Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VAIO SVE14 + wifi intel N-2230 problém

robky (3195)|16.9.2015 21:09
Zdravím všetkých, po dlhom čase mám problém zasa raz ja.

Notebook Sony VAIO SVE14A2M1E ku mne dorazil s vadným hdd. Na book niekto sadol a poškodil okrem neho aj mechaniku. Tak fajn, rozobrať, vymeniť disk.
Problém nastal pri inštalácii ovládačov. Book bol kupovaný s WIN8, ale takú inštalačku tu bohužiaľ nemám, tak som tam nahodil 8.1.

Pri inštalácii ovládačov som si všimol, že akosi chýba wifi adaptér (osadený tam bol Intel Centrino N-2230). Tak som ho vymontoval a vyskúšal v iných a takisto nič. Zohnal som teda nový a s tým sa to správa úplne rovnako. Vyskúšal som teda vo vaio iné adaptéry (atheros, broadcom), tie sa korektne nainštalujú (v správcovi zariadení) ale pri pokuse o pripojenie je wifi vypnuté (a vraj ho mám zapnúť hw alebo sw tlačidlom, lenže hw tlačidlo to nemá a sw zo stránok Sony nerobí nič).

Pre overenie funkčnosti Inteláckych wifi som ich zobral domov (mám tu nejaké eMachines na odvírenie od známeho) a tam obe (pôvodná aj nová) fungujú úplne korektne ...

Žeby tie N-2230 fungovali iba s win8? Hodil by som ju tam, ale kde sa dá stiahnuť ofiko inštalačka? Na stránkach MS som našiel podstránku na vytvorenie install dvd/usb WIN8, ale iba pri zadaní licenčného kľúča. Ten zo sony (vytiahnutý cez produkey) však nie je použiteľný ....

Tak a babo raď :notsure

Dík za všetky nápady alebo rady ;)
Ventero (1280)|17.9.2015 09:13
Zkus ještě hledat zde:

https://downloadcenter.intel.com/product/66889/Intel-Centrino-Wireless-N-2230-Single-Band

V případě neúspěchu, klíč na W8 normálně googli - dají se občas najít i celé seznamy - a zkoušej, který projde. Pak už je minimální problém klíč vyměnit za platnou licenci.
robky (3195)|17.9.2015 09:22
S ovládačmi na kartu problém nemám ... len tá karta nie je v správcovi zariadení (a pritom ako taká je funkčná a slot takisto) ...
kevin00 (10238)|17.9.2015 10:23

BTW BIOS toho "vejce" tu wifi kartu vidí?

EDIT: Zkusil bych případně upgrade na Win10
robky (3195)|17.9.2015 15:27
V biose toho "vajca" nie je nič ... je úplne osekaný, nedá sa tam nič vypnúť/zapnúť, hádam len nastaviť čas :eek:

Presne tento odkaz som použil, ale licenčný kľúč z toho vajca to nezobralo ....
Tomak_CZ (392)|17.9.2015 18:51
Není vidět někde ještě jiné poškození, když na to někdo sedl? :(
robky (3195)|17.9.2015 19:05
Nič som nespozoroval ... ale iné adaptéry pc nainštaluje, len nezapne ... tak predpokladám, že slot by mal byť v poriadku.

Zajtra tam nahodím 8, snáď motyka vystrelí :notsure