BSOD - prosím o pomoc
Zdravím a na znalé se obracím s prosbou o pomoc.Občas ( zatím však ještě nikdy při občasném hraní her, tzn. při zátěži ) se objeví BSOD ( cirka 2x do měsíce ).Pro jistotu přikládám malý screen a v zipu dva dokumenty, které Windows po události BSOD vytvořil.
Pro jistotu zde specifikace systému:
OS Windows 7 Ultimate ( legální )
C2Q 8300, 4GB RAM, 3X HDD, R7 260, zdroj Seasonic 450W;
Snažil jsem se hledat řešení sám, ale zatím neúspěšně......
Pro jistotu zde specifikace systému:
OS Windows 7 Ultimate ( legální )
C2Q 8300, 4GB RAM, 3X HDD, R7 260, zdroj Seasonic 450W;
Snažil jsem se hledat řešení sám, ale zatím neúspěšně......
Hodina v memteste je imho málo ... prípadne skús Goldmemory (občas zistí chybu aj keď 4-5 hodín memtestu neodhalilo nič)
RAM jsem otestoval i prostřednictvím Goldmemory, a to opakovaně - stále bez chyb.Ale zvýšit voltáž pamětí bych zkusit mohl....
to mas tezky, vazba bude velice pravdepodobne na RAM, ale klidne to muze byt i nestabilita napeti / starsi zdroj, deska / ve vypjatych odberech...
kdyz pad nastava nepravidelne 1x za uhersky rok, tak tezko hadat...
muzes jeste zkusit neagresivni nastaveni pameti...
a nez testy pameti / dopadly dobre /, tak v tomto pripade bych zkusil testovat nakym SW narocnym na celkove zatizeni PC jako OCCT, mne se docela osvedcil narocny encoding videa, kdy se PC zapoti na nekolik hodin....
kdyz pad nastava nepravidelne 1x za uhersky rok, tak tezko hadat...
muzes jeste zkusit neagresivni nastaveni pameti...
a nez testy pameti / dopadly dobre /, tak v tomto pripade bych zkusil testovat nakym SW narocnym na celkove zatizeni PC jako OCCT, mne se docela osvedcil narocny encoding videa, kdy se PC zapoti na nekolik hodin....
OCCT jsem vyzkoušel ( konkrétně všechny testy a též nenastal žádný ,,pád'' systému ).Ještě zkusím nějaký encoding videa....
A abych zbytečně nezakládal nové téma, zeptám se tu ještě na jednu věc: když jsem vytvořil na Memtest bootovací USB, zjistil jsem, že nyní je místo 2GB celková kapacita jen +- 50MB.Popravdě, nevím, co s tím- zkoušel jsem formátování, ale nic:runaway
Stavajici oddil je treba smazat, vytvorit novy (pres celou flesku) a ten naformatovat - tedy nic, co by nezvladl diskpart ci komfortneji HP USB Disk Storage Format Tool (HPUSBFW).
Díky, problém s USB flashkou vyřešen. Ale abych se opět vrátil k původnímu problému, ten se objevil znovu před pár minutami.Nikoliv však při zátěži, ale při defragmentaci mých disků prostřednictvím programu Auslogics Disk Defrag.Podle souboru .dmp se nyní jedná o: BAD_POOL_HEADER, 0x00000019 :eek:
urcite bych vymenil datovy kabel k danemu HDD, spustil kontrolu HDD pres chkdsk, resp. opravil chybne sektory HDD pomoci HDDRegenerator, ci SpinRite
pricin teto chyby muze byt vice
BTW: nemas PC pretocene az na/za hranici stability?
pricin teto chyby muze byt vice
BTW: nemas PC pretocene az na/za hranici stability?
Díky, zkusím to.Jinak ,,přetočené''/přetaktované PC nemám vůbec, de facto ani jsem se o to nepokoušel.
BTW: zapomel jsem dodat, ze na mem starem PC posledne uvadenou chybu zpusoboval take "jednou za uhersky rok" jeden modul SDRAM....
Abychom si byli jisti, tedy napisu to zas a znova.
RAM je treba otestovat poradne, ne jen tak posolichat. Teda stahnout Memtest86+, vypalit, nabootovat a nechat jet minimalne 4 hodiny nebo alespon dva cykly. V pripade nejasnych vysledku doporucim urcite jste Goldmemory ( je lepsi nez Memtest ) a ma vic voleb. V takovychto pripadech davam QUICK test a posleze NORMAL - vsechno prez noc.
RAM nastav presne podle stitku na ni tedy v BIOSU př: 1066Mhz 5-5-5-15 CL2 2.1V
Jednou pameti v Dualchannelu? U jednoho stareho PC byla vadna deska a nefungoval Dualchannel, v singlu to jelo normalne.
Tez muze byt vadny radic na desce ( to uz se mi stalo nekolikrat ) - to vyloucis tim, ze tam das zarucene funkcni pameti se spravnym nastavenim v BIOSu a budou chybovat.
Dale je nutne byt si jisty, ze zdroj je v poradku. Zrovna nedavno jsem resil zapeklity problem s RAM a nakonec to byl vadny zdroj ( i kdyz slapal normalne ), proste obcas dal spatny VOLUME :D:D:D
PS: Ze nemas pretocene PC neznamena, ze ho nemuzes mit spatne nastavene. O jakou sestavu se jedna? Dulezita je frekvence CPU, voltaz CPU, pripadne FSB. Stahni si CPu-z a napostuj sem zalozky.
RAM je treba otestovat poradne, ne jen tak posolichat. Teda stahnout Memtest86+, vypalit, nabootovat a nechat jet minimalne 4 hodiny nebo alespon dva cykly. V pripade nejasnych vysledku doporucim urcite jste Goldmemory ( je lepsi nez Memtest ) a ma vic voleb. V takovychto pripadech davam QUICK test a posleze NORMAL - vsechno prez noc.
RAM nastav presne podle stitku na ni tedy v BIOSU př: 1066Mhz 5-5-5-15 CL2 2.1V
Jednou pameti v Dualchannelu? U jednoho stareho PC byla vadna deska a nefungoval Dualchannel, v singlu to jelo normalne.
Tez muze byt vadny radic na desce ( to uz se mi stalo nekolikrat ) - to vyloucis tim, ze tam das zarucene funkcni pameti se spravnym nastavenim v BIOSu a budou chybovat.
Dale je nutne byt si jisty, ze zdroj je v poradku. Zrovna nedavno jsem resil zapeklity problem s RAM a nakonec to byl vadny zdroj ( i kdyz slapal normalne ), proste obcas dal spatny VOLUME :D:D:D
PS: Ze nemas pretocene PC neznamena, ze ho nemuzes mit spatne nastavene. O jakou sestavu se jedna? Dulezita je frekvence CPU, voltaz CPU, pripadne FSB. Stahni si CPu-z a napostuj sem zalozky.