reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro různou činnost v ceně 17 500 - 20 000 Kč

Lamanoid (5)|16.8.2015 21:43
Zaměření pro : různou činnost – Vysoká škola + hry

Platforma: nerozhoduje
Operační systém: Není nutný
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Zdravím,
protože jdu na vysokou školu, kde bude potřeba pc, který bez problému utáhne různý 3D modelovací programy (CAD a další), tak musím nahradit svoji momentální šunku a když už jsem v tom, tak by se mi samozřejmě líbilo zahrát si jednou i hry, který nejsou 5 let starý a všechny spoilery už znám od ostatních. :D

Při letmém zkoumání se mi zatím asi nejvíc zamlouvá https://www.alza.cz/asus-m51bc-cz004s-d2414763.htm#popis
Takže by se mi líbilo něco v podobném stylu a ceně. Nejhorší bude, když se dozvím, že budu muset mít notebook, abych ho bral i do školy, protože to cena půjde za stejné parametry mnohem výš. :(

Díky předem za jakoukoliv radu.
VencaX (3689)|17.8.2015 01:46
1) když by mělo jít o notebook, tak bys stejných parametrů asi ani nedosáhnul - notebookové komponenty počítej o 50+% níže než desktopové
2) pokud nejde o nějakou extra výhodnou akci, tak nikdy nekupuj hotovou sestavu, často tam bývá nějaký poděl, kvůli kterému s tím budou potíže a nebo kvůli kterému bude těžký následný upgrade atd.
3) rozhodně napiš, jakou cenu pro představu bys tak viděl jako maximum, co jsi ochotný do sestavy dát.

Jinak asi díky CAD využití bych volil AMD FX CPU (za málo peněz, hodně hyperthreadingu), nejlépe klidně i jejich čtyřjádra FX-83xx a 16GB RAM právě kvůli CAD využití (budeš se proklínat, když pořídíš něco s pouze 8GB ;) ) - tohle všechno však se základovkou bude dejme tomu 7-9 tisíc podle vybraných komponent a je třeba zjistit, kolik financí zbyde na zdroj, case, disky, GPU atd.

Musí být v ceně Win, nebo máš/budeš mít možnost je získat třeba přes MS Dream Spark program od tvojí univerzity? Potřebuješ DVD mechaniku?
Lamanoid (5)|17.8.2015 19:31
Hlavní poděl u hotových sestav je ten, že jakmile to člověk otevře, tak mu skončí záruka na komplet všechno.
Jsem ochotný jít do cca 20 tisíc, protože rodiče snad něco přispějí. :D
RAM jsem plánoval určitě minimálně o těch dalších 8GB navýšit. Je to minimální investice, která je ale dost znát.
Win v ceně být nemusí a DVD mechanika se často hodí, ale ta se může kdykoliv taky dokoupit.
VencaX (3689)|19.8.2015 15:03
http://www.czc.cz/a1p3el01e4iu99m8suj2pmm986/seznam co takhle? Máš tam osmivláknovej CPU, což bude výhoda na 3D rendering a CAD (pokud to danej software bude umět), zkombinováno s SSD diskem na systém a rozumnou grafickou kartou.
Dalo by se něco málo ušetřit na zdroji, čímž by se to dalo dopracovat na GTX 960. http://www.czc.cz/4uigkbbd6gj2n9k036o2n8vp34/seznam
Teoreticky by se dal oželet i SSD disk s tím, že by se dal dokoupit třeba za půl roku a tím pádem by bylo o necelé 2K na grafickou kartu či jiný upgrade.

Záleží na tom, co bys rád.
Lamanoid (5)|19.8.2015 17:42
SSD disk jsem taky plánoval pořídit, ale jak říkáš - časem. Ale spíš to skončí tím, že jen zatím ušetřím ty 2 tisíce, místo abych je vrazil jinam, protože ještě nemám tak jistý kolik přesně budu mít.

Jinak, PC jsem skládal zatím jednou a nezkontroloval jsem si, jestli je vše se vším kompatibilní a HDD měl jinej konektor ke zdroji, takže jsem ho musel měnit, takže se pro jistotu zeptám, jestli tohle automaticky ověřuješ, že součástky, co hodíš do seznamu k sobě vždycky jdou, nebo jestli je to už všechno dělaný, aby to pasovalo všude. :D
Vitenuto (290)|19.8.2015 22:16
Ta nekompatibilita byla jen na "přelomu" sata? Napajecich konektoru a starych molex konektoru, minimalne za stara se musela sehnat redukce z molexu na ten sata? Konektor.
Tedka jiz se asi neprodavaji IDE HDD nebo HDD s napajecim konektorem Molex. V jinejch vecich problem neni (pokud se teda vyresi zakladni vec a to CPU k zakladni desce)
Leda muze byt problem u zdroje, ze nemusi mit dostatek napajecich konektoru ke graficke karte, ale to se resi redukci za par desitek korun...
VencaX (3689)|19.8.2015 22:26
Vždy vibírám desku podle socketu, paměti podle typu a kvalitní zdroj, které již dnes jsou schopné pokrýt celou potřebnou škálu konektorů od molexů pro staré disky přes SATA pro nové až po 6-piny pro externí napájení grafiky ;)
Lamanoid (5)|20.8.2015 17:10
Ok, díky moc. :)
Teď jen doufat, že budou prachy. :D
Lamanoid (5)|2.9.2015 17:16
Tak tu pro vás mám další otázku. Výplata je plná prémií a otec to vezme přes sebe, aby si to mohl následně odečíst z daní, takže mám navíc cca 5 tisíc. Návrh nějakýho upgrade do týhle částky, který bude dostatečně znatelný na výkonu? :)

P.S. Taky uvažuju o novým monitoru, alespoň 20 palců a 1080p, takže spíš do něj bych šel, když ty peníze navíc jsou. (starej nemá hdmi vstup)

P.S.S. Budu na koleji a nejspíš tam bude jen wi-fi, ne zásuvka na internet. Tak mi tam přihoďte i něco, co mi bude chytat wifinu, díky moc. :)