Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: Witcher 3 do 10 000

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Ahoj.
    Poradte prosim. Mam starou sestavu kde mi ted odesla grafika (pruhy a znaky pres obraz) a nadchl me Zaklinac 3. Mam uz rodinu a nemam moc cas sedet u pc a hrat ale obcas se najde volna chvilka takze do toho nechci a nemohu moc investovat.

    Moje stara sestava je Asus p5b s pretaktovany core2duo na 2.9ghz, DDR2 2x1gb a stale dva volne sloty, zdroj tusim LC power 550W, disk 1tb 7200ot sata.

    A ted otazky a varianty:

    1. pustim na dvoujadru zaklinace3 pokud bych dokoupil vykonejsi grafiku a DDR jeste 4gb ? Bude brzdit cpu vykonejsi grafiku nebo pci express v1?

    2. Vymenit dvoujadro za starsi ctyrjadro quadcore (deska by mela podporovat) a dokoupit ram a grafiku jako v bodu 1?

    3. Nebo koupit rovnou novou desku s asi Amd,8gb ddr3 a levnejsi grafiku nez v variante 1-2. Takze bych mohl pouzit puvodni zdroj, skrin, disk, dvd rw(chadic cpu z intelu?)
    Diky za rady

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: uploadfromtaptalk1436524168570.jpg 
Zobrazení: 94 
Velikost: 2.45 MB 
ID: 30822
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj,
    zde najdeš odpovědi na některé své otázky
    http://www.techspot.com/review/1006-...rks/page2.html

    1. začnu tím nejšílenějším - zdrojem. To vyhoď rovnou, LC Power je jedna z nejhorších značek všech dob. Napojíš nový věci a dost možná to shoří zase. Nějakej slušnej zdroj počítej okolo 1500,-
    2. Abys to rozběhal alespoň na medium detaily, tak je potřeba minimálně GTX 660/760 nebo AMD 7850/R9 270 - tady utopíš tak 5000,- (viz. odkaz výše - tam vyčteš grafiky i procesory)
    3. Na procesor je minimální požadavek 4-jádro na nějakých 3.3Ghz, takže by to nemělo jít... ALE! Tady je nějaký video, kde mu to jakž takž běží na core2duo:

    4. Při novém procesoru - Amd bych nekupoval, má menší výkon a víc žere - tudíž potřebuješ přikoupit chladič (u Intelu stačí přibalený BOX) a silnější zdroj to bude tak 5500-7000,- (bud FX-6300 nebo FX-8350)
    5. 2GB RAM jsou málo minimum je 6GB - minimálně 1500,- za 8GB DDR 3 v kitu

    Sečteno a podtrženo shodil bych to PC ze skály a koupil si PS4ku (10000) + origo Zaklínače (1000 z druhy ruky) nebo rovnou XBOX ONE Witcher edition (http://www.czc.cz/xbox-one-zaklinac-...170610/produkt).
    Bude to daleko efektivnější a levnější řešení, než to tady skládat jak puzzle z nových + starých nekvalitních dílů
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 10-07-2015 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Ahoj, diky, myslim ze lip jsi to napsat nemohl.

    Tak nejak uz jsem taky dospel k tomu ze dokupovat do stary desky stary komponenty nema asi smysl a ze by bylo lepsi koupit nova streva.

    O ps4 jsem taky uvazoval ale co jsem tak cetl tak jak moc je to osekany a FPS max 30 tak my prislo jako vhodnejsi volba dat tech 11 az 12 tisic za novy streva do pc a vyuzit to i na jiny tituly nez kupovat ps4 kde jde jen neco. A mozna to bude vypadat lip nez na ps4 .. ?

    Jo jeste jsem nenapsal ze nemam fullhd tv ale HD projektor takze pocitam i s nizsim rozlisenim.

    Na druhou stranu je u ps4 trochu vyhoda ze kdybych ji potreboval z nejakych duvodu prodat tak na tom netratim tolik penez jako u pc kde ta cena pada rychleji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jo a když už jsi u těch prodejů, tak ono by možná nebylo od věci koupit tu konzoli z druhý ruky od někoho, kdo se rozhodl taky tolik netratit Dá se sehnat okolo 7000,-

    http://pc.bazos.cz/inzerat/48808278/Ps4hra-fifa-14.php
    http://pc.bazos.cz/inzerat/49083956/prodam-ps4-9000.php


    Hlavní je nenarazit na podvodníka, ale píše tam, že preferuje osobní předání, tak snad ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    No, do 10K neseženeš nový střeva na to, aby to běželo nějak extra stabilně a bylo to pěknější jak na PS4. A do tohohle PC se nevyplatí cokoli vrážet.
    Pokud to na tom má běžet dobře, na rozumným rozlišení a s normálníma detailama (což je cca to, co umí PS4), tak k tomu potřebuješ nějakou i5ku (nová cca 5K), + samozřejmě základovka (cca 2K) a RAM (cca něco pod 2K) a grafiku za cca 5K + zdroj cca 1500. Myslím si, že někde bazarově by šlo sehnat i5-2xxx/3xxx + 8GB RAM + nějaká trošku rozumná grafika za nějakejch 12K, jenže kdo ví a otázka je, abys někde nenaletěl, atd.

    Ještě mě napadlo co tak obětovat ty prachy, koupit z druhý ruky PS4ku se zaklínačem a třeba za 3 měsíce nebo kdy dohraješ, jí prodat za podobnou cenu? A pak došetřit na lepší stroj?

    EDIT: http://pc.bazos.cz/inzerat/49679020/...m500gb-HDD.php jop cca 12K. Jen nevim, jak ten Skovej CPU. Takže spíš reálně tak 14-15.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    To eSko by mělo stačit, protože GTX 660ka dává na medium detaily pouze cca 30FPS, takže tam ji CPU určitě brzdit nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Srovnani PS4 vs PC s i3 s nastavenim co nejblisim kvalite PS4. Ale i tak na PC to vypada porad lepe. Zaver: i low end pc se vyrovna ps4. Nicmene na zimu za 7 tisic starsi ps4 bych mozna uvazoval.

    https://m.youtube.com/watch?v=gGf4SVWEw2g

    Inzerat vypada lakave ale mam to z ruky pres celou CR.
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jasny no, ale porad Te to vyjde financne daleko hur. Pokud pouzijes Skrin, HDD a DVD, tak to s i3-4160 a 750Ti vychazi minimalne na 12000,-
    http://www.czc.cz/d3frv924pohhebogdaiuh2n5b7/seznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Ano kdyz sezenu ps4 do 8k + hra za 1k tak me to vyjde levneji.
    Koukal jsem jeste na amd fx6100 ktery vyjde podstatne lepe. Pretaktovat. A vesel bych se do 10k (cena nove ps4) a hle :
    https://youtu.be/LNiihiEuJQ4

    Je na te jeho sestave neco lepsiho ze v komentech lidi s podobnym hw pisou ze to nespusti s stejnym fps?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jenomže... FX-6100 je kravina, když už, tak FX-6300. A vzhledem k tomu, že na to slavné taktování potřebuješ pořádnou desku (což je v případě AMD tak 2000), potřebuješ lepší chladič (cca 600-700) a potřebuješ NUTNĚ novej zdroj (páč jinak by ten tvůj při tý zátěži shořel), tak za to stejně dáš min 12000,-. Stejně si nepomůžeš, ať budeš přemejšelet nad čímkoli.

    Nechal jsem ti tam tu nevýhodnou FX-6100 a vybral jsem tam ty nejnuznější a nejobyčejnější komponenty, aby to s tím přetaktováním aspoň trošku běželo...http://www.czc.cz/dd6fs3gi88jvtbs96gh9hk9bfe/seznam
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 14-07-2015 v 10:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od tom.maza Zobrazit příspěvek
    Koukal jsem jeste na amd fx6100 ktery vyjde podstatne lepe. Pretaktovat. A vesel bych se do 10k (cena nove ps4) a hle :
    https://youtu.be/LNiihiEuJQ4
    No jo, ale on tam ma R9 270, ktera je asi o tretinu rychlejsi nez 750Ti. A nejenze je rychlejsi, ale je taky je cca o tisicovku drazsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Jeste jina otazka, v mini pozadavcich je windows 64bit. Takze na 32bit verzi to nespustim? Uvazuju nad tim ze koupim jen grafiku r9 270 a jeste 2gb ram. A necham si tu desku s core 2 duo na 2.93ghz. Vyzkousim jak to pobezi a kdyztak to zase vratim. Jeste jsem nikde nenasel jak cpu limituje vykon grafiky, jestli by v tomto pripade cpu omezovalo. Dle zkuseneho kamarada ne, ale pry 6gb ram uz by mu mohlo delat problem. Jak se to spocita ciste matematicky?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    V tomhle případě CPU jistě bude limitovat výkon grafické karty. A jak? Ten CPU je prostě pomalý na to, aby stihnul zpracovat data a poslat je grafické kartě. To znamená, že jich zpracuje méně než dokáže ta grafická karta využít, tím pádem grafická karta zdaleka nepoběží naplno a tak ani ta hra samotná tak nepoběží. Za mě zbytečně vyhozené peníze do něčeho, co ani za mák nevyužiješ.

    P.S. už jenom tím nekvalitním zdrojem si koleduješ a ještě na to dávat lepší grafiku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    27

    Jasne, takovy nazor panuje ale umi to nekdo spocitat? Nejaka fakta? Pokud k r9 270 koupim desku s fx6100 .. tak pravdepodobne nebude limitovat grafiku ze ano? Ale vykonove mezi nimi neni asi az tak velky rozdil ne? Ano zdroj ma spatnou reputaci a novy asi koupim, ale stale funguje a nebyl pretezovany ani stary. Pokud by byl spatny zdroj tak by spis odesel prvni zdroj nez nejaky hw nebo zdroj s hw ale ale pokud odesla grafika samotna tak bych to za vinu zdroji nedaval. Ale dost mozna se pletu.. ze ano ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Tohle se spočítat ani nedá. Protože jsou hry, keterjm je procesor zcela u zádele a těží jen z grafiky (AC Black Flag) a pak jsou hry, kde je procesor hodně důležitej a hra ho vyžaduje silnej (GTA V, Witcher III). My Ti říkáme jak to je, na základě obecný znalosti a načtení tuny testů za posledních pár let. Vypočítat to nijak nelze...

    Pokud se ta FX-6100 přetaktuje, tak by to brzdit neměla. R9 270 není moc silná grafika...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. the witcher 2
    Od bleptys v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-11-2014, 12:31
  2. The Witcher 2: Assassins of Kings/ Zaklínač 2
    Od kolemjdoucí_oldd v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 18:29
  3. The Witcher
    Od BlackFrog v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 50
    Poslední příspěvek: 14-08-2008, 13:44