Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: 4K rozlišení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dobrý den,

    mel bych dotaz tykajici se rozliseni 4K. Jisty clovek ma zcela novou LG Smart TV r.v. 2015 s 4K rozlisenim. Chce sledovat youtube videa pres pocitac na smart televizi. Koupil si novou grafickou gartu http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-750-t...146846/produkt

    Graficka karta funguje bez problemu. Staticky obraz, tj : operacni system Windows 10 64bit, promitani fotografii atd v rozliseni 4k se na smart tv zobrazuje v pohode, bez sekani. Potiz nastava ve chvili, kdy zkousi prehrat na youtube videa ve 4k rozliseni. Obraz se trha a zhruba do minuty se zobrazi hlaska

    system service exception rtkvhd64.sys / konkretne cely screen v priloze

    Podotknu, ze prehravani 4k videa primo ve smart TV v aplikaci youtube jde bez problemu, je svizny a neseka se.
    Potiz tedy bude nekde mezi PC a smart TV. A nebo mezi PC a zidli .

    Ke karte jsou zapojeny 2x HDMI kabely vedouci do smart TV: (dle manualy se prenasi 4K video pres dva kabely), nicmene windows i televize se chova, jako by byly pripojeny dva monitory misto jednoho.
    Zkousel jsem googlit, upgradoval graficke ovladace aj, ale bez uspechu.
    Pro uplnost dodavam, ze se jedna o zakladni desku: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3571#ov
    osmijadrovy procesor 2.8GHz, 16gb RAM. Internetove pripojeni BT Broadband ADSL 16/1 velmi stabilni.

    Dekuji za laskavost.
    MBITMAN

    Jeste bych dodal, ze drivery jsou aktualizovane, z oficialnich stranek Gigabytu. Windows 10 64bit
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 20151010004639.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 65.3 KB 
ID: 30972  
    Naposledy upraveno uživatelem mbitman: 11-10-2015 v 21:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    RTKVHD64.sys je ovladač patřící Realtek High Definition Audiu. Zkusil bych stáhnout a nainstalovat aktuální verzi ze stránek výrobce.

    V jakém prohlížeči to 4k YT video přehráváte?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dekuji za laskavost. Jdu to zkusit a dam vedet. Prehravam jej v VLC player 64bit. Jinak v google chrome...na youtube ve verzi 4K. Jeste me napadlo zkusit stahnout nejake youtube testovaci video ve 4K a zkusit prehrat. Pak uvidim, zda je problem v prenosu obrazu ci v prenosu dat z internetu.

    Nicmene problem de meho je, ze pocitac i televize se chova pri zapojeni zadanych 2HDMI kabelu, jako by byly pripojeny dva monitory.
    Naposledy upraveno uživatelem mbitman: 12-10-2015 v 08:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Tak jste mel pravdu s ovladacem REALTEAK. Pri prehravani nedochazi k zamrznuti pocitace. Nicmene problem s trhanim obrazu stale trva. Dle meho je to zpusobeno prave tim, ze graficka karta, resp. SMART LG TV vidi pripojene dva monitory misto slouceni 2 pozadovanych HDMI kabelu "do jedneho".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    V připojení bych problém nehledal.

    V jakém formátu je to 4k video? Chrome totiž standardně použije na YT WebM/VP9, který tvoje grafická karta neumí akcelerovat. Z toho může plynout trhání. Zkus použít Internet Explorer (opravdu IE, nikoli Edge!). Ten dostává MP4/AVC, které je obvykle bez potíží akcelerováno.

    Zrovna tak VLC 64bit bude VP9 dekódovat softwarově, na což tvůj PC asi nemá potřebný výkon (mrkni na vytížení CPU při přehrávání).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    další otázkou je zda tvá karta podporuje hw akceleraci h 265
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Dobry den,

    nejak jsem prehlidl vase odpovedi. Moc dekuji. Nakonec bylo zapotrebi vymenit kartu za jinou, ktera zvlada posilat 4K 60fps po jednom kabelu (https://www.asus.com/uk/Graphics-Car...Desk_Download/) Nyni neni problem prehravat 4K 60fps soubory. Nicmene stale dochazi k trhani pri prehravani pres youtube (online). Zajimave je, ze internet si myslim, ze by mel stihat. Pokud se pusti 4K 60fps video primo na smart TV pres wifi, zadny problem neni.

    Zkousel jsem i IE, Mozillu a problem pretrvava.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Pouzivas HTML5 nebo Flash verzi Youtube? Jinak Chrome i Firefox maji stejne jadro, takze si nepomuzes, zkus IE ... vim ze to zni smesne, ale ver mi

    Jine video ve 4k (treba ve VLC) je v pohode?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Zdravim. Dekuji za rady. Pokrocil jsem trochu dal.
    Zkousel jsem IE, Google chrome i mozillu. Vysledek stejny. 1440p zvladne,ale 2160p nikoliv. Udelal jsem maly test, stahnul stejne video pres 4K downloader do pc a prehraval offline. Pochopitelne bez problemu.

    VLC 64 bit jsem zkousel a prehraval pres url v prohlizeci. Funguje. Nicmene nevim cim, ale prijde mi,ze se neprehrava v 4K, ale v nejakem horsim rozliseni.
    V parametrech VLC jsem pritom nastavil best quality. Vsiml jsem si totiz, ze ac kompiruji link z youtube do VLC na jakemkoliv rozliseni, adresa zustana stejna.

    Jak poznam,zda pouzivam HTML ci fĺash verzi v IE? a co pripadne s tim?
    Naposledy upraveno uživatelem mbitman: 22-10-2015 v 00:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Verzi přehrávače zjistíš skrze kontextové menu (pravý myšoklik na video).

    Skrze statistiky pro experty lze zjistit údaje o přehrávaném videu. Pokud konstantě vypadávají snímky (Dropped Frames), HW z nějakém důvodu zvolené rozlišení nezvládá.

    Příklad přehrávání 4k videa na IE11 ve Windows 8.1:
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IE11_W81_4k_video_youtube.png 
Zobrazení: 162 
Velikost: 1.57 MB 
ID: 30989
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Verze je : YouTube HTML5 Video Player
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    Tak to podle vseho vypada na problem s internetovym pripojenim. Ac nechapu proc. Aplikace ve smart tv pres wifi prehrava videa skvele.
    Videa se mi podarilo bez sekani zprovoznit na vami doporucovanem IE. Je vsak treba video na pocatku na chvili pauznout a pockat, az se "nacte"

    Prikladam prilohy....Zatizeni CPU a kvalita pripojeni/

    Zajimave je, ze ac pisi 4k 60p, rezim pro experty v youtube rika 4k 30p.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Permormance.jpg 
Zobrazení: 222 
Velikost: 1.67 MB 
ID: 30990   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled.jpg 
Zobrazení: 90 
Velikost: 332.0 KB 
ID: 30991  
    Naposledy upraveno uživatelem mbitman: 22-10-2015 v 09:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Na přehrávání 4k@60 potřebuješ prohlížeč s podporou WebM. Čili ideálně Google Chrome, nebo novou Operu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2014
    Příspěvků
    33

    No to jsem měl. Ale bylo mi doporučeno používat IE . V google chrome se to slušně rozjet nepodařilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Z toho si nic nedělej. Mě taky cokoli nad 1080@60 v Chrome cuká.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HD rozlišení?
    Od Retiree v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-01-2012, 13:39
  2. Rozlišení
    Od Suprak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 21:14
  3. LCD: Dotaz - rozlišení
    Od Keert v sekci Monitory
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 21:06
  4. Diablo 2 x rozlišení
    Od Monan v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-08-2008, 22:57
  5. Rozlišení
    Od Jerome82 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 14:39