Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Gigabyte GA-X58-USB3 rozšíření operační paměti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dobry den,

    rad bych se poradil s rozsirenim operacni pameti z 8GB na zakladni desce GA-X58-USB3 http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3571#ov

    Stavajici pameti jsou 2x4GB TEAM TEAMELITE 8GB DDR3-1333 2X4GB KIT CL9 RB http://www.amazon.co.uk/TEAM-TEAMELI.../dp/B00864L0R4.
    Dostal jsem zdarma k dispozici 3x Kingston 4GB 1Rx8 512M x 64-Bit PC3-10600 CL9 240-Pin DIMM
    http://www.kingston.com/dataSheets/KVR13N9S8_4.pdf

    Problem je, ze po vlozeni do slotu (2x bila a 3x modra) mi po nabootani ukazuje pouze 16GB. Zkousel jsem ruzne prohodit a nefunguje.
    Co doporucujete? Muze to byt zpusobeno tim,ze nove RAM nejsou na seznamu podporovanych pameti?

    http://download.gigabyte.eu/FileList...a-x58-usb3.pdf

    Dekuji za laskavost.
    M.Bitman
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobrý den, pokud jsem to správně pochopil máte celkem 5 paměťových modulů. V manuálu na straně číslo 16 je přehledné schéma možných variant fungování pamětí. Řešením je tedy dokoupení dalšího, případně odebrání jednoho modulu. Pokud budete dokupovat, doporučuji stejného výrobce, čipy, kapacitu a časování.
    http://download1.gigabyte.eu/Files/M...x58-usb3_e.pdf
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screen Shot 2015-10-10 at 15.06.24.jpg 
Zobrazení: 96 
Velikost: 166.5 KB 
ID: 30969
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dobry den,

    moc dekuji za odpoved. Funguje mi momentalne 16GB RAM (4-4-4-4-0-0), 1x4GB ram mi zbylo a cekam, az od kamarada dorazi dalsi 1x4GB modul, abych dosah maximalni kapacity 24GB ram. Jen bych se zeptal, zda je lepsi osadit pameti v "Dual channel" nebo v triple.
    Dekuji.
    M.Bitman
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Dobry den,
    pri pouziti 4 modulu muzete sice pouzit dvou i trikanalovou pametovou sbernici, ale pouzil bych spise dva kanaly. Az budete davat 6 modulu, snazte se dosahnout alespon stejne dvojice na kazdem kanalu (i kdyz idealni je samozrejme vsechny pameti stejne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dekuji za laskavost. Ve finale pouziji 2x4GB pameti od jednoho vyrobce a 4x4GB od druheho. Tak snad to nebude delat potize.
    Dekuji za forum plne ochotnych lidi.
    M.Bitman
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od mbitman Zobrazit příspěvek
    Problem je, ze po vlozeni do slotu (2x bila a 3x modra) mi po nabootani ukazuje pouze 16GB.
    Těch 16GB to ukazuje kde - v BIOSu, nebo OS?

    Pokud v OS, může být limitem on. Např. Windows 7 Home Premium x64 využijí maximálně 16GB, i když je v desce fyzicky osazeno více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    16GB ukazuje windows 10 64 bit home ve vlastnostech pocitace. Ale to by odpovidalo. Je tam 4x4GB. Pri vlozeni 5x4GB = 20GB ukazuje taktez 16GB. Nicmene predpokladam,ze to nemusi byt relevatntni, nebot neni pamet v paru, ale jen v osazeni (4-4-4-4-4-0).

    Ale ted ctu, ze pisete windows 7. Toto se tyka windows 10 64 bit home. Tam dle microsoftu je limit 128GB...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    A kolik při osazení 20GB detekuje BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    16GB. Aha. BIOS. Podivam se zitra. Nemohu ted k pocitaci.
    Naposledy upraveno uživatelem mbitman: 12-10-2015 v 00:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Desky s x58 jsou silene choulostive na pametove moduly, mam doma Asusku, ktera dela neco podobneho, BIOS ukazuje 2GB RAM, pritom jsou osazene 3x2, ale v CPU-Z je videt celych 6GB a vsechny 3 moduly.

    Muze to zpusobovat vice veci
    - nedolehajici piny v patici CPU (prilis dotazeny chladic, ohnute piny
    - spatne nastavene casovani -> zkusit nastavit X.M.P. profil, nebo nizsi frekvenci RAM (nekde jsem cetl, ze pri osazeni 5/6 slotu to hodne lidem jede jenom na 1333MHz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele GIGABYTE
    Registrace
    Jan 2015
    Příspěvků
    155

    Pet pametovych modulu neni podporovana kombinace pameti. Bud 4 nebo 6. Viz obrazek vyse - osadit jde 2,3,4,nebo 6 modulu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Taky mi prijde, ze to proste deska nepodporuje, jak pise GIGABYTE. Ale nechtel jsem se v tom nejak v stourat. Preci jen jsem novacek
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Pro klid dusi dodavam, ze v BIOSU i pri osazeni 5x4GB se ukazuje 16GB RAM. Predpokladam,ze to potvrzuje to,ze tu psal Gigabyte. Deska umoznuje konfuguraci 2, 4 nebo 6 mod
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Na vlastní oči jsem viděl provoz MSI X58 s pěti moduly, takže obecné omezení to není. Může záležet i na kombinaci osazení jednotlivých slotů. Pokud máš chuť experimentovat, zkus následující variantu: do slotů DDR3_1, DDR3_3 a DDR3_5 osaď Kingstony a do DDR3_2 + DDR3_4 moduly Team. DDR3_6 zůstane prázdný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dekuji za radu. Mne zitra dorazi sesta pamet, tak by to melo byt vyreseno plnou konfiguraci (4-4-4-4-4-4). Pokud by byl problem,ozval bych se. Vsem moc dekuji za ochotu a laskavost.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení chipsetů: Gigabyte GA-870A-USB3 (rev.3.1)
    Od Čárls v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-05-2011, 14:20
  2. Gigabyte A-770T-USB3
    Od cholik v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 20-08-2010, 18:40
  3. Rozšíření paměti RAM
    Od MarekVys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2010, 11:49
  4. Paměti: Rozšíření RAM
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-05-2008, 22:42