Téma: Upgrade PC v ceně 22 500 - 25 000 Kč
Co chci upgradovat
: střeva
Aktuální konfigurace: Aktuální konfigurace: MB GIGABYTE s.1155 Z77X-D3H
CPU Intel Core i5-3570K - 3.4GHz 1155pin
Chladič CPU Noctua NH-D14
DDR3 Kingston HyperX XMP Genesis 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
HDD 2.5" SSD 120GB Intel 520 series
HDD Seagate Barracuda Green SATA 3Gb/s, 32MB, 1TB
Creative SB Recon3D PCIe
GIGABYTE GTX660Ti 2048MB DDR5, N660TOC-2GD-EU BL2
Monitor HP 24" LCD ZR2440w IPS,6ms,FHD,DP,HDMI
Seasonic S12II-520W, 80Plus Bronze
case Lian Li
Další komentář:
Zdravím, rád bych požádal o radu ohledně upgradu pc. Slouží hlavně na hry, video a něco málo z grafiky. Z toho co zbude mám v plánu doplnit o levnějši komponenty a poskládat prckoj něco na hry. Cena je orientační jde mi hlavně o to aby pc byl "použitelný" třeba i za dva roky :) ale zas nemám na to kupovat top věci za přemrštěný ceny. Ve zkratce asi cena/výkon prostě s rozumem no :) předem díky všem moc za pomoc ...
Aktuální konfigurace: Aktuální konfigurace: MB GIGABYTE s.1155 Z77X-D3H
CPU Intel Core i5-3570K - 3.4GHz 1155pin
Chladič CPU Noctua NH-D14
DDR3 Kingston HyperX XMP Genesis 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
HDD 2.5" SSD 120GB Intel 520 series
HDD Seagate Barracuda Green SATA 3Gb/s, 32MB, 1TB
Creative SB Recon3D PCIe
GIGABYTE GTX660Ti 2048MB DDR5, N660TOC-2GD-EU BL2
Monitor HP 24" LCD ZR2440w IPS,6ms,FHD,DP,HDMI
Seasonic S12II-520W, 80Plus Bronze
case Lian Li
Další komentář:
Zdravím, rád bych požádal o radu ohledně upgradu pc. Slouží hlavně na hry, video a něco málo z grafiky. Z toho co zbude mám v plánu doplnit o levnějši komponenty a poskládat prckoj něco na hry. Cena je orientační jde mi hlavně o to aby pc byl "použitelný" třeba i za dva roky :) ale zas nemám na to kupovat top věci za přemrštěný ceny. Ve zkratce asi cena/výkon prostě s rozumem no :) předem díky všem moc za pomoc ...
1) Max. bych vyměnil GK za GeForce 970 (či obdobnou od AMD), cena cca. 10K
2) Pokud jsi tak neučinil, tak bych přetaktoval (nebo spíše se pokusil přetaktovat procesor - samozřejmě na vlastní nebezpečí)
3) Pokud budeš mít potřebu, tak dokoupit SSD či HDD.
Za zbytek bych jel na dovolenou. :) Je zbytečné takovou sestavu kompletně překopávat, protože ještě pár roků vydrží (krom té GK, i když ani ona není úplně zlá).
2) Pokud jsi tak neučinil, tak bych přetaktoval (nebo spíše se pokusil přetaktovat procesor - samozřejmě na vlastní nebezpečí)
3) Pokud budeš mít potřebu, tak dokoupit SSD či HDD.
Za zbytek bych jel na dovolenou. :) Je zbytečné takovou sestavu kompletně překopávat, protože ještě pár roků vydrží (krom té GK, i když ani ona není úplně zlá).
No popravdě o výměně pouze GK za GeForce 970 jsem přemýšlel už dříve ale odrazovalo mě od toho trošku rozpoluplné hodnocení ohledně paměti a pískání cívek a také ceny za v podstatě starou kartu (co se týče technologie), ale ona bohužel není zatím jiná volba :( krom teda AMD. Ale do toho se mi popravdě moc nechce. A na obzoru také zatím od Nvidie nic není :( a vypadá to že ještě nějaký čas nic nebude. K "upgradu" mě spíše nutí to že prcek bude potřebovat komp na práci do školy a také si samo rád něco zahraje. A na jednom už to dál nepůjde. A teď mě taky trošku nakoplo vydání Skylake (i když nejde o super nárůst výkonu) ale přeci jen to trošku posun je s DDR4. Je to prostě dilema no :( proto se snažím dostat z vás variantu jak tento problém řešit :). Škoda že není na trhu (za rozumný peníz) už opravdu plnohodnotný upgrade včetně nových GK aby se dalo když už tak opravdu přejít na 4K i když to bude asi ještě hudba budoucnosti. Ono by to samo poskládat šlo :) ale za nehorázný prachy :). Jo když jsem nakousl otázku 4K rozlišení :) mám totiž už delší dobu vyhlédnutý monitor Eizo 2455. Má vůbec v dnešní době cenu dát za něj ty peníze? :) je to přeci jen fullhd a nevím jak do budoucna :( abych za rok nemusel kupovat něco jiného :)
na DDR4 bych se asi vybodnul, jelikož tipuji, že než přejde většina lidí na DDR4 (čili než přijde software, který využije DDR4) tak bych tipoval minimálně tak 2 roky, ale zas nevím jak to vidí ostatní. Na 4k prej cca stačí i přetaktovaná GTX 980 Ti (Alespoň pokud někdo čte Jana Belku v komentářích na EHW :D) Vím, že stojí 20k, ale zas už takový peníz to není - koupil by jste GPU + monitor - celkem 30k? Nevím zdali se dělá za 10k 4K monitor s G-Syncem, jelikož by to G-Sync bylo vcelku asi dost potřeba, obdoba u AMDčka nevím, sice by byla asi větší nabídka s FreeSyncem, zato je tam jenom Fury X s 4GB pamětí, což už prý v tom 4k omezuje. Skylake se podle mě také nevyplatí - procesor bych nechal, přetaktovaný na 4GHz (takže by se tam mělo dostat v pohodě), jelikož dokáže (sice jen tak tak :D) potáhnout AC Unity ve Full HD s GTX 970. Mno, říkám si, že možná sou ještě náročnější hry na CPU. Ještě procesor bych nechal z toho důvodu, že už snad za půl rok až rok přijde Zen a alespoň by minimálně konečně mohl pohnout s cenama, takže ten CPU bych nechal ještě asi rok. GTX 970 by měla být opravena v ovladačích - alespoň jak to NVIDIA uvedla + v jednom videu bylo porovnání Dying Light R9 390 vs GTX 970, kde 390 měla použito 3,5 GB a GTX 970 3,2 GB paměti, takže možná to tam je nějak lépe nastavené díky té menší paměti. O cívkach jsem se už nedočetl :D
Každopádně, pokud chcete jenom na hry tak PC nechat a koupit buďto za 4,5-5k bazarově R9 280X, nebo za 6k na CZCéčku se zkrácenou zárukou 280X - tak bych to viděl asi já - výkon má parádní při ještě lepší ceně.
Každopádně, pokud chcete jenom na hry tak PC nechat a koupit buďto za 4,5-5k bazarově R9 280X, nebo za 6k na CZCéčku se zkrácenou zárukou 280X - tak bych to viděl asi já - výkon má parádní při ještě lepší ceně.
No tak teď mám hlavu zamotanou ještě víc než jsem vložil topic :). Původně jsem chtěl jít úplně obrácenou cestou ... tzn. nový základ (skylake) k tomu 970 GeForce a kdyby něco málo zbylo tak jsem si chtěl dopřát to Eizo 2455. A na 4K jsem si myslel že počkám až na něj přijde čas :). Ale teď koukám že bych se měl vydat úplně opačným směrem :).
Podle mě je pro Tebe Skylake spláchnutí peněz do záchoda. Podle Intelu má být u Skylake největším posunem oproti minulosti vylepšení hlavně grafické části procesoru ;)
Vzal bych stávající procesor, přetočil ho někam na 4.4Ghz a přikoupil GTX 980 (cca 16000 - http://www.czc.cz/asus-strix-gtx980-dc2oc-4g/161454/produkt) a to pár let vydrží, některé hry by to utáhlo i ve 4K...
Prckovi bych poskládal něco na kombinaci H81 + G3258 (pertaktovat na 4.2Ghz), 8GB Ramek, 660Ti, plotnovej disk, zdroj Seasonic, bednu Zalman Z1 - cca 9000Kc (http://www.czc.cz/9vpf76f3t2g3b8ekgsr72us2m3/seznam)
Vzal bych stávající procesor, přetočil ho někam na 4.4Ghz a přikoupil GTX 980 (cca 16000 - http://www.czc.cz/asus-strix-gtx980-dc2oc-4g/161454/produkt) a to pár let vydrží, některé hry by to utáhlo i ve 4K...
Prckovi bych poskládal něco na kombinaci H81 + G3258 (pertaktovat na 4.2Ghz), 8GB Ramek, 660Ti, plotnovej disk, zdroj Seasonic, bednu Zalman Z1 - cca 9000Kc (http://www.czc.cz/9vpf76f3t2g3b8ekgsr72us2m3/seznam)