reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Upgrade PC v ceně 22 500 - 25 000 Kč

KopRik88 (22)|14.8.2015 22:52
Co chci upgradovat : střeva

Aktuální konfigurace: Aktuální konfigurace: MB GIGABYTE s.1155 Z77X-D3H
CPU Intel Core i5-3570K - 3.4GHz 1155pin
Chladič CPU Noctua NH-D14
DDR3 Kingston HyperX XMP Genesis 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
HDD 2.5" SSD 120GB Intel 520 series
HDD Seagate Barracuda Green SATA 3Gb/s, 32MB, 1TB
Creative SB Recon3D PCIe
GIGABYTE GTX660Ti 2048MB DDR5, N660TOC-2GD-EU BL2
Monitor HP 24" LCD ZR2440w IPS,6ms,FHD,DP,HDMI
Seasonic S12II-520W, 80Plus Bronze
case Lian Li

Další komentář:
Zdravím, rád bych požádal o radu ohledně upgradu pc. Slouží hlavně na hry, video a něco málo z grafiky. Z toho co zbude mám v plánu doplnit o levnějši komponenty a poskládat prckoj něco na hry. Cena je orientační jde mi hlavně o to aby pc byl "použitelný" třeba i za dva roky :) ale zas nemám na to kupovat top věci za přemrštěný ceny. Ve zkratce asi cena/výkon prostě s rozumem no :) předem díky všem moc za pomoc ...
Mi.Lek (121)|16.8.2015 09:55
1) Max. bych vyměnil GK za GeForce 970 (či obdobnou od AMD), cena cca. 10K
2) Pokud jsi tak neučinil, tak bych přetaktoval (nebo spíše se pokusil přetaktovat procesor - samozřejmě na vlastní nebezpečí)
3) Pokud budeš mít potřebu, tak dokoupit SSD či HDD.

Za zbytek bych jel na dovolenou. :) Je zbytečné takovou sestavu kompletně překopávat, protože ještě pár roků vydrží (krom té GK, i když ani ona není úplně zlá).
KopRik88 (22)|16.8.2015 16:05
No popravdě o výměně pouze GK za GeForce 970 jsem přemýšlel už dříve ale odrazovalo mě od toho trošku rozpoluplné hodnocení ohledně paměti a pískání cívek a také ceny za v podstatě starou kartu (co se týče technologie), ale ona bohužel není zatím jiná volba :( krom teda AMD. Ale do toho se mi popravdě moc nechce. A na obzoru také zatím od Nvidie nic není :( a vypadá to že ještě nějaký čas nic nebude. K "upgradu" mě spíše nutí to že prcek bude potřebovat komp na práci do školy a také si samo rád něco zahraje. A na jednom už to dál nepůjde. A teď mě taky trošku nakoplo vydání Skylake (i když nejde o super nárůst výkonu) ale přeci jen to trošku posun je s DDR4. Je to prostě dilema no :( proto se snažím dostat z vás variantu jak tento problém řešit :). Škoda že není na trhu (za rozumný peníz) už opravdu plnohodnotný upgrade včetně nových GK aby se dalo když už tak opravdu přejít na 4K i když to bude asi ještě hudba budoucnosti. Ono by to samo poskládat šlo :) ale za nehorázný prachy :). Jo když jsem nakousl otázku 4K rozlišení :) mám totiž už delší dobu vyhlédnutý monitor Eizo 2455. Má vůbec v dnešní době cenu dát za něj ty peníze? :) je to přeci jen fullhd a nevím jak do budoucna :( abych za rok nemusel kupovat něco jiného :)
Vitenuto (287)|16.8.2015 16:26
na DDR4 bych se asi vybodnul, jelikož tipuji, že než přejde většina lidí na DDR4 (čili než přijde software, který využije DDR4) tak bych tipoval minimálně tak 2 roky, ale zas nevím jak to vidí ostatní. Na 4k prej cca stačí i přetaktovaná GTX 980 Ti (Alespoň pokud někdo čte Jana Belku v komentářích na EHW :D) Vím, že stojí 20k, ale zas už takový peníz to není - koupil by jste GPU + monitor - celkem 30k? Nevím zdali se dělá za 10k 4K monitor s G-Syncem, jelikož by to G-Sync bylo vcelku asi dost potřeba, obdoba u AMDčka nevím, sice by byla asi větší nabídka s FreeSyncem, zato je tam jenom Fury X s 4GB pamětí, což už prý v tom 4k omezuje. Skylake se podle mě také nevyplatí - procesor bych nechal, přetaktovaný na 4GHz (takže by se tam mělo dostat v pohodě), jelikož dokáže (sice jen tak tak :D) potáhnout AC Unity ve Full HD s GTX 970. Mno, říkám si, že možná sou ještě náročnější hry na CPU. Ještě procesor bych nechal z toho důvodu, že už snad za půl rok až rok přijde Zen a alespoň by minimálně konečně mohl pohnout s cenama, takže ten CPU bych nechal ještě asi rok. GTX 970 by měla být opravena v ovladačích - alespoň jak to NVIDIA uvedla + v jednom videu bylo porovnání Dying Light R9 390 vs GTX 970, kde 390 měla použito 3,5 GB a GTX 970 3,2 GB paměti, takže možná to tam je nějak lépe nastavené díky té menší paměti. O cívkach jsem se už nedočetl :D

Každopádně, pokud chcete jenom na hry tak PC nechat a koupit buďto za 4,5-5k bazarově R9 280X, nebo za 6k na CZCéčku se zkrácenou zárukou 280X - tak bych to viděl asi já - výkon má parádní při ještě lepší ceně.
KopRik88 (22)|17.8.2015 13:41
No tak teď mám hlavu zamotanou ještě víc než jsem vložil topic :). Původně jsem chtěl jít úplně obrácenou cestou ... tzn. nový základ (skylake) k tomu 970 GeForce a kdyby něco málo zbylo tak jsem si chtěl dopřát to Eizo 2455. A na 4K jsem si myslel že počkám až na něj přijde čas :). Ale teď koukám že bych se měl vydat úplně opačným směrem :).
ICE_D (2772)|17.8.2015 14:52
Podle mě je pro Tebe Skylake spláchnutí peněz do záchoda. Podle Intelu má být u Skylake největším posunem oproti minulosti vylepšení hlavně grafické části procesoru ;)

Vzal bych stávající procesor, přetočil ho někam na 4.4Ghz a přikoupil GTX 980 (cca 16000 - http://www.czc.cz/asus-strix-gtx980-dc2oc-4g/161454/produkt) a to pár let vydrží, některé hry by to utáhlo i ve 4K...

Prckovi bych poskládal něco na kombinaci H81 + G3258 (pertaktovat na 4.2Ghz), 8GB Ramek, 660Ti, plotnovej disk, zdroj Seasonic, bednu Zalman Z1 - cca 9000Kc (http://www.czc.cz/9vpf76f3t2g3b8ekgsr72us2m3/seznam)