Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dotaz v MySQL

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    22

    Ahoj, věděl by prosím někdo jak z obrázku Datum v příloze (SQL k němu:"SELECT Klient.client_id, Klient.birth_number, Left(birth_number,2) AS Rok, Right(birth_number,2) AS Den, (Mid(birth_number,3,2)) AS Měsíc FROM Klient;") napsat nový dotaz tak, nebo ten stávající upravit tak, aby byly znovu vypsány úplně všechny hodnoty v sloupci Měsíc, ale s tím, že od těch, které jsou větší jak 12, by byla odečtena hodnota 50?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Datum.jpg 
Zobrazení: 190 
Velikost: 84.3 KB 
ID: 30999  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    51

    IF(Mid(birth_number,3,2)<=12,Mid(birth_number,3,2) ,Mid(birth_number,3,2)-50) AS Měsíc
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    22

    Děkuji, ale zase něco dělám špatně, na to se musí použít křížový dotaz nebo jak? :-(
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Dotaz na DATUM.jpg 
Zobrazení: 72 
Velikost: 63.4 KB 
ID: 31000  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    51

    Přidal jsi tam nějaké závorky, zkus zkopírovat tak, jak jsem napsal.
    SELECT Klient.client_id, Klient.birth_number, Left(birth_number,2) AS Rok, Right(birth_number,2) AS Den, IF(Mid(birth_number,3,2)<=12,Mid(birth_number,3,2) ,Mid(birth_number,3,2)-50) AS Měsíc FROM Klient;
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    22

    Něco dělám špatně :-(
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Dotaz na DATUM.jpg 
Zobrazení: 77 
Velikost: 166.4 KB 
ID: 31001  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    51

    V titulku jsi psal MySQL, teď píšeš Access.
    SELECT Klient.client_id, Klient.birth_number, Left(birth_number,2) AS Rok, Right(birth_number,2) AS Den, IIF(Mid(birth_number,3,2)<=12,Mid(birth_number,3,2 ) ,Mid(birth_number,3,2)-50) AS Měsíc FROM Klient;
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    22

    Za to se omlouvám :-( Každopádně, tu funkci jsem na IIF měnila, nešlo to, teď už to jde. Asi mě z toho klepne :-( Moc ti děkuji za pomoc :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. mysql set @variable
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 12:07
  2. mysql: vynechání order by
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-10-2009, 11:01
  3. mysql: fultext vyhledávání
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 14:59
  4. MySQL a JOIN
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 16:52
  5. OpenSUSE: přesunutí mysql-data
    Od petr.svec v sekci OS Linux
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 09:37