Zdravím, rád bych dostal radu na můj problém. Už dlouho mám na svém notebooku připojení na internet přes wifi, chtěl jsem se na ní připojovat i přes mobil, ale to ukazovalo že je zabezpečená. Když jsem tedy v systému dal zobrazit heslo na wifi, ukázalo to asi něco takového: 81F5DR1F2D4G6EG4HG46SD1DG51D5GPP. Tak jsem to nechal být s tím že to asi už nezjistím. No ale včera sem se v tom hrabal znovu a zkusil jsem jen tak změnit heslo a i když to chtělo ke změně napsat to původní tak najednou stačilo jen dát ok s nevyplněným heslem. Tudíž tam je teď nové heslo které vím, a i se mi ukáže když dám zobrazit. Ale když dám připojit k té wifi tak to píše: Nelze se připojit k síti ( konkrétně té mojí wifi ), vidím tam spoustu dalších ale všechny jsou zaheslované takže nemohu zkusit ani jestli to je jen u té mé. Zkoušel jsem to heslo i předělávat a změnit to heslo opět na jiné šlo bez problému, dokonce jsem zkoušel i heslo úplně vypnout a zrušit zabezpečení wifi, ale stále se nelze připojit. Před tou změnou hesla to vše fungovalo dlouhou dobu úplně bez problémů. Nevím si tedy rady. Díky za pomoc.
Po takovych pokusech je nejlepsi ulozenou sit smazat ze seznamu a pripojit se k ni znovu. Heslo k wifi jsi predpokladam menil v administraci routeru (tedy ve webovem prohlizeci).
A nepripoji se ani notebook ani mobil?
A nepripoji se ani notebook ani mobil?
To MrPersi: Bez urážky jsi klasický uživatel, který zřejmě bez zkušeností v nastavování sítí se do toho pustí a pak zmatkuje a nadělá stále víc a víc chyb. To se potom těžko radí. Je otázkou, kdo ti realizoval původní nastavení routeru/modemu. Pokud ti to dělala firma, která ti zprostředkovává připojení k internetu a ty změníš heslo, pak se může stát, že se k nim už nepřipojíš.
Pokud jsi měnil heslo pro vnitřní připojení a pokud na routeru není nastavený filtr MAC adres, pak jsi se mohl např. nevšimnout přepnutého Caps Locku. Pak mohla být chyba ve volbě typu hesla (WPA, WPA2 apod.). Nastavení je víc, a proto si to raději nech nastavit někým zkušeným. Já např. mám nastavený MAC filtr, IP adresy přiřazuji ručně a heslo je samozřejmě WPA2. Nová zařízení se pak připojují okamžitě a bez problémů.
Pokud jsi měnil heslo pro vnitřní připojení a pokud na routeru není nastavený filtr MAC adres, pak jsi se mohl např. nevšimnout přepnutého Caps Locku. Pak mohla být chyba ve volbě typu hesla (WPA, WPA2 apod.). Nastavení je víc, a proto si to raději nech nastavit někým zkušeným. Já např. mám nastavený MAC filtr, IP adresy přiřazuji ručně a heslo je samozřejmě WPA2. Nová zařízení se pak připojují okamžitě a bez problémů.