Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Nová pamět a problem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Zdravim, potřebuju poradit. Mám op.pamět DDRAM PC2700 256MB PQI a pořídil sem si pro zrychlení ještě jednu pamět, a to RAM DIMM 256MB DDR PC333 (PC2700) CL2.5 a po zapojení sem se chvíli radoval z rychlejšího PC a najednou došlo k restartu PC a to se opakovalo a ani po proházení pamětí (to už mi to nešlo vůbec) se to nezlepšilo. Nevím ted, jestli si ty paměti spolu nerozumí nebo jestli se musí něco nastavit v BIOSU. Můžete mi někdo poradit nějaký postup, jak zjistit co a jak? Sem v tomhle docela slabší, tak prosím jen ne odkazy na testovací programy, v tom sem ztracenej, díky všem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    no a co tak to skusit jenom s puvodni pameti? a jeste by to chtelo vedet typ zakladni desky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    No na tý původní sem a chtěl bych 2, aby to bylo rychlejší. A tu zákl. mam ASUS M/B A7V8X-X-LAN, KT400, AGP 8x a k tomu procesor CPU Athlon XP 2200+ Socket A BOX AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Když se kupují paměti, obvykle je nejlepší koupit všechny stejné. To je ideální, ale jinak by to mělo jít taky, jde o to, aby měly zbylé paměti stejné parametry. Doma mám na Duronu sA taky rozdílné moduly SDRAM 133 po 128MB a funguje to OK. No... asi to bude chtít jinou paměť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Tu původní paměť mam od začátku, co sem to PC koupil a myslel sem si, že ta nová, když má stejný parametr PC2700, tak že bude dostatečně kompatibilní. No snad mi to případně vyměněj, když to nějak nerozchodim. Ted to teda drží, ale nevim, nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    Tu původní paměť mam od začátku, co sem to PC koupil a myslel sem si, že ta nová, když má stejný parametr PC2700, tak že bude dostatečně kompatibilní. No snad mi to případně vyměněj, když to nějak nerozchodim. Ted to teda drží, ale nevim, nevim.
    Nejde jenom o "PC2700", ale o frekvenci, časování a jiné. Např. PC3200 paměti jsou taky různé - jedna má 400MHz, druhá 533HMz, jedna má CL2.5, jiná zase CL3.0 a tak dále. Především PCXXXX a MHz by měly sedět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    U tý nový mam frekvenci 333MHz a u tý starý to nevim jak zjistit. Zřejmě bude jiná, ale v BIOSu sem jí místo auto nastavil na 333 a zatim to chodí, tak uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    U tý nový mam frekvenci 333MHz a u tý starý to nevim jak zjistit. Zřejmě bude jiná, ale v BIOSu sem jí místo auto nastavil na 333 a zatim to chodí, tak uvidim.
    No tak vidíš, tady byl zakopaný pes. To je důležité, musí rozhodně běžet na stejné frekvenci!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Tak to nešlape, zase mi to spadlo a zkoušel sem i jednu hru a ta takypod tim nechtěla běhat. Kde zjistim parametry o svý RAM? Dá se to někde najít, mam XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    Tak to nešlape, zase mi to spadlo a zkoušel sem i jednu hru a ta takypod tim nechtěla běhat. Kde zjistim parametry o svý RAM? Dá se to někde najít, mam XP.
    No, spousta programů to umí, nejlíp ale asi Everest, ten Ti o RAMce ukáže první poslední.

    WEB: http://www.lavalys.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Díky za tip, prošel sem to a porovnal parametry a jediný rozdíl jsem našel v časování pamětí, kde u starší RAM je 166MHz a u té nové jsou dvě hodnoty 166MHz a 133MHz. Zkoušel jsem tu novou samostatně a chodí bezproblémů, ale společně to bohužel nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    Díky za tip, prošel sem to a porovnal parametry a jediný rozdíl jsem našel v časování pamětí, kde u starší RAM je 166MHz a u té nové jsou dvě hodnoty 166MHz a 133MHz. Zkoušel jsem tu novou samostatně a chodí bezproblémů, ale společně to bohužel nejde.
    166MHz DDR = 333MHz, 133MHz DDR = 266MHz, jenom pro úplnost.

    Jinak... ještě sem napiš, jaké mají časování (hodnoty v MHz nejsou časování, ale takt/rychlost). Časování v Everestu najdeš ve složce stromu "Menu/Základní deska/SPD" pod řádkem "Časování pamětí" a vypiš sem všechny řádky pro obě paměti, prosím.

    Např.:
    DIMM1: 1 GB PC3200 DDR SDRAM

    Časování pamětí
    @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-2-2-6 (CL-RCD-RP-RAS)


    Dá se to vybrat pravým tlačítkem a KOPÍROVAT nebo event. KOPÍROVAT VŠE.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Tak tady to je:

    Původní RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)

    Nová RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Ještě pro úplnost k předchozímu:

    Název původní RAM:
    DIMM2: 256 MB PC2700 DDR SDRAM

    a té nové:
    DIMM2: A-DATA 256 MB PC2700 DDR SDRAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    No tak to je prapodivné... paměti jsou obě prakticky shodné, tam by pak už jedině byl problém ve vzájemné nesnášenlivosti těchto dvou , taky se to stává. Každopádně bych ještě eventuelně zkusil nastavit pamětem 266MHz (i když tuhle hodnotu sice nemá ta první psanou, zkusil bych to), jinak už mě nic nenapadá. Zkusit taky jiné rozmístění těch pamětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová paměť pro základní desku
    Od Oja v sekci Operační paměti
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 20-02-2013, 22:21
  2. Dell D400 a nova pamet
    Od durib v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-07-2010, 00:29
  3. Socket AM2/AM2+: Nová deska + nový CPU problém
    Od Dj.kenny v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 11:43
  4. DDR1: nová paměť PC píůá
    Od nadalv v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 12:16
  5. Nová PC sestava - sestaveno, ale problém s oživením
    Od Drakechy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 23:28