reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro různou činnost v ceně 10 000 - 12 500 Kč

nettopejr (22)|28.9.2015 23:06
Zaměření pro : různou činnost – domácí PC; bez her; office; foto; video bez úprav;

Platforma: Intel
Operační systém: bez OC (mám W7)
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
co říkáte na http://www.czc.cz/ao01k0hbsejnb83e2pbq4cujp6/seznam není to úplně mimo?
nettopejr (22)|3.1.2016 00:11
Někdo v sousedním vláknu radil použít dvě DDR, tak změna:
http://www.czc.cz/blp2a81c94jr18mg997c2bgase/seznam
dává to celé smysl? ...za co nejméně peněz sestavit stroj ne moc omezující v činnosti dle názvu vlákna? (nikdy jsem nic nestavěl, ale vše je jednou poprvé...)
dokonalej (12)|3.1.2016 14:53
Nedavno jsem porizoval sestavu se stejnymi parametry. Poskladane skoro stejne. Procesor jsem, ale nakonec zvolil G3258, kvuli taktovatelnosti. Stoji stejne penez, jako tebou zmineny, ale nabizi vice vykonu (taktovanim). O neco levnejsi desku (ASUS H81M-C - Intel H81), jinak stejne. Takze byt tebou, tak to necham a vymenim pouze procesor za Pentium G3258.
nettopejr (22)|3.1.2016 17:33
dík za info... změním tedy procesor na G3258 http://www.czc.cz/intel-pentium-g3258/154160/produkt (nepředpokládám taktování, ale...)
Deska bude v pohodě? U tebe (dokonalej) ji Salamander vybíral v kombinaci pro možné taktování procesoru, já všechny komponenty kombinoval "pocitově" podle zde načtených názorů, doufaje, že stavím raketu v porovnání s dosud využívaným vrakem Lenova SL500 s externím monitorem (na kterým už opravdu nejde pracovat :-( )
dokonalej (12)|3.1.2016 18:30
Ten procesor taky beru s tim, ze ted taktovani neresim, ale treba za rok ziska clovek o neco silnejsi procesor a nemusi kupovat novy :)
Ta deska je podle me v pohode, ale nejsem zadny odbornik. Beru podle diskuzi a koukal jsem, jestli se na ni da taktovat ten procesor a v pohode. Je toho plnej net vcetne videonavodu na YT. Dostali se na stabilnich 4,2GHz tusim s tou deskou. Kdyztak radeji pockej na nazor nekoho zkusenejsiho.
Ja jsem se sestavou naprosto spokojen, co se vykonu/rychlosti tyce. Hlavni zmenu dela asi ten ssd. Ja doted fungoval na ntb Lenovo s Intel atom dvoujadrem, takze pro me to je rozdil, jako blazen :D Hlavne start systemu o minutu kratsi :D Celkove prace na pc je sviznejsi, pokud pracujes s vice okny atd. :)
Jedine, ceho jsem si nevsiml, ze deska nema usb3 konektor na desce uvnitr, takze jsem nemohl zapojit predni usb 3.0 na panelu, mam ho pouze v zadu, ale ta tva to tusim ma. Ale to jsou drobnosti.
Tomak_CZ (393)|3.1.2016 19:50
Na domácí pc bez her ti to dostačovat bude určitě i bez gpu... Pokud by ti nevadilo zvýšení ceny změnil bych ssd za Samsung, nebo Crucial... Hdd bych já bral blue, ale jako druhý disk ok....procesor vem ten G3258
nettopejr (22)|5.1.2016 23:48
Tak, přišel mi od kolegy takový seznam: http://www.czc.cz/arnvt1u2pmiovbiqv1972a7do4/seznam
mrkněte na to- dík
edit: čeština..
Salamander (6200)|6.1.2016 08:11
Minimalne ten SSD bych urcite vratil ten puvodni, ten Kingston nestoji za nic
nettopejr (22)|14.1.2016 17:34
Tak jsem přehodil v druhé sestavě SSD a vyměnil RAM za 2x4.....ale čím víc přičítám, tím míň vím :'( .
-Rozumím tomu, že mi kolega doporučil sestavu na socketu 1151, ale využiju čipset Z170 ?(nepřeplácím zbytečně za desku?)
-HDD moc nereším- 2T HDD kvůli datům, SSD na systém
-skříň- musí být "vkusná" (prac.stůl je součást obyváku) a celkem se mi hodí ovládání z vrchu. Proto bohužel tak drahou a ne třeba Z1.
Zdroj, RAM, mechanika- v podstatě odhad zelenáče.
Vitenuto (290)|15.1.2016 07:04
Jak sorry, ale lidi co chtějí levnou sestavu aby si kupovali a priplacely za skylake a ještě víc priplaceli za tuto desku.... Kurnik sopa, vždyť takovou desku bych bral do sestavy tak za 30k. Jinak pokud nekupujes SSD do m2 slotu - což nekupujes tak je to vážně blbost. + ještě m2 slot by možná šel najít na levnějších deskách.
M.2 slot je vysokorychlostní slot pro ssdcka, kde dosahují řádově az 2x vyšších rychlosti než klasické SSD, čili řádově 6x vyšší rychlost než u klasických HDD. Na druhou stranu, nevím jestli by ti při takovém to datovém toku, už možná nebrzdil CPU??

Ok takže nakonec jak tak koukam, tak M.2 SSD nemají takový výkon jak jsem psal, takže spis k ničemu.