vypalovaní na CD různých výrobců
Ahoj, máte někdo vysvětlení pro toto:
Vypaloval jsem nějaký audio CD. Zkusil jsem asi 6 free vypalovacích programů. Všechny stejný výsledek. CD sice přehral pc, ale nepřehralo to radio.
Šlo o CD SONY zničil jsem 15 CD a vyzkoušel 6 programů
tak jsem vytočený zkusil CD od verbatim a najednou to vše funguje jak má. 5 vypalených CD a všechny funguji od sony 15 zničených
Jak je toto možné??
Vypaloval jsem nějaký audio CD. Zkusil jsem asi 6 free vypalovacích programů. Všechny stejný výsledek. CD sice přehral pc, ale nepřehralo to radio.
Šlo o CD SONY zničil jsem 15 CD a vyzkoušel 6 programů
tak jsem vytočený zkusil CD od verbatim a najednou to vše funguje jak má. 5 vypalených CD a všechny funguji od sony 15 zničených
Jak je toto možné??
...no a co takhle uvést, jaký Booktype ten který druh media podporuje? A kdo jako tady má vědět, jak jsi měl ty soubory připravené a na jaký profil (CD-DA?) a zda se stopa (Track) uzavírala? To není dotaz ale výkřik.
Jak člověk pozná jaké CD kupuje?? Na obou typech je napsano pouze CD - R
Je nelogické aby na jednoho výrobce to šlo vypálit normálně a na druhého ne.
Tedy otazka chci vypálit audio CD. Budu to vypalovat jakýmkoliv programem co to umí. z MP3 na wav
Na verbatim to jde, podle čeho poznám, že to půjde i na jiné CD
Je nelogické aby na jednoho výrobce to šlo vypálit normálně a na druhého ne.
Tedy otazka chci vypálit audio CD. Budu to vypalovat jakýmkoliv programem co to umí. z MP3 na wav
Na verbatim to jde, podle čeho poznám, že to půjde i na jiné CD
Pozná se to buďto ve slušnějším vypalovacím programu (třeba ImgBurn ti vypíše vlastnosti zasunutého čistého optického disku a možnosti pro jeho vypalování včetně dostupných rychlostí) nebo specializovanými prográmky jako CDinfo apod. Na obalech výrobců to nenajdeš.
Jinak na Sony jsem kdysi vypálil mnoho hudebních (CD-DA profil) i datových placek (CD-R). Hudební fungovaly v každém playeru co jsem měl (v autě i jinde). Zřejmě je tvá vypalovačka nerada papá...
Jinak na Sony jsem kdysi vypálil mnoho hudebních (CD-DA profil) i datových placek (CD-R). Hudební fungovaly v každém playeru co jsem měl (v autě i jinde). Zřejmě je tvá vypalovačka nerada papá...
ano vypalovačka je jedna z velmi obyčejných. Takže pokud je tedy i možnost kombinace nevhodné vypalovačky a CD to už je fakt jako mazec..
Tak děkuji za reakci.
řešení tedy bude kupovat verbatim
Tak děkuji za reakci.
řešení tedy bude kupovat verbatim
Pole Hodnota
Vlastnosti optických mechanik
Popis zařízení TSSTcorp CDDVDW SH-224DB
Sériové číslo R93E6YBF900NZF
Revize firmware SB01
Velikost vyrovnávací paměti 768 KB
Výrobce Toshiba-Samsung
Druh zařízení DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
Rozhraní SATA
Kód regionu Žádný
Zbývající počet změn (uživatelem) 5
Zbývající počet změn (výrobcem) 4
Rychlost zápisu
DVD+R9 Dual Layer 8x
DVD+R 24x
DVD+RW 8x
DVD-R9 Dual Layer 8x
DVD-R 24x
DVD-RW 6x
DVD-RAM 5x
CD-R 48x
CD-RW 24x
Rychlost čtení
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x
Podporované typy disků
BD-ROM Nepodporováno
BD-R Nepodporováno
BD-RE Nepodporováno
HD DVD-ROM Nepodporováno
HD DVD-R Dual Layer Nepodporováno
HD DVD-RW Dual Layer Nepodporováno
HD DVD-R Nepodporováno
HD DVD-RW Nepodporováno
HD DVD-RAM Nepodporováno
DVD-ROM Čtení
DVD+R9 Dual Layer Čtení a zápis
DVD+RW9 Dual Layer Nepodporováno
DVD+R Čtení a zápis
DVD+RW Čtení a zápis
DVD-R9 Dual Layer Čtení a zápis
DVD-RW9 Dual Layer Nepodporováno
DVD-R Čtení a zápis
DVD-RW Čtení a zápis
DVD-RAM Čtení a zápis
CD-ROM Čtení
CD-R Čtení a zápis
CD-RW Čtení a zápis
Optické jednotky
AACS Nepodporováno
BD CPS Nepodporováno
Buffer Underrun Protection Podporováno
C2 Error Pointers Podporováno
CD+G Podporováno
CD-Text Podporováno
DVD-Download Disc Recording Nepodporováno
Hybrid Disc Nepodporováno
JustLink Podporováno
CPRM Podporováno
CSS Podporováno
LabelFlash Nepodporováno
Layer-Jump Recording Podporováno
LightScribe Nepodporováno
Mount Rainier Nepodporováno
OSSC Nepodporováno
Qflix Recording Nepodporováno
SecurDisc Nepodporováno
SMART Podporováno
VCPS Nepodporováno
Vlastnosti optických mechanik
Popis zařízení TSSTcorp CDDVDW SH-224DB
Sériové číslo R93E6YBF900NZF
Revize firmware SB01
Velikost vyrovnávací paměti 768 KB
Výrobce Toshiba-Samsung
Druh zařízení DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM
Rozhraní SATA
Kód regionu Žádný
Zbývající počet změn (uživatelem) 5
Zbývající počet změn (výrobcem) 4
Rychlost zápisu
DVD+R9 Dual Layer 8x
DVD+R 24x
DVD+RW 8x
DVD-R9 Dual Layer 8x
DVD-R 24x
DVD-RW 6x
DVD-RAM 5x
CD-R 48x
CD-RW 24x
Rychlost čtení
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x
Podporované typy disků
BD-ROM Nepodporováno
BD-R Nepodporováno
BD-RE Nepodporováno
HD DVD-ROM Nepodporováno
HD DVD-R Dual Layer Nepodporováno
HD DVD-RW Dual Layer Nepodporováno
HD DVD-R Nepodporováno
HD DVD-RW Nepodporováno
HD DVD-RAM Nepodporováno
DVD-ROM Čtení
DVD+R9 Dual Layer Čtení a zápis
DVD+RW9 Dual Layer Nepodporováno
DVD+R Čtení a zápis
DVD+RW Čtení a zápis
DVD-R9 Dual Layer Čtení a zápis
DVD-RW9 Dual Layer Nepodporováno
DVD-R Čtení a zápis
DVD-RW Čtení a zápis
DVD-RAM Čtení a zápis
CD-ROM Čtení
CD-R Čtení a zápis
CD-RW Čtení a zápis
Optické jednotky
AACS Nepodporováno
BD CPS Nepodporováno
Buffer Underrun Protection Podporováno
C2 Error Pointers Podporováno
CD+G Podporováno
CD-Text Podporováno
DVD-Download Disc Recording Nepodporováno
Hybrid Disc Nepodporováno
JustLink Podporováno
CPRM Podporováno
CSS Podporováno
LabelFlash Nepodporováno
Layer-Jump Recording Podporováno
LightScribe Nepodporováno
Mount Rainier Nepodporováno
OSSC Nepodporováno
Qflix Recording Nepodporováno
SecurDisc Nepodporováno
SMART Podporováno
VCPS Nepodporováno
Tady by se spíš nabízela možnost vyreklamovat ty nosiče - už jsem zažil vadnou sérku zmetků. A vůbec - vždy kupuji balíčky po 25kusech a vždy tam jsou 2 - 4 vadné nosiče, které se vypálí nekorektně. A to kupuji 98% Verbatim, které byly kdysi v mnoha testech hodnoceny jako nejkvalitnější a nejspolehlivější.
Nicméně se tu nabízí i dosti pravděpodobná možnost špatného laseru v mechanice.
Jaké značky je tvé "rádio" - to by mohlo napovědět, neboť existují dva rozdílné způsoby jak pracuje optická mechanika s médiem. Jeden vyvinula firma Sony a druhý Philips. A jeli ve tvém "rádiu" použita mechanika s evropským systémem a ty vypaluješ na mechanice se systémem japonským, tak pak se může projevit sebemenší defekt v zápisu či v médiu, popř. kombinace obojího. Tedy kombinace těchto tří věcí - hojně používaná mechanika (slabší laser buď ve vypalce tak v rádiu či obojím), horší médium a odlišný systém nohou toto způsobit. Mám to vysledováno na mnoha vypálených nosičích.
Poslední věc mě napadá, že kapacity CD nejsou stejné ani u CD se stejnými čísly. Tedy jestli jsi zkoušel vypalovat "ozaj dlho-hrajúcú LP-platňu", tak i zde by mohla být příčina. Zkoušel si vypálit nějaké kratší elpo?
Nicméně se tu nabízí i dosti pravděpodobná možnost špatného laseru v mechanice.
Jaké značky je tvé "rádio" - to by mohlo napovědět, neboť existují dva rozdílné způsoby jak pracuje optická mechanika s médiem. Jeden vyvinula firma Sony a druhý Philips. A jeli ve tvém "rádiu" použita mechanika s evropským systémem a ty vypaluješ na mechanice se systémem japonským, tak pak se může projevit sebemenší defekt v zápisu či v médiu, popř. kombinace obojího. Tedy kombinace těchto tří věcí - hojně používaná mechanika (slabší laser buď ve vypalce tak v rádiu či obojím), horší médium a odlišný systém nohou toto způsobit. Mám to vysledováno na mnoha vypálených nosičích.
Poslední věc mě napadá, že kapacity CD nejsou stejné ani u CD se stejnými čísly. Tedy jestli jsi zkoušel vypalovat "ozaj dlho-hrajúcú LP-platňu", tak i zde by mohla být příčina. Zkoušel si vypálit nějaké kratší elpo?
[QUOTE=Commanderwar;576140]je strará půl roku...naražíš na reklamaci???[/QUOTE]
Ano, ale u takto "mladé" mechaniky je laser oslabený stárnutím nepravděpodobný. To spíše zmíněná vadná várka médií.
Jinak Verbatimy byly kvalitní v počátcích, když je nechávali dělat u Mitsubishi Chemical. Poté přešli v rámci snižování nákladů na horší dodavatele (např. Moser Baer India) a kvalita šla do kopru.
Ano, ale u takto "mladé" mechaniky je laser oslabený stárnutím nepravděpodobný. To spíše zmíněná vadná várka médií.
Jinak Verbatimy byly kvalitní v počátcích, když je nechávali dělat u Mitsubishi Chemical. Poté přešli v rámci snižování nákladů na horší dodavatele (např. Moser Baer India) a kvalita šla do kopru.