Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafické karty: 750TI nebo 260X?

Neregistrovaný (0)|1.9.2015 15:43
Tazatel: pepa23

Znění dotazu: Byl jsem nedávno donucen narychlo smontovat levný základ. Chápu, že celeron bude budit úsměvy, ale ani procesoru za 900,- stará karta nestačí ani zdaleka. Proto se poohlížim po něčem markantně rychlejším.

Asi nejvýhodnější se mi zdá gtx750 1GB ale myslim, že 2 GB se může u dnešních her celkem hodit, tak další smysluplnou bych viděl 750Ti i s ohledem na budoucí upgrade proceru na i3....

Podle většiny testu je 750Ti lepší, než 260x ale úplně tomu nevěřim, tak bych rád slyšel vaše názory popřípadě doporučení jiné karty, popř. jestli má cenu čekat např. na 360x

Je, nebo spíš bude, k něčemu podpora DX12 u této třídy?

Stačí mi zdroj s dvěma 16A 12V větvemi?

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Celeron G1840
4 GB Ram
Radeon 4670 512 ddr3
zdroj Modecom 300w 2x12v 16A (max 264W) nebo Fortron 350W 1x12v 18A
ICE_D (2754)|1.9.2015 17:12
Vzhledem k tem strasnejm zdrojum, co mas k dispozici bych si vybral to s nejmensi spotrebou a to je 750 nebo 750Ti. Asi bych bral 750Ti, rozdil ve spotrebej je do 10W, to uz se ztrati, kdezto ve vykonu je to cca 15 procent navrch pro 750Ti.
Z tech zdroju bych urcite pouzil Fortrona.
johny__g (6387)|1.9.2015 21:22
U těch zdrojů asi bude záležet na stáří a konkrétním modelu. Tím "určitě Fortronem" si nejsu jistý. Modecomy nebyly nejhorší zdroje, ale je to už nějaká doba co jsem je viděl v obchodě.

Každopádně, ani jeden z těch zdrojů nebude ideál.

Budoucí upgrade na kočkopsa i3 taky není to pravé. Škoda peněz za takový procesor.
pepa23 (0)|4.9.2015 17:06
Tak sem pořídil tu 750ti... použil sem modecom... myslim, že je to od stejnýho výrobce .... pár let šlape dobře, kdežto fortronem si úplně jistej nejsem a nedá tolik ampér...

Jenže mám docela problém.
Jako primární monitor používám televizi a obraz přesahuje rámeček.
Řešil jsem to i u ATI, ale tam to šlo v pohodě zmenšit. V nvidia panelu sem nastavil se zamčenym poměrem stran 1746x982 a mám nahoře a dole černý pruhy :-) Obraz neni vycentrovaný a neni možnost to doladit... Každopádně u ATI sem měl nastavený nativní rozlišení a i hry šli dobre a obraz byl normální... teď se to nedá.

Systém sem zatim nereinstaloval, ale pochybuju, že by to samo o sobě pomohlo. Nevíte jak to řešit?

Superlativa o ovladačích nvidie začínam považovat minimálně za přehnaný.
ICE_D (2754)|4.9.2015 19:38
Stejny problem minuly tyden se starickou 7600S :( Reseni jsem nenasel, musel jsem pres ovladace zmensit plochu, cimz se zmensilo i rozliseni, jak pises Ty. Akorat teda ja tam nemam zadny pruhy :)