Problém s notebookem.
Zdravím,
nevím jestli je tady podobné téma které teď hodlám napsat, ale problém je takový že jsem měl Win 7 se všemi aktualizacemi a bežel v poho, tak jsem chtěl vyzkoušet Win 10. Tak jsem ho nainstaloval, ale zdál se mi vůči Win 7 pomalejší tak jsem se vrátil na Win 7 podle návodu, který je v nastavení, ale po vráceni na Win 7 mě to začlo házet modrou smrt. Po delší době jsem zjistil že problém je v ovladači AMD Catalyst control center, ale problém je takový že jakmile naistaluju jakoukoli verzi Catalyst control center tak mě to začne házet modrou smrt. Navíc při jakékoli instalací aplikací a načítání aplikací, načítání stránek je hrozně zpomalenej a někdy se i sekne. Zkusil jsem snad vše napřed naistalovat ovladače od oficiálního vydavatele (Lenovo) pak aktualizace, a i naopak, ale nic nepomáhá,i jsem zkusil snad vše zformátovat HDD, diagnostiku RAM, grafické karty, základní desky, ale nic nenašel. Už nevím co dál co vyzkoušet, prosím o rady.
Mám Lenov G770
intel Core i5-2430M CPU 2.4Ghz
8GB Ram
AMD Radeon 6600M and 6700M series
nevím jestli je tady podobné téma které teď hodlám napsat, ale problém je takový že jsem měl Win 7 se všemi aktualizacemi a bežel v poho, tak jsem chtěl vyzkoušet Win 10. Tak jsem ho nainstaloval, ale zdál se mi vůči Win 7 pomalejší tak jsem se vrátil na Win 7 podle návodu, který je v nastavení, ale po vráceni na Win 7 mě to začlo házet modrou smrt. Po delší době jsem zjistil že problém je v ovladači AMD Catalyst control center, ale problém je takový že jakmile naistaluju jakoukoli verzi Catalyst control center tak mě to začne házet modrou smrt. Navíc při jakékoli instalací aplikací a načítání aplikací, načítání stránek je hrozně zpomalenej a někdy se i sekne. Zkusil jsem snad vše napřed naistalovat ovladače od oficiálního vydavatele (Lenovo) pak aktualizace, a i naopak, ale nic nepomáhá,i jsem zkusil snad vše zformátovat HDD, diagnostiku RAM, grafické karty, základní desky, ale nic nenašel. Už nevím co dál co vyzkoušet, prosím o rady.
Mám Lenov G770
intel Core i5-2430M CPU 2.4Ghz
8GB Ram
AMD Radeon 6600M and 6700M series
Teď se zeptám trošku hloupě, ale chápu dobře, že jsi formátoval HDD, tudíž se jedná o čistou instalaci Win7?
Provádět LLF pevného disku není zrovna ideální volbou. Vzhledem k smazání informací o pevném disku a jejich následnému nepřesnému zapsání může dojít k jeho nevratnému poškození. LLF dělá výrobce pevného disku po jeho vyrobení a to z důvodu zapsání přesných informací o daném typu. Pokud jsi skutečně LLF provedl obávám se, že jsi si disk poškodil, což se projevuje jeho nízkým výkonem. Vlož prosím screenshot SMART výpisu a benchmarku z programu HDTune.
LLF jsem provedl až poté co se tohle začlo projevovat. Poté co jsem se vrátil z Win 10 na Win 7 jsem měl ty problémy s modrou smrtí tak jsem udělal jen klasickej formát v instalaci Win 7 a poté dokončil instalaci a od té doby se to začlo projevovat až po několika neúspěšních pokus o instalaci Win 7 jsem udělal LLF.
Očividně je s diskem něco v nepořádku.
Instaluj poslední ovladač čipsetu, zkontroluj jestli disk neběží v PIO modu. Pokud to nepomůže aktualizuj firmware a jako poslední možnost vyzkoušej jiný pevný disk z důvodu vyloučení chyby řadiče. Osobně si myslím, že jsi díky LLF poškodil disk.
Instaluj poslední ovladač čipsetu, zkontroluj jestli disk neběží v PIO modu. Pokud to nepomůže aktualizuj firmware a jako poslední možnost vyzkoušej jiný pevný disk z důvodu vyloučení chyby řadiče. Osobně si myslím, že jsi díky LLF poškodil disk.
Jak mám nainstalovat poslední ovladače na chipsat, když jediné co můžu naistalovat jsou ze stránek Lenova. Pak jak mám zkontrolovat disk že je v PIO modu a ještě jak mám teda aktualizovat firmware?
EDIT: já mám pocit že, když jsem udělal tenhle test v Hirens Bootu tak jsem měl podobnou křivku. ale pak když jsem udělal test ve win 7 tak jsem měl tyhle co jsem poslal.
EDIT2: Takhle vpadá test v Hirens boot.
EDIT: já mám pocit že, když jsem udělal tenhle test v Hirens Bootu tak jsem měl podobnou křivku. ale pak když jsem udělal test ve win 7 tak jsem měl tyhle co jsem poslal.
EDIT2: Takhle vpadá test v Hirens boot.
[LIST=1]
Chipset instaluj pomocí Update utility Intel, případně přímo ze stránek výrobce. PIO mode Aktualizace firmwaru pevného disku
Tak chipset jsem naistaloval. na ten PIO mode tu nic jako kanál IDE nemám, přikládám obrázek.
A co se týče toho firmwaru vůbec nevím jak to funguje nevím co tam z těch stránek mám stáhnout a jak to naistalovat v tomhle jsem úplnej alfabet.
A co se týče toho firmwaru vůbec nevím jak to funguje nevím co tam z těch stránek mám stáhnout a jak to naistalovat v tomhle jsem úplnej alfabet.
Pokiaľ pri teste cez Hirens je všetko OK, zrejme bude problém zakopaný niekde v operačnom systéme :notsure ...
Vidím, že tam máš nainštalovaný Acronis - nemáš spustenú/naplánovanú nejakú úlohu zálohovania? Čo windowsácke zálohovanie? Hľadal by som nejaký proces, ktorý na pozadí pracuje s hdd (mimochodom, tá teplota disku tiež nie je najnižšia)
Vyskúšaj test HD tune v núdzovom režime ...
Vidím, že tam máš nainštalovaný Acronis - nemáš spustenú/naplánovanú nejakú úlohu zálohovania? Čo windowsácke zálohovanie? Hľadal by som nejaký proces, ktorý na pozadí pracuje s hdd (mimochodom, tá teplota disku tiež nie je najnižšia)
Vyskúšaj test HD tune v núdzovom režime ...
Takže včera jsem ještě zkusil naistalovat neoriginální verzi Win 7 stáhlou z torrentu. Naistaloval jsem jen ovladače na chipset a pak jsem to projel v Hirens bootu malwarebytem našlo to nějaké chyby tak jsem je smáznul a až potom jsem udělal test v HD tune. Hodil jsem sem 3 obrázky testů z nouzového režimu, v Hirens Boot a v normálním puštění ve Win 7. A ještě k té instalaci vše běželo v pohodě až do doby kdy jsem se dostal na položku dokončení instalace, předtím se instalace restartovala a pak naběhlo okno "Instalační program aktualizuje nastavení registru." a pokračoval v dokončování instalace, ale trvalo to déle než obvykle a 2x mě probliknul displej.
Malwarebytes je program sloužící k detekci malwaru a malware rootkitů. Pokud ihned po čisté instalaci našel potencionálně nebezpečné soubory nebude Tebou stažená instalace zrovna "v nejlepší kondici". Nechceš si nejprve v první řadě obstarat věrohodné instalační médium.