Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: 754 Athlon 64bit 3000+ vs Semrpon 64bit 2800+

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    Zdravim. Mam procesor Semrpon 64bit 2800+ a bezi na 2,25Ghz s Arctic-Cooling Freezer 64 Pro. Uvazuji o koupi Athlona 64bit 3000+ Venice
    http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00025435
    Mate nekdo zkusenosti s timto procesorem? Myslite ze z neho dostanu aspon 2,5Ghz? Nebo jsou to jen vyhozene penize z okna? Diky za odpovedi
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 20:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Honny
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    272

    myslím že se tenhle upgrade nevyplatí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Naprosto souhlasím s Honnym, ten rozdíl bude naprosto minimální. Pokud Ti to ale za to stojí... . Asi takhle - upgrade by měl malinko smysl třeba z 2800+ na 3200+ (nebo 3500+, to už by rozdíl byl), ale z 2800+ na 3000+ jsou vážně prakticky vyhozené peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    18

    ale ja se ptal jesli se to vyplati kvuli pretaktovani! jestli dostanu s toho Athlona aspon tech 2,5ghz.Na zakladni frekvenci je jasny ze to bude malej rozdil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od punkexploited
    ale ja se ptal jesli se to vyplati kvuli pretaktovani! jestli dostanu s toho Athlona aspon tech 2,5ghz.Na zakladni frekvenci je jasny ze to bude malej rozdil.
    No, pokud vím, Athlony jsou o trochu lépe přetaktovatelné než Semprony, ale fakt si nejsem jistej, jestli z něj těch 2,5GHz jen tak dostaneš. Jinak, jestli Ti vážně stojí za to cpát do S754 nový procesor pouze proto, že chceš o nějakých 200MHz víc, jdi do toho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Rozhodně bych do toho nešel. Zrychlení taktu o 9% a zvýšení L2 cache o 256 kB
    rozhodně neospravedlní náklad ve výši cca 2000 Kč za Athlona. Zapřemýšlej jestli by nebylo vhodnější přidat další dva tisíce za board se socketem 939 (a třeba Semprona 3400+ taky za 2000) a měl bys vystaráno tak na dva roky (počítám, že na nové paměti - DDR2 - nemáš, abys mohl socket AM2.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: WIN 7 64bit nebo WIN XP 64bit
    Od jilekk v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-09-2011, 20:14
  2. Socket A a starší: Sempron 2800+, detekovan jako athlon xp 1900+
    Od Hulbon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-02-2010, 17:04
  3. Socket 754/939/940: Přetaktování AMD athlon 64bit 3000+
    Od sebloeb v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 00:44