Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: K posouzení sestava do 30tis. vč DPH

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Prosím pusuďte tuto navrženou sestavu (z 90% na hry), s některými komponenty si nejsem jistá....jde o to,aby si taky rozuměly :-)

    CPU: Intel Core 2 Duo E6850 3GHz .......cca 7.200.-

    MD: ASUS P5N-E SLI nForce650i. ......... 3.100,-
    (nebo dtto ASUS P5N32-E SLI - nForce680i SLi ....ale už 4.500,-)

    RAM: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA....... 2.220,-

    GPU: Leadtek WinFast PX8800GTS TDH GeForce nx8800GTS, 640 MB
    DDR3, PCI Express x16, SLi, HDTV, 2xDVI......................... 9.600,-
    (nebo FOXCONN Geforce 7900GTX, 512MB GDDR3, Vista, HDTV-out... 9.400,-)

    HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB, SATA II NCQ 16MB.... 1.700,-

    MACHANIKA: ASUS DRW-1814BLT černá (black) SATA, DVR±R 18x, DVD+R9 8x, DVD-R DL 8x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 14x, LightScribe,retail .................................................. ................... 880,-

    ZDROJ: OEM ZDROJ SEASONIC SS-500HT, 500W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA, 120mm ventilátor ........................................ 2.550,-

    SKŘÍŇ: ACUTAKE Viper - černo-červený (black-red) tower, ATX, 3x5,25", 2+5x3,5", 540x151x240mm, bez zdroje..................... 2.300,-

    CELKEM............................................ ...........................cca 29.550,- vč DPH

    ...je nutné nějaké chlazení? Jak event. optimálně snížit cenu?Grafiku chci určitě nějakou GeForce...,ale vzhledem k tomu,že OS budou zatím XP, není jistě nutné mít grafiku, která podporuje DX10 .....?Prosím o rady...
    (MONITOR LCD 19´, a ze starého PC časem přidám 1x HDD SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB a MECHANIKU: Pioneer )

    A ještě jeden dotaz, jaké firmě nejlépe zadat sestavení? Původně jsem měla na mysli Impactcomp.cz, ale četla jsem jen samé špatné reference... :evil: Tak nevím jestli Alzasoft či nějakou úplně jinou firmu?

    PŘEDEM VŠEM DÍKY ZA RADY
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. CPU zbytečně drahé, myslim ze bohate staci 6750.. za ty peníze když tak C2Q6600. Záleží taky jak si tykáš s taktováním.
    2. Pokud CPU s 1333fsb tak asi desku s P35.(nebo pro Q6600 poslední revizi eVGA nForce 680i SLI) Konkrétně neporadim. at se pokusí jiní.
    3. Ram OK. Osobne bych priplatil za extreme edition.
    4. GPU spatne. Bud levnější 8800GTS 320Mb a nebo za stejnou cenu výkonější ATI HD2900XT. A nebo priplatit (cca 14k) za GTX. Neznám důvod antipatií vůči firmě ATI.. (7900GTX neprichazi v uvahu)
    5. Barracuda hlučná. Poslední testy 320G,400 a 500Gb disků vyhráli Hitachi a Samsung.(testy zde http://www.svethardware.cz/recenze-t...st-testy/16152 na SWH)
    6. Zbytek OK.
    7. V praze oblibena firma se kterou mam i ja dobre zkusenosti je www.czechcomputer.cz , alza taky ujde.
    Speed
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    videl bych to taky na E6750, bohate postaci, lepsi cena. ctyrjadro bych na hry jeste dlouho nebral, hry jeste umeji sotva vyuzit jadra dve... radsi 2 rychlejsi jadra nez 4 pomalejsi
    (pokud bys chtela skusit taktovat tak stac mnohem levnejsi E4400 nebo E6550)

    nForce sucks, proc ne intel chipset? fosny s P35 jsou skvely kousky (k jeste vetsi dokonalosti dovedeny uz tak dokonaly i965P)
    treba Gigabyte GA-P35-DS3R za 3250,- nebo pokud budou prachy tak Gigabyte GA-P35-DS4 za 4200,-

    RAM celkem OK, priplatil bych na tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143

    VGA: 7900 rozhodne ne, tu 8800GTS klidne (ATI 2900 zase vic topi -> drazsi zdroj, je to na tobe)

    HDD: jak pise speedsnail

    a taky bych se priklonil k czechcomputer - streva mi sice dohromady nedavali, ale domluva dobra a co jsem od nich kupoval tak spokojenost... stiznosti jsem neslysel takze asi je
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    predpokladam ze kolega taktovat nechce... preto ten cpu
    doska s nForce650i v pohode vykon aj normal spotreba...
    a to ostatne sa zda tiez ok
    akurat k tomu disku "daaku jednoplatnovu 250-ku" 10-kovej serie od
    seagate like ST3250410AS alebo ST3250310AS najlepsie dve v RAIDe 0
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Citace Původně odesláno od blackcat13 Zobrazit příspěvek

    ...je nutné nějaké chlazení? Jak event. optimálně snížit cenu?Grafiku chci určitě nějakou GeForce...,ale vzhledem k tomu,že OS budou zatím XP, není jistě nutné mít grafiku, která podporuje DX10 .....?Prosím o rady...
    Nemáš v sestavě chladič procesoru. Doporučuji třeba Noctuu
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41185

    přečti nějaké testy, třeba:
    http://www.svethardware.cz/recenze-m...-zaver/17390-5
    Taky si myslím, že tam máš zbytečně drahý procesor. Desku bych volil s chipsetem P35...treba tu Gigabite DS4 (DS3)
    Grafiku bych vzal taky 320MB (kdo šetří ma za tři)

    NEJDULEŽITĚJŠÍ OTÁZKA: Co na tom chceš dělat? Hry, video, OC...?

    Doporučuji Czechcomputer. V Alze nejsou úplně vsřícný k novým zákazníkům ohledně rady a pomoci. Reklamace tam trvají (dle mého posouzení) déle než v CC a pokud v Alze kupuje jedinec za koncové ceny bez slev, tak to vyjde stejně jako CC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od aldafallout Zobrazit příspěvek
    NEJDULEŽITĚJŠÍ OTÁZKA: Co na tom chceš dělat? Hry, video, OC...?
    treba citat pozorne: "Prosím pusuďte tuto navrženou sestavu (z 90% na hry)....."
    Myslim, ze procak je drahy, tiez by som volil 6750, MB od nVIDIE je koli SLI?, k VGA 7900 urcite nie skor 8800/ HD2900, disky, no z SEAGATE diskami mam len zle skusenosti, ani nie tak vykonove ako akusticke, v mojom okoli su 2 (jeden starsi a jeden cisto novy) a obidva neskutocne piskaju, to sa neda vydrzat, musim to prehlusovat hudbou, inak Hitachi su dobre, ale hlasne (seek a chrustanie, ale pozor nepiskaju!!!!!!) ani WD nemusi byt zla volba Mechanika OK, popripde mozem odoprucit nejake LG alebo NEC
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Všem díky za názory a rady

    Takže finální podoba po úoravách:

    CPU: Intel Core 2 Duo E6850 3GHz .......cca 7.200.- (ten asi ponechám,jeliž taktovat neumím....zatím ...nikdy jsem to nezkoušela)

    CHLAZENÍ PROCESORU: Arctic-Cooling Freezer 7PRO……….. 500,- (po doporučení prý dostačující)

    MD: ASUS P5K ......... 3.300,-

    RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition.... 2.500,- (zmena )

    GPU: Leadtek WinFast PX8800GTS TDH GeForce nx8800GTS, 640MB........ 9.300,-

    HDD: Samsung SpinPoint P120 3.5" 250GB SP2504C…………………..... 1.640,- (zmena)

    MECHANIKA: ASUS DRW-1814BLT černá (black) SATA, DVR±R 18x, DVD+R9 8x, DVD-R DL 8x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 14x, LightScribe,retail .................................................. ................... 880,-

    ZDROJ: OEM ZDROJ SEASONIC SS-500HT, 500W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA, 120mm ventilátor ........................................ 2.550,-

    SKŘÍŇ: ACUTAKE Viper - černo-červený (black-red) tower, ATX, 3x5,25", 2+5x3,5", 540x151x240mm, bez zdroje..................... 2.300,-

    CELKEM............................................ ....................cca 30.170,- vč.DPH

    a mělo by to šlapat bez problémů, co říkáte?

    Jo a ještě otázka: uvažuju tak do 1/2roku o Wifi připojení, nechtělo by to desku s wifi podporou? Je to nutný nebo ne? Ale to by pak asi chtělo ASUS P5E WIFI a to už je zase o 1500,- a to se mi moooc nechce... :/

    A ted kdo to dá dohromady.....zřejmně padne volba na CZC opět po doporučení....
    Možná bych to i zvládla sama dle manuálů.....ale tam je asi přece jen nějaké riziko poškození atd.,že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    je ot jen na tobě co si koupíš, ale když ti každej řekne že ten procák je fakt zbytečně drahej a ty ho stejně chceš... sou to 2tis. který můžeš zainvestovat jinde...například do toho chladiče CPU.
    desku s P35 bych bral radši než 650sli (menší spotřeba) a taky proto že věřím víc intelu.
    nevím jestli chceš hrát hry na max detaily ale taky...grafárna zbytečně drahá...,ale to je jen na tobě...ta verze s 320mb ram je taky bohatě dostačující

    a case je dle mého názoru hnusný až odporný, nevím jak je na to mkvalitativně..ale sou lepší...(např Thermaltake Armor Jr. ) a za ušetřený peníze z CPU bys mohla investovat taky do case..a nejlépe do pamětí...

    shrnutí: CPU zbytečně drahý, grafárna taky, paměti by to chtělo lepší.

    ale je to jen na tobě.
    kupovat to budeš taky u CZC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    to Sieben: s tim procakem souhlasim, ale...
    grafiku bych klidne nechal (treba me prijde "divny" high end GPU s tak malo pameti... v testech se to neprojevi, ale stejne... kdyz ty prachy ma, tak bych je sem klidne narval) a pameti taky postaci: jsou to 800MHz CL4 a po tezkym soku mi na nich prave bezi memtest na 1034MHz CL5 2.1V (nechapu jak je to mozny tak vysoko, ale jedou...) jinak 2.2V 984MHz CL4

    EDIT: j a k tomu wifi: nevim jestli planujes wifi po byte nebo net od nejakyho wifi providera, ale po byte bude 100x lespi natahat draty (mnohem vetsi rychlost a spolehlivost) a od nejakyho providera to zase bude lespi vyresit pomoci samostatneho AP - muze se dat kamkoli kvuli lepsimu umisteni anteny, muze jet porad takze kdyz budes mit 2 pocitace, tak nebude muset byt tvuj zaply aby na druhem sel internet... normalni AP stoji 1000-1200
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 15-08-2007 v 07:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od blackcat13 Zobrazit příspěvek
    Všem díky za názory a rady
    Takže finální podoba po úoravách:
    CPU: Intel Core 2 Duo E6850 3GHz .......cca 7.200.- (ten asi ponechám,jeliž taktovat neumím....zatím ...nikdy jsem to nezkoušela)
    CHLAZENÍ PROCESORU: Arctic-Cooling Freezer 7PRO……….. 500,- (po doporučení prý dostačující)
    MD: ASUS P5K ......... 3.300,-
    RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition.... 2.500,- (zmena )
    GPU: Leadtek WinFast PX8800GTS TDH GeForce nx8800GTS, 640MB........ 9.300,-
    HDD: Samsung SpinPoint P120 3.5" 250GB SP2504C…………………..... 1.640,- (zmena)
    MECHANIKA: ASUS DRW-1814BLT černá (black) SATA, DVR±R 18x, DVD+R9 8x, DVD-R DL 8x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, DVD-RAM 14x, LightScribe,retail .................................................. ................... 880,-
    ZDROJ: OEM ZDROJ SEASONIC SS-500HT, 500W ATX 2.2, aktivní PFC, 1x PCIe, 2x SATA, 120mm ventilátor ........................................ 2.550,-
    SKŘÍŇ: ACUTAKE Viper - černo-červený (black-red) tower, ATX, 3x5,25", 2+5x3,5", 540x151x240mm, bez zdroje..................... 2.300,-
    CELKEM............................................ ....................cca 30.170,- vč.DPH
    a mělo by to šlapat bez problémů, co říkáte?
    Jo a ještě otázka: uvažuju tak do 1/2roku o Wifi připojení, nechtělo by to desku s wifi podporou? Je to nutný nebo ne? Ale to by pak asi chtělo ASUS P5E WIFI a to už je zase o 1500,- a to se mi moooc nechce... :/
    A ted kdo to dá dohromady.....zřejmně padne volba na CZC opět po doporučení....
    Možná bych to i zvládla sama dle manuálů.....ale tam je asi přece jen nějaké riziko poškození atd.,že?
    procesor bych spis koupil teda Q6600, taktovat se naucis, nic na tom neni, dneska uz nic pri pokusech neodpalis. Jinak se mi zda zbytecne drahej...
    chladic je OK, vicemene to uchladi, ale s pretaktem to nesmis hrotit; lepsi by bylo sahnout po necem trosku vetsim, treba scythe mine...
    deska ASUS P5K imho pekne sux, stejne jako vsechny predesle nedeluxe verze. ona ta wi-fi verze ma i lepsi kondiky kolem procesoru, takze doporucuju!
    pameti jsou OK, A-DATA extreme slapou dobre
    grafika je taky OK, pokud si chces slusne zahrat hry
    disk bych si teda od samsungu nebral, dlouhodobe mam nejlepsi zkusenosti s Hitachi jak po strance vykonu, hluku, spolehlivosti. samsung byva ponekud promenlivy co se tyka vibraci...
    mechanika nejspis uz to neni prevleceny Pioneer ale Lite-on, takze dobre cte a kvalita vypalovani bude v case klesat. bohuzel neexistuje vypalovacka, ktera by se mi libila, takze ji klidne nechej. na superkvalitni zapis doporucuju pioneera 212.
    zdroj: ok
    bedna je neskutecne odporna - brzo se ti okouka, bude priserne plastova a za 2300 Kč bych si teda vybral lepsi

    jestli ses z brna, tak ti klidne seskladam a nataktuju ;o)
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 15-08-2007 v 10:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Jasně s tím procákem vám dávám za pravdu .... mě šlo původně o to, že E6850 má 3GHz oproti té nižší verzi. Ale po zvážení to udělám tak, jak píše "Sieben" - vezmu E6750 a lepší chlazení (nejspíš NOCTUA NH-U12F,jak už myslím někdo psal) a za čas by mi to eventuelně někdo přetaktoval....nebo to zkusím sama :-))


    A s tou bednou to je taky pravda (to byl jen momentální úlet), po bližším prostudování to fakt nebude nic moc a okouká se to. Vzhledem k tomu,že mám dobré reference na THERMALTAKE a i zde je tato značka preferována jak vidím, budu volit mezi :

    Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS....... 2.700.- nebo
    Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000SWS ....... 2.200,-
    Thermaltake VG7000BWS SopranoRS 101................. 1.900.-

    No a kupovat budu u CZC dle doporučení.
    Jak už jsem psala, původně jsem měla na mysli Impactcomp, ovšem četla jsem samé špatné zkušenosti respektive cca 7 lidí z 10 bylo nespokojených a to z mnoha důvodů ( zkrátka nepůsobí ne mne solidně)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    [B]
    jestli ses z brna, tak ti klidne seskladam a nataktuju ;o)
    Díkec ti za nabídku, ale jsem daleko..... z Prahy :-)

    Zkoušet to sama nebudu, byť technickej tip jsem :-)) Jak píšu výše, volba zřejmě padne na Czechcomputer
    Pak třeba zkusím to taktování....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Tak s procakem i chladicem ti to schvaluju

    Soprano RS101 bych nebral, leskly predek se zakonite musi priserne upatlat a bude vypada levne a plastove jako u Mamba... Takze bych vzal Soprano VB1000SWS, ktery uz ma ty male rulezzzzni nozicky, jako idealni pomer vykon/cena. TT Armor je moc hezkej, a za 500 navic dostanes jeste dalsi porci luxusu, takze zalezi na preferencich
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Citace Původně odesláno od blackcat13 Zobrazit příspěvek
    Díkec ti za nabídku, ale jsem daleko..... z Prahy :-)

    Zkoušet to sama nebudu, byť technickej tip jsem :-)) Jak píšu výše, volba zřejmě padne na Czechcomputer
    Pak třeba zkusím to taktování....
    Dej si pozor jakou budeš mít záruku. Jestli na sestavu nebo na komponenty a co se ti víc vyplatí. Kdyby si sháněla někoho kdo ti PC postaví a nataktuje, tak se můžeš s čokoládou v ruce obrátit na mě(bydlím v Praze)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od aldafallout Zobrazit příspěvek
    Dej si pozor jakou budeš mít záruku. Jestli na sestavu nebo na komponenty a co se ti víc vyplatí. Kdyby si sháněla někoho kdo ti PC postaví a nataktuje, tak se můžeš s čokoládou v ruce obrátit na mě(bydlím v Praze)
    Ještě jsem nestíhala zjistit jak to CZC má se zárukou.....určitě bych raději na celou sestavu (Protože pokud by se tam něco podělalo, popadnu celou bednu a nechám to proklepnout,že) :-). Tak uvidím, jelikož když to bude jen na komponenty, tak to pak pro mne ztrácí tu zajímavost.
    Každopádně dík za nabídku, třeba ji využiju :-) Ozvu se
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC sestava do střih videa do 30tis
    Od appa v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 12-09-2011, 18:06
  2. Pomoc s FSB + sestava k posouzení
    Od havranisko v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 22:47
  3. Sestava s monitorem do 30tis - prosim O Radu!
    Od tralalacek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 18:19
  4. PC sestava, posouzení + výběr MB
    Od Smeli v sekci PC - archiv
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 21:48