Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Potřebuji pomoct s vizí návrhu vodního chlazení nepočítačového projektu

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Zvládne běžný lepší blok uchladit trvale 400W nebo alespoň 300W? Nebo se musí použít nějaký špičkový blok? Nebo tento výkon nezvládne žádný blok a musely by se použít bloky dva? Zase na druhou stranu bych nerad kupoval nějaký špičkový blok v ceně 5000Kč+, vzhledem k tomu, že jich ve finále potřebuju 7ks. Pokud by to žádný blok nezvládnul, zajímalo by mě, který by jste mě doporučil při jakém maximálním ztrátovém výkonu. Ideálně jeden lepší běžný a druhý špičkový včetně toho, jaký výkon zvládnou. Bude tam jen tlustý Cu plech, co bude rozvádět teplo od led do bloku, žádné pomocné chlazení tam neuvažuju. Takže pokud blok nebude stíhat, tak se ledky prakticky okamžitě přehřejí, jelikož Cu má mizernou tepelnou kapacitu.

    Pokud by byla reálná ta výkonější varianta, tak bych teplo z led rozváděl pomocí Cu plechu ve tvaru obdélníku 150x100mm o síle 4mm. Z tohoto důvodu by se dle mého názoru hodil co nejvěší vodní blok.

    Výkon led stále navyšuji, jelikož projekt se táhne a nechci stavět velkou, drahou a těžkou svítilnu, jejíž výkonový ekvivalent v době dokončení půjde koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    300W CPU bloky zvládnou, ale těžko říct jaké delta T potřebujete a jaký tam bude přenos tepla mezi tím co potřebujete chladit a samotným tím CPU blokem. Upřímně ideální by bylo objednat jednu testovací sadu a pak si s tím hrát a vidět reálný výkon, protože teoreticky mluvit se o to dá roky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Ano, to je pravda zase na druhou stranu co objednat. Nechce se mě objednávat tak, že si hodím korunou a řeknu si tak tenhle objednám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Momentálně nejlepší CPU bloky jsou https://www.jscomputers.cz/Vyhledat?arg0=ek-velocity
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Jak si s porovnáním s bloky od ek-velocity vede tento? https://www.jscomputers.cz/produkt/X...01053007002009 Líbí se mě na něm, že má velkou styčnou plochu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Tak konečně nastala "malá" hodina "H".

    Chtěl bych si objednat "malou testovací sadu"

    1ks Blok: EK_Water_Blocks_EK-Velocity_sTR4_-_Nickel_Acetal
    1ks Radiátor: Alphacool_NexXxoS_UT60_Full_Copper_140mm
    1ks Pumpa+expanzka: EK_Water_Blocks_EK-XRES_100_SPC-60_MX_PWM_-incl-_pump
    1ks Uzavírací kohoutek: Alphacool_uzaviraci_kohoutek_2x_1-4
    2m Hadice: EK_Water_Blocks_EK-Tube_ZMT_Matte_Black_15-9-9-5mm
    1ks Průtokoměr: Alphacool_Flow_Indicator_G1-4_-_Plexi
    1ks Teploměr: Alphacool_teplomer_s_LCD_pro_1-4-_-_Red
    1ks Kapalina: Mayhems_X1_1L_-_Clear
    2ks T-rozbočkaSroub_redukce_T_1-4
    14ks Fitinka 1/4"EK_Water_Blocks_EK-STC_Classic_16-10_mm_-_Black

    Prosím zkontrolovat kompatibilitu jednotlivých částí a zda nic nechybí, abych mohl okruh bez problémů provozovat. Jedná se mě zejména o fitinky/hadice a fitinky/jednotlivé komponenty. Jak potvrdíte, že je vše ok, tak hned objednávám - eletrické napájení si zajistím sám.
    Naposledy upraveno uživatelem Speed_dead: 03-12-2019 v 16:32 Důvod: Doplnění "1ks"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Dobrý den, řekl bych, že je vše OK, ale upozornil bych, že průtokoměr je bohužel minimálně do konce ledna nedostupný u výrobce. Jako alternativu bych doporučil dostupný https://www.jscomputers.cz/produkt/T....html?arg1=001
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Tak objednáno s doporučenou změnou. Jen doufám, že DPD dostane můj mobil, aby mě na dodací adrese našli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Děkujeme za objednávku. Telefonní kontakt dopravce dostává vždy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Objednané komponenty už dorazily. Jelikož s vodním chlazením nemám žádné zkušenosti, nejsem si jistý, jak se provádí montáž hadic do fitinek. To se tam prostě jen natlačí a drží tam pouze třením? A vroubkovaná matice slouží pouze k dotažení v protikusu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Třením drží nástrčné fitinky, tedy třeba toto https://www.jscomputers.cz/produkt/E...01053014000002

    Vy máte fitinky s převlečnou maticí - tam drží hadici hlavně ta převlečná matice, která se "zařízne" do hadice a drží jí tak, aby nevyklouzla z fitinky. Takže postup je nasadit hadici na fitinku "až do konce" tedy ne nějak křivě a podobně a pak přes hadici zašroubovat převlečnou matici tak, aby hadici držela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Takový postup jsem předpokládal. Nicméně mě mate skutečnost, že nevidím žádnou plošku či zářez, jenž by umožnil odšroubování převlečené matice bez poškození vlastní fitinky. Matice, respektive část, kterou za ní považuji, drží na fitince jak přibitá. Bojím se použít násilí, abych ji nevratně nepoškodil.
    Naposledy upraveno uživatelem Speed_dead: 16-12-2019 v 18:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    S těmi STC classic fitinkami nemám zkušenost, jak jsou z výroby utažené, je možné, že bude potřeba použít pro povolení kleště.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    26

    Při podrobném prozkoumání se mě zdá, ze vnitřní část fitinky je šestihran
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,542

    Aha už jsem Vás pochopil, nevíte jak chytnout tu část se závitem bez toho, abyste poškodil závit ? je to šestihran 9mm velikost :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zapojení vodního chlazení
    Od jamie.thomas v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-05-2015, 17:29
  2. Sestava vodního chlazení-návrh
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2012, 21:56
  3. Potřebuji pomoct s programem Connectify
    Od Domingster v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 09-07-2011, 13:13
  4. potřebuji pomoct s pc sestavou
    Od kuceraR v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-11-2010, 16:31
  5. Navrh vodniho chlazeni
    Od Malda.st v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 23:38