Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 68

Téma: Herní pc sestava do 30 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Ahoj, doteď jsem jel na : http://postimg.org/image/yfn6j43vv/ , disky : systém 500GB, pak 1x 1TB a 1x 1TB externí USB 3.0

    Prosil bych o radu na novou sestavu, která zase nějaký čas vydrží. Nepařím už jak dříve, ale pořád vyžaduji pěknou grafiku a plynulost. To první se mi u např. Witchera 3 daří, druhé už bohužel v tomto spojení ne

    Pozn. toto PC plánuji dát rodičům, ale nemusím odevzdat vše : např monitor mají, z disků stačí když dám jeden.

    Klávesku, myš, zvuk obecně, operační systém mám pořešený, monitor taky, i když ten bych v zimě možná koupil větší s lepším rozlišením.

    Jde mi o to, mít nový nadupaný pc s tím, že budu mít i plně funkční starý, který odevzdám dál - to znamená, kdyby se například zdroj, který mám teď, dal použít v new pc či disky tak bych do starého koupil jiné

    děkuji.
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 18-07-2015 v 10:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ahoj, tady mas prvni nastrel, da se s tim velmi variabilne hybat
    http://www.czc.cz/3gkqhdmlf6j7vav96dr4f3vlf3/seznam

    1. Budes taktovat? Pokud ano, tak dobre, dimenzoval jsem to tak. Pokud ne, da se usetrit par penez a vrazit do jinych veci.
    2. Jake skrine mas rad? Uhlazene decentni nebo rozsvicene "kolotoce"? Prozatim jsem tam dal decentni skrin...
    3. Disk jsem dal jen SSD s tim, ze klasicky HDD si vezmez ze soucasneho PC.
    4. V jakem rozliseni budes hrat? Klasicky FULL HD nebo neco vic? (2560*1440? 4K?)
    5. Stary zdroj bych nepouzival, jiste ma par let za sebou, myslim ze setrit na zdroji se nevyplati a do nove sestavy by mel jit i novy zdroj (G-rada je kvalitnejsi nez M12II)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Ahoj, diky za rychlou reakci.

    1.stejne tak jak muj stavajici i5 to mam urcite v planu, takze ano taktovat klidne budu
    2.drive kolotoce, nyni uz radeji decentni, ktere dobre odvetravaji, ta co jsi nasel se mi libi
    3.SSD na system ?
    4. 2560*1440 mam ted, do budoucna (dle cen a kvality 4K ci 5K monitoru) i vice
    5. ok dam na tebe

    Ramky : koukam, ze leti crucialy, jak dlouho ta znacka je na trhu ? Drive letel Kingston, neni CL 9 moc ?
    Procak : vim, ze potencial taktu je individualni, ale zvadl bys odhadnout u tohoto ? ja dal moji nynejsi i5 y 2,8 na 3,6, ale byli taci, kteri z toho vyzdimali i 4,0, nejaky blazen snad 4,2 (otazka, zda mu to ale vubec jelo.. me uz od 3,8 delal bluescreeny a zamrzal)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Crucial už pár let na trhu je a problémy s ním minimální. Minimálně 3 roky je primárně osazuju do PC a z víc než několika desítek jsem reklamoval dvoje RAM a jedno SSD. btw. jsem zarytý odpůrce Kingslonu už z dob DDR2, kdy vše bylo kompatibilní, jen Kingston paměti dělaly problémy...

    U CPU dost záleží individuálně na samotném zpracování CPU, jak dobře je nanesená pasta pod IHS atd.
    Viděl jsem s H60kou 4-6-4.7 GHz, ale viděl jsem i, že už při 4.4 GHZ házel bluescreeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Venca v podstatě odpověděl za mě, pod to se klidně podepíšu

    Jen doplním k tomu SSD - ano na to 250ku si dáš systém a hry, který zrovna hraješ a na to 1TB, který použiješ ze stávajícího PC (rodičům nech 500GB, to jim snad bude stačit ), si dáš svoje data (hry co nehraješ, hudbu, filmy atd.) + máš exterák

    Kdybys napsal, že taktovat nebudeš, tak bych tam dal levnější procesor a desku a ty peníze narval do grafiky, ale takhle tam bohužel není moc co osekat, aby zbylo na lepší grafiku (GTX 980).

    V 1440p na GTX 970 v plnych detailech vc. vyhlazovani bezi Witcher na prumernych 35FPS, což je hratelný a je to lepší než na konzolích, kde je 30FPS lock, ale mohlo by to být i lepší Na GTX980 jede okolo 45FPS...
    Dalo by se to vyřešit za 32 000, s tím, že by se procesor netaktoval.
    http://www.czc.cz/fcpbtppbpoipm9udjg003k2h5d/seznam

    Rozhodni sám, čemu dáš přednost
    Naposledy upraveno uživatelem ICE_D: 18-07-2015 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Diky panove

    NFG_ICE : no spis co je vetsi bolistka, ozelet procak ci grafiku, konkretne z tech sestav, ktere jsi mi doporucil. Co by jsi zvolil ty ? Je mi jasne, ze idealne procak z 1# a grafiku z 2# Ale z techto dvou moznosti ?
    Tu i5 jsem taktoval poprve ze vsech procaku, ktere jsem kdy mel, nejspise to bude tim, ze jsem mival vzdy AMD a ty bych upekl.. V taktech se tu asi take vyznate, takze kdybych do toho nekdy v budoucnu sel tak byste mi mohli helfnout pls ? uz si nepamatuju presne jak manualne nastavit vsechny ty napeti a nasobeni.. i kdyz jsou na to ruzne guide.. no nerad bych si to upekl

    btw k tomu SSD, nevim zda to dnes jeste plati, ale udajne maji/meli omezeny pocet zapisu, sam jsem jeden pred par lety mel a do 2 mesicu mi chcipl (nejaky od intelu, mel asi 80GB v tu dobu snad vetsi nebyly nebo byly strasne drahy), ale je dost mozne, ze jsem mel "bad luck"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    101

    pro info - mam SSD od lonska

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: crucial MX100.PNG 
Zobrazení: 117 
Velikost: 94.3 KB 
ID: 30830
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pokud bych hrál jen ve Full HD, tak bych zvolil taktovaci procesor a 970ku - ten taktovaci procesor by mi pak vydrzel par let a grafiku bych casem mozna upgradoval.
    Pokud bych ale chtel hrat ted hned v 1440p s vyhledem na 4K, tak bych radsi sel do 980ky - ovsem za tu cenu, ze procesor mi vydrzi treba jen 2-3 roky a pak to budu muset upgradovat...

    Ono je to trochu vesteni z kristalovy koule, v novych konzolich jsou sice osmijadra, ale silene slaboucky - jen 1.6Ghz. To by melo logicky vyustit v to, ze hry nebudou chtit silny procesory, ale slaby procesory s hodne jadrama / vlaknama. Jenze novy konzole jsou venku skoro 2 roky a tenhle trend s CPU se zatim nejak na PC nepotvrzuje

    Jo a k tomu SSD - nebal bych se toho, ja ho mam rok a ctvrt a ukazuje mi to 92 procent a zbyvaici zivotnost taky 8 let

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ssd.png 
Zobrazení: 97 
Velikost: 80.0 KB 
ID: 30831

    Pak je tu jeste posledni moznost - ozelet to SSD, vzit si do zacatku ten 1TB disk na system (mimochodem, co je to presne za model a jak je stary?) a dat ty prachy do procesoru 1 a grafiky 2.
    SSDcko Ti nepomuze k vyssim FPS a lepsimu behu her, ono Ti jen pomuze nacitat levely rychleji (poznal jsem to treba u AC-Unity), ale s tim se da par mesicu zit - to SSDcko muzes dokoupit kdykoliv a pridat ho tam. Bude to jednodussi nez upgrade procesoru a grafiky, pri kterem Ti neco zbyde a budes to muset vyhodit / prodat

    Teoreticky se da vzit levnejsi deska (na Gamerovi B85 se da taktovat taky) + kdyz ozelis SSD, tak se dostaneme na 31k s lepsim procesorem i lepsi grafikou :
    http://www.czc.cz/bffa8q4b4mgbo9rraa8eeg8cag/seznam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Bre ranko.

    Nevim proc to ukazuje jen systemak, ale aspon ten : http://postimg.org/image/rlarqszsj/ je myslim ze vsech nejmladsi.. kupoval jsem ho cca pred 2 lety po tom co mi kiksnul ten SSD od intelu
    ten 1 TB je : http://www.amazon.com/Samsung-HD103S.../dp/B002NL0GD0 je tak 4-5 let starej
    externak : http://www.czc.cz/transcend-storejet...108346/produkt tak 2-3 roky starej

    "Teoreticky se da vzit levnejsi deska (na Gamerovi B85 se da taktovat taky) + kdyz ozelis SSD, tak se dostaneme na 31k s lepsim procesorem i lepsi grafikou :
    http://www.czc.cz/bffa8q4b4mgbo9rraa8eeg8cag/seznam"

    Ta varianta se mi libi zatim nejvic. Kdyby bylo nutne tak si jeste nadramec priplatim za ten disk.. Tou deskou si v tomto pripade hodne "uskodim" ? Nevsiml jsem si, ale ma ta deska optickej vystup ? mam totiz studiovy sluchadla i repraky, tedy 2 externi zvukovky, jedna je do optickeho.. Ta jedna je Lexicon Lambda (USB) a ta na sluchadla je Audio gd, ps. do hudby nedelam, jen jsem blazen na peknej zvuk, kdo vi jestli uz po tech letech nema ta deska lepsi zvukarnu jak je treba ten lexicon.. nic na pc neskladam, jen posloucham
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 19-07-2015 v 08:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    171

    Na to že každý vychvaluje tyto disky a všude je doporučuje tak nic moc. Já mám Samsung 840 Evo mám ho asi 3 roky a natočeno 4x více než než na tomto a pořád je tam 100%, a na druhém obrásku z ssd life je to to samé. Tak nevím proč každý doporučuje tyto disky a haní Samsungi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od BiGFather Zobrazit příspěvek
    Bre ranko.

    Nevim proc to ukazuje jen systemak, ale aspon ten : http://postimg.org/image/rlarqszsj/ je myslim ze vsech nejmladsi.. kupoval jsem ho cca pred 2 lety po tom co mi kiksnul ten SSD od intelu
    ten 1 TB je : http://www.amazon.com/Samsung-HD103S.../dp/B002NL0GD0 je tak 4-5 let starej
    externak : http://www.czc.cz/transcend-storejet...108346/produkt tak 2-3 roky starej

    "Teoreticky se da vzit levnejsi deska (na Gamerovi B85 se da taktovat taky) + kdyz ozelis SSD, tak se dostaneme na 31k s lepsim procesorem i lepsi grafikou :
    http://www.czc.cz/bffa8q4b4mgbo9rraa8eeg8cag/seznam"

    Ta varianta se mi libi zatim nejvic. Kdyby bylo nutne tak si jeste nadramec priplatim za ten disk.. Tou deskou si v tomto pripade hodne "uskodim" ? Nevsiml jsem si, ale ma ta deska optickej vystup ? mam totiz studiovy sluchadla i repraky, tedy 2 externi zvukovky, jedna je do optickeho.. Ta jedna je Lexicon Lambda (USB) a ta na sluchadla je Audio gd, ps. do hudby nedelam, jen jsem blazen na peknej zvuk, kdo vi jestli uz po tech letech nema ta deska lepsi zvukarnu jak je treba ten lexicon.. nic na pc neskladam, jen posloucham
    Ano ta deska má optický výstup - více popisu vč. fotek najdeš ve Flankerově článku
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...539#post554539

    Jinak si myslim, ze o uskozeni tady asi nemuze byt rec, protoze pro Tvoje ucely (lehky OC procesoru) je naprosto dostacujici. Nepredpokladam, ze bys chtel trhat OC rekordy, tak asi neni uplne treba priplacet na premiove Z97 desky. No zkus si procist tu recenzi a budes mit treba jasneji
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Hoši vy s těma vašima rok starejma kouskama... 3 roky každodenního provozu



    Btw. proti Samsungu nic nemám, ale 840 EVO měly TLC paměti, což je to, proč jsem byl proti Samsungu. Radši klasický MLC, který maj zatim nejlepší poměr cena/výkon/výdrž.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Citace Původně odesláno od Jech Josef Zobrazit příspěvek
    Na to že každý vychvaluje tyto disky a všude je doporučuje tak nic moc. Já mám Samsung 840 Evo mám ho asi 3 roky a natočeno 4x více než než na tomto a pořád je tam 100%, a na druhém obrásku z ssd life je to to samé. Tak nevím proč každý doporučuje tyto disky a haní Samsungi.
    Nikdo Samsungi nehaní a na obrásky nekoukej ....

    Osobně si myslím, že nemá smysl hrát 4k a na hraní stačí full HD. Takže varianta s 970kou... Potřebuješ vůbec mechaniku? Já jí nepoužil 5let...Ceny komponent jsou tedy katastrofa !!!! Já bez ssd už ani minutu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od ttoommaassoo Zobrazit příspěvek
    Osobně si myslím, že nemá smysl hrát 4k a na hraní stačí full HD. Takže varianta s 970kou... Potřebuješ vůbec mechaniku? Já jí nepoužil 5let...Ceny komponent jsou tedy katastrofa !!!! Já bez ssd už ani minutu
    Vyscrolluj si nahoru a dej si facku

    On tam jasně píše - bod 4. 2560*1440 mam ted

    Co z toho vyplývá? Že mu asi Full HD nestačí a s jeho současným monitorem ta 970ka to v tomhle rozlišení rozhýbe jen stěží Nebo si má koupit horší monitor?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Tomak_CZ
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    397

    Ach ta paměť ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herní sestava do 32 K max.
    Od dominik63 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-08-2014, 19:52
  2. Herní sestava pro LCD 19'
    Od Fipkus17 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 21:37
  3. Herní sestava s i7
    Od pauls v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 16:22
  4. Herni sestava
    Od Leiton v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 13:44
  5. low end herní sestava do 10.000,-
    Od lukin79 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 19:33