Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Nová pamět a problem

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Tak sem tam dal obě, nastavil na 266 a uvidim, co to udělá, zatim se to chová normálně, díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    je mozne ze si pameti nerozumi. kazdopadne bych nejprve v nasledujicim poradi zkusil:

    1. update biosu na posledni verzi
    2. memtest pro kazdou pamet zvlast na danych casovanich - memtest86 (vygoogli si)
    vyskytne-li se nejaka chyba, je potreba pamet vymenit. test alespon 3-4 pruchody

    Pokud jsou obe pameti v poradku a kazda zvlast bezi, tak:
    3. zhorseni casovani (ne frekvenci) a znova memtest, pripadne prohodit ve slotech.
    4. mirne zvyseni napeti pokud to deska umi (opravdu jen MIRNE!). - na vlastni nebezpeci.

    edit:
    Citace Původně odesláno od wizaard
    PC3200 paměti jsou taky různé - jedna má 400MHz, druhá 533HMz
    PC 3200 DDR maji vzdycky 400 MHz
    Naposledy upraveno uživatelem ICEBOSS: 14-08-2006 v 18:15
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    PC 3200 DDR maji vzdycky 400 MHz
    Asi jsem to špatně napsal, ale myslel jsem taktovací strop těch pamětí, pardon, měl jsem na mysli, že paměti DDR jsou taky různé a mají různý strop standardního taktování. No... asi jsem se do toho zase zamotal... každopádně snad mě chápeš . PC3200 rozhodně nebyl vhodný výraz, sorry.

    EDIT: Za poslední dobu jsem toho tady na fóru naplácal nějak moc a mám takový pocit, že se nějak moc montuju do věcí, o kterých moc nevím... sakra... asi bych se měl zase posadit do pozice "čtenáře" a odpovídat jen na věci, se kterými mám osobní zkušenost.
    Naposledy upraveno uživatelem wizaard: 14-08-2006 v 23:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    Tak tady to je:

    Původní RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)

    Nová RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
    Toto jsou doporučené hodnoty výrobcem...tedy vypadá to tak. Neukazuje to na jaké frekvenci skutečně běží(nemůže Vám každá ramka běžet na jiné frekvenci a latenci). Tuto hodnotu myslím najdete trochu někde jinde. Jinak pokud Vám obě paměti neběží ani na 266 Mhz, tak je dost pravděpodobné, že jedna z ramek nebude na 100% o.k. Navíc podle toho co píšete, prodejce Vám prodal 266ku nikoli 333, i když s cl2 a tak by na 166 mohla jít nataktovat, ale to Vám výrobce negarantuje. Takže bych zašel k prodejci s počítačem, hodil bych mu ramku na hlavu a chtěl bych novou! A hned bych ji u něj vyzkoušel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Tak jen pro doplnění, jak mi Wizaard poradil, změnil sem v BIOSu nastavení na 266MHz a novou RAM dal napravo od té stávající a od té doby to chodí super bez problémů. Takže mu ještě jednou velice děkuji a přeji všem hezký den:-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Paolooo
    Tak jen pro doplnění, jak mi Wizaard poradil, změnil sem v BIOSu nastavení na 266MHz a novou RAM dal napravo od té stávající a od té doby to chodí super bez problémů. Takže mu ještě jednou velice děkuji a přeji všem hezký den:-))
    Víme, GeniusV asi chtěl docílit, aby obě běžely na 333MHz. Jinak díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    11

    Už sem dával :-) Fakt díky za pomoc, sem v tomhle jalovej...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Víme, GeniusV asi chtěl docílit, aby obě běžely na 333MHz. Jinak díky.
    Chtěl jsem to docílit špatně nebo dobře?
    PC 2700 by standartně mělo běžet na 333, ne? Bohužel si to nemohu ověřit, mám v práci blokovanej net! :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od GeniusV
    Chtěl jsem to docílit špatně nebo dobře?
    PC 2700 by standartně mělo běžet na 333, ne? Bohužel si to nemohu ověřit, mám v práci blokovanej net! :-(
    Ale ano, rozhodně si myslím, že by měly běžet na 333MHz. Ideální by vážně asi byla výměna pamětí, ale na 266MHz to spolu jede a pokud je spokojenost a není vyžadována výměna, není problém. Samotnému by mi ale asi vadilo, že jedou jen na 266MHz, když můžou jet na 333MHz, že? Jinak ale ta původní mu na 333MHz jela, takže by měla i ta nová, ale nějak se jí nechce.

    A jestli dobře nebo špatně? Spíš dobře, drobným zvýšením voltáže (třeba jen o 0,1V) zvýšíš stabilitu pamětí, takže by to stálo za to zkusit, ale osobně preferuju původní hodnoty a voltáž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    pred zvysovanim voltaze doporucuju udelat body 1 a 2 co sem psal vyse...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od wizaard
    A jestli dobře nebo špatně? Spíš dobře, drobným zvýšením voltáže (třeba jen o 0,1V) zvýšíš stabilitu pamětí, takže by to stálo za to zkusit, ale osobně preferuju původní hodnoty a voltáž.
    Ne, spíš šlo o to, jestli opravdu PC2700 nemá běžet na 266, ale to je samozřejmě blbost! Zvyšovat voltáž je zbytečné. Sám everest ukázal že se jedná o 266ku s cl2. Prostě mu prodejce dal špatnou paměť, asi se jim to nějak pomotalo. To co everest ukazoval byly výrobcem dané hodnoty. Proste to není 333ka!!! Takže je jen na dotyčné osobě...Myslím, že by klidně i šlo vzít jen tu paměť, zajít za prodejcem a říct, že se spletli, že mu dali špatný modul. Pokud je v pohodě, tak tu paměť vymění a ani nepípne! Je škoda se okrádat o výkon. Obzvláště u tohoto PC, kde je každých pár Mhz znát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    pokud mu everest nameril tyto SPD hodnoty, pak znamena, ze ma pamet co na frekvenci 333 MHz funguje s CL2,5 a na 266 funguje s CL2.
    -------------
    Původně odesláno od Paolooo
    Tak tady to je:

    Nová RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
    --------------
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    pokud mu everest nameril tyto SPD hodnoty, pak znamena, ze ma pamet co na frekvenci 333 MHz funguje s CL2,5 a na 266 funguje s CL2.
    -------------
    Původně odesláno od Paolooo
    Tak tady to je:

    Nová RAM
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
    --------------
    Jasně, máte pravdu! ;-) I taková bota se stane...Nějak mě zmátlo to, že u toho uváděl i tu původní u které mu to ukazovalo jenom jedno nastavení.

    Tímto se omlouvám za "vlny"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Nová paměť pro základní desku
    Od Oja v sekci Operační paměti
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 20-02-2013, 21:21
  2. Dell D400 a nova pamet
    Od durib v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 23:29
  3. Socket AM2/AM2+: Nová deska + nový CPU problém
    Od Dj.kenny v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-03-2010, 10:43
  4. DDR1: nová paměť PC píůá
    Od nadalv v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 11:16
  5. Nová PC sestava - sestaveno, ale problém s oživením
    Od Drakechy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 22:28