Tazatel: Luca
Znění dotazu: Dobrý den,potřeboval bych poradit s "čistou" instalací Windows 10 PRO. Mám řádně upgradované a aktivované Win 10 PRO 32 bit. Chtěl bych udělat "čistou" instalací Win 10 PRO ale 64 bit. Poradí někdo, jeli to možné a jak vytvořím instalační médium /flash disk, DVD...)? Díky.
Znění dotazu: Dobrý den,potřeboval bych poradit s "čistou" instalací Windows 10 PRO. Mám řádně upgradované a aktivované Win 10 PRO 32 bit. Chtěl bych udělat "čistou" instalací Win 10 PRO ale 64 bit. Poradí někdo, jeli to možné a jak vytvořím instalační médium /flash disk, DVD...)? Díky.
Inštalačné médium vytvoríš po stiahnutí správnej verzie win 10 ...
Vytvoření instalačního media není problém. Ale pro čistou instalaci (ne upgrade) bude nutno zadat S/N a to je už problém. Řešil jsem to tak, že jsem nainstalil Win7 SP1,
samože legální a na to jako upgrade Win10.
samože legální a na to jako upgrade Win10.
[QUOTE=romana51;573884]Vytvoření instalačního media není problém. Ale pro čistou instalaci (ne upgrade) bude nutno zadat S/N a to je už problém. Řešil jsem to tak, že jsem nainstalil Win7 SP1,
samože legální a na to jako upgrade Win10.[/QUOTE]
Tazatel píše, že má upgradnuté a aktivované win 10... pri čistej inštalácii nie je potrebný kľúč (zadanie sa dá preskočiť), následne po pripojení na internet sa windows aktivuje automaticky.
samože legální a na to jako upgrade Win10.[/QUOTE]
Tazatel píše, že má upgradnuté a aktivované win 10... pri čistej inštalácii nie je potrebný kľúč (zadanie sa dá preskočiť), následne po pripojení na internet sa windows aktivuje automaticky.
Ano. Po první úspěšné aktivaci, ať už pomocí upgrade z aktivované předchozí verze či pomocí licenčního čísla, je pak aktivace vázána na mac-adresu základní desky a lze tak provést čistou instalaci kdykoliv do odchodu MB do Křemíkového nebe :)
Půjde ale provést čistou instalaci na Win10 PRO 64 bitů,když jsem upgradoval a aktivoval na Win10 PRO 32 bitů?
Dík.
Dík.
Podľa FAQ microsoft by nemal byť problém ...
citácia:
"Ak máte v PC 64-bitový procesor, ale používate 32-bitovú verziu Windowsu, môžete nainštalovať 64-bitovú verziu systému Windows 10, budete však musieť použiť inštalačné médium a vykonať čistú inštaláciu. Pri aktualizácii z 32-bitovej verzie na 64-bitovú verziu si nebudete môcť ponechať žiadne súbory, nastavenia ani aplikácie."
citácia:
"Ak máte v PC 64-bitový procesor, ale používate 32-bitovú verziu Windowsu, môžete nainštalovať 64-bitovú verziu systému Windows 10, budete však musieť použiť inštalačné médium a vykonať čistú inštaláciu. Pri aktualizácii z 32-bitovej verzie na 64-bitovú verziu si nebudete môcť ponechať žiadne súbory, nastavenia ani aplikácie."