRL+C
B. otevři příkazový řádek
C. pravý klik myši - vložit
D. ENTER
E. na ploše by se měl objevit soubor sfcdetail.txt
F. otevři tento soubor, měl by v něm být seznam souborů, které se nepodařilo opravit
Napiš konkrétně, který bod ti nejde.
1. Zkusil jsi kontrolu spustit několikrát ? Četl jsem někde, že se chyby někdy odstraní při několika průchodech.
2. Nejde ti vložit příkaz do příkazového řádku ?
Postup :
A. označ si tento příkaz, pak si ho zkopíruj CTRL+C
B. otevři příkazový řádek
C. pravý klik myši - vložit
D. ENTER
E. na ploše by se měl objevit soubor sfcdetail.txt
F. otevři tento soubor, měl by v něm být seznam souborů, které se nepodařilo opravit
Napiš konkrétně, který bod ti nejde.