Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s notebookem.

Elbeckho (11)|20.8.2015 16:04
Zdravím,
nevím jestli je tady podobné téma které teď hodlám napsat, ale problém je takový že jsem měl Win 7 se všemi aktualizacemi a bežel v poho, tak jsem chtěl vyzkoušet Win 10. Tak jsem ho nainstaloval, ale zdál se mi vůči Win 7 pomalejší tak jsem se vrátil na Win 7 podle návodu, který je v nastavení, ale po vráceni na Win 7 mě to začlo házet modrou smrt. Po delší době jsem zjistil že problém je v ovladači AMD Catalyst control center, ale problém je takový že jakmile naistaluju jakoukoli verzi Catalyst control center tak mě to začne házet modrou smrt. Navíc při jakékoli instalací aplikací a načítání aplikací, načítání stránek je hrozně zpomalenej a někdy se i sekne. Zkusil jsem snad vše napřed naistalovat ovladače od oficiálního vydavatele (Lenovo) pak aktualizace, a i naopak, ale nic nepomáhá,i jsem zkusil snad vše zformátovat HDD, diagnostiku RAM, grafické karty, základní desky, ale nic nenašel. Už nevím co dál co vyzkoušet, prosím o rady.

Mám Lenov G770
intel Core i5-2430M CPU 2.4Ghz
8GB Ram
AMD Radeon 6600M and 6700M series
kevin00 (10238)|20.8.2015 19:34
Teď se zeptám trošku hloupě, ale chápu dobře, že jsi formátoval HDD, tudíž se jedná o čistou instalaci Win7?
Elbeckho (11)|20.8.2015 23:27
Ano udělal jsem lowlevel format a mám originální obraz Win 7 pro uživatele s CD keyem.
kevin00 (10238)|21.8.2015 12:57
Provádět LLF pevného disku není zrovna ideální volbou. Vzhledem k smazání informací o pevném disku a jejich následnému nepřesnému zapsání může dojít k jeho nevratnému poškození. LLF dělá výrobce pevného disku po jeho vyrobení a to z důvodu zapsání přesných informací o daném typu. Pokud jsi skutečně LLF provedl obávám se, že jsi si disk poškodil, což se projevuje jeho nízkým výkonem. Vlož prosím screenshot SMART výpisu a benchmarku z programu HDTune.
Elbeckho (11)|21.8.2015 13:37
LLF jsem provedl až poté co se tohle začlo projevovat. Poté co jsem se vrátil z Win 10 na Win 7 jsem měl ty problémy s modrou smrtí tak jsem udělal jen klasickej formát v instalaci Win 7 a poté dokončil instalaci a od té doby se to začlo projevovat až po několika neúspěšních pokus o instalaci Win 7 jsem udělal LLF.
3.jpg 2.jpg 1.jpg
kevin00 (10238)|21.8.2015 14:51
Očividně je s diskem něco v nepořádku.

Instaluj poslední ovladač čipsetu, zkontroluj jestli disk neběží v PIO modu. Pokud to nepomůže aktualizuj firmware a jako poslední možnost vyzkoušej jiný pevný disk z důvodu vyloučení chyby řadiče. Osobně si myslím, že jsi díky LLF poškodil disk.
Elbeckho (11)|21.8.2015 15:21
Jak mám nainstalovat poslední ovladače na chipsat, když jediné co můžu naistalovat jsou ze stránek Lenova. Pak jak mám zkontrolovat disk že je v PIO modu a ještě jak mám teda aktualizovat firmware?

EDIT: já mám pocit že, když jsem udělal tenhle test v Hirens Bootu tak jsem měl podobnou křivku. ale pak když jsem udělal test ve win 7 tak jsem měl tyhle co jsem poslal.

EDIT2: Takhle vpadá test v Hirens boot.
Clipboard01.jpg
kevin00 (10238)|21.8.2015 20:14
[LIST=1]
  • Chipset instaluj pomocí Update utility Intel, případně přímo ze stránek výrobce.
  • PIO mode
  • Aktualizace firmwaru pevného disku
  • Elbeckho (11)|21.8.2015 22:58
    Tak chipset jsem naistaloval. na ten PIO mode tu nic jako kanál IDE nemám, přikládám obrázek.
    A co se týče toho firmwaru vůbec nevím jak to funguje nevím co tam z těch stránek mám stáhnout a jak to naistalovat v tomhle jsem úplnej alfabet.
    4.jpg
    robky (3195)|22.8.2015 06:59
    Pokiaľ pri teste cez Hirens je všetko OK, zrejme bude problém zakopaný niekde v operačnom systéme :notsure ...

Vidím, že tam máš nainštalovaný Acronis - nemáš spustenú/naplánovanú nejakú úlohu zálohovania? Čo windowsácke zálohovanie? Hľadal by som nejaký proces, ktorý na pozadí pracuje s hdd (mimochodom, tá teplota disku tiež nie je najnižšia)
    Vyskúšaj test HD tune v núdzovom režime ...
    Elbeckho (11)|22.8.2015 14:05
    Takže včera jsem ještě zkusil naistalovat neoriginální verzi Win 7 stáhlou z torrentu. Naistaloval jsem jen ovladače na chipset a pak jsem to projel v Hirens bootu malwarebytem našlo to nějaké chyby tak jsem je smáznul a až potom jsem udělal test v HD tune. Hodil jsem sem 3 obrázky testů z nouzového režimu, v Hirens Boot a v normálním puštění ve Win 7. A ještě k té instalaci vše běželo v pohodě až do doby kdy jsem se dostal na položku dokončení instalace, předtím se instalace restartovala a pak naběhlo okno "Instalační program aktualizuje nastavení registru." a pokračoval v dokončování instalace, ale trvalo to déle než obvykle a 2x mě probliknul displej.
    win 7.jpg nouzovy rezim.jpg hirens boot.jpg
    kevin00 (10238)|22.8.2015 14:51
    Malwarebytes je program sloužící k detekci malwaru a malware rootkitů. Pokud ihned po čisté instalaci našel potencionálně nebezpečné soubory nebude Tebou stažená instalace zrovna "v nejlepší kondici". Nechceš si nejprve v první řadě obstarat věrohodné instalační médium.
    Elbeckho (11)|24.8.2015 00:16
    HDD jsem vyndal a znova zapojil a pak jsem rozdělil HDD na dva segmenty a už to jede jak má, ale problém s modrou obrazovkou přetrvává. první bylo s atikmdag.sys a pak s memory management. Až už nainstaluju AMD catalyst control center z Lenovo stránek a nebo nejnovější z AMD prostě modrá smrt.