Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hacknul mi někdo PC (nebo) Steam...??

fidorka (213)|16.10.2015 23:46
Dneska se mi stala dost divná věc (nic z toho není myšleno jako vtip (!) ). Nevím jestli mi někdo hacknul PC, Steam, nebo co to mělo být...:
Hrál jsem na Steamu hru Age of Empires 2 HD a čekal v Lobby na multiplayer hru, čekal než se lobby zaplní. Připojil se někdo, zeptal se mě (anglicky) textově do chatu v lobby hry (tam kde se čeká než se připojí další hráči aby hra mohla začít). Zeptal jsem mě odkud jsem a protože to není moc obvyklý dotaz co tam padá a mě se nechtělo odpovídat upřímně tak jsem ze srandy napsal "Etiopie" chvilku čekal jestli neodpoví, nic nepsal a lobby byla pořád skoro prázdná, tak jsem alt tabnul do windows a něco dělal a za pár sekund se vrátil do lobby a "čuměl"... V chatu bylo napsáno, VEDLE MEHO jména (přezdívky): "I LOVE DICK" (včetně capslocku on)... Bylo to hned vedle mého nicku, ale já jsem tam nic takového nepsal (!).. ani jsem nemohl... byl jsem ve windows... !!! pár sekund jsem na to nevěríčně zíral, pak do lobby napsal že si myslím že mi někdo hacknul PC a rychle lobby opustil, ještě chvilku koukal do monitoru ve windows a pak jsem vytáhnul fyzicky internetový kabel z PC... a opět čuměl do monitoru, po pár sekundách (20?) jsem ho zase dal zpátky a zkontroloval antivir co mi jede, legální verze KIS (Kaspersky Internet Security) 16, aktualizace mám nastavené na automatické...

Nevím vůbec co si o tom mám myslet... Nevšiml jsme si jinak žádného nestandardního chování PC ani před tímto incidentem ani po... nestahuju viry, neklikám na odkazy v emailu (ani mi nechodí), nejsem jednoduše PC negramotný ale tohle mě překvapilo... K PC mám přístup fyzicky jen já.

Zní to jako divná blbost, ale opravdu tam bylo napsáno vedle mého nicku "I LOVE DICK"... (před mým nickem) a já to tam nepsal (!!!) .. Vypadá to skoro jakoby mi nějaký troll hacknul PC ale že by psal zrovna do chatu Age of Empires 2... ? Kdyby tam nebylo to "I LOVE DICK" ale bylo tam něco jiného, tak by to bylo pomalu jak scéna z hororu nebo paranormal filmu... Věci v chatu se snad sami psát nemuzou?

Co to bylo, stalo se někdy někomu něco takového?

---------- Doplněno v 23:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:42 ----------

Ještě mě napadá... hrál jsem online stejnou hru krátce předtím a bylo to "nějaké rozbité" hra začala totálně nestandardně, (všichni byli allies i když to ani herně nemá jít pro ty co tu hru znají. bylo to jako bug), host (ten co založil hru) psal divně jakoby ani nechápal co se děje, tak jsem mu po chvilce napsal "You are an idiot" a hru ukončil a začal hledat jinou, nic nebylo,tak jsem chtěl založit (hostovat) novou hru a tam se mi to právě stalo...?

Přece mi klávesnice sama od sebe nemůže do chatu psát "I LOVE DICK" když ani nejsem v daném chatu...?

Hacknul mě nějaký trol? Co mi hacknul (jen tu hru, jen steam, nebo celé PC) a co mám dělat?? (a znovu, tohle NENI vtip (!) ).

Bylo to skoro jak z hororu, beze srandy, kdyby se mi tam objevilo "PLEASE HELP ME!!!" tak mě asi fakt trefí... nic takového se mi nikdy nestalo

co to mohlo být? Co mi kdo hacknul?
durib (1141)|17.10.2015 11:56
ROFL. Bylo to v chatu AoE ne v chatu steam. Kdoví jak to tam funguje-nefunguje.
fidorka (213)|17.10.2015 12:19
No funguje to tam uplne normálně jako v každém chatu/lobby hry.

Byl jsem tam já a myslím dva další a objevilo se tam jasně "Fidorka: I LOVE DICK"

já to tam nepsal a žádná jiná fidorka tam určitě nebyla...

Ja to jakobyste tady psali do odpovědi něco, odeslali a když si to po sobě přečetli, tak zjistily že tam je napsáno něco jiného, než jste psali... jak říkám, kdyby to nebyla relativně "srandovní" zpráva tak z toho jde strach. To mě sleduje NSA nebo co to proboha je...? Nestalo se někomu něco podobného? Co muzu udělat kromě Full scanu PC antivirem?
durib (1141)|17.10.2015 12:37
Podle mě je to chyba hry. Kdyby ti někdo hacknul kompa a měl tu moc psát, pak by se asi těžko prozrazoval takovou pitomostí. A neudělal to třeba tak, že měl on přezdívku jako "mezera" a pak za to napsal Fidorka: I LOVE DICK nebo tak nějak? Nevím přesně jak ten chat v AoE vypadá.
fidorka (213)|17.10.2015 15:08
jakože měl nick třeba ". Fidorka" a já si nevšiml té tečky... to nevím ale upřímně nemyslím, i když jak říkám byl to pro mě docela šok, chvíli jsem na to hleděl a pak honem z lobby odešel...

no spíš mi jde o to jestli mi hru/steam/pc nehacknul nějaký trol (třeba jsem někoho urazil během hry, nevím), nějaký "serious" hacker by se samozřejmě takto neprozrazoval to máš pravdu, ale právě díky té zprávě "I LOVE DICK" bych si tipl na trolla nějakýho...

nestalo se někomu něco podobného?