Téma: PC pro hraní her v ceně 15 000 - 17 500 Kč
SalamanderPromin, ale ta sestava vazne za moc nestoji ... rozhodne ne za 13k
VencaXHlavně ten CPU je utrejch. Technologicky jde (při herním využití) o dvoujádro a ještě docela slabý... Navíc AMD nejsou aktuálně zrovna ideální CPU do herního PC (neřeknu do PC na rendering, střih videa či jiné multithread aplikace).
Osobně bych to postavil nějak takhle http://www.czc.cz/eul5mfd5vahja8v3km23o53443/seznam a když už to postavit na AMD, tak na tom jejich tříjádru (FX-6300) nebo čtyřjádru (FX-8xx0)
Salamander[QUOTE=VencaX;576977]Hlavně ten CPU je utrejch. Technologicky jde (při herním využití) o dvoujádro a ještě docela slabý... Navíc AMD nejsou aktuálně zrovna ideální CPU do herního PC (neřeknu do PC na rendering, střih videa či jiné multithread aplikace).[/QUOTE]
Spis by me zajimalo co je tam za zdroj :D Nebo pockej, mozna to radsi ani vedet nechci.
A ta zakladni deska je brutalni vykopavka.
VencaXTak ale co chceš od již hotový sestavy za 13K? Navíc když to musí bejt AMD, tak je to dvojnásob :D
SalamanderAspon takhle
http://www.czc.cz/bapr8j68rig46act6m9vvh3hbf/seznam
I kdyz bych to osobne stavel na Intel Pentium G3258
00krystofDíky všem za příspěvky!! Ale když bych se chtěl ještě zeptat jestli by jste mi nedali návrch na sestaveny pc do 16000 ktery utahne i narocny hry.(procesor i5)
Předem děkuji za odpověd.
dom324S i5 se do 16k i s windowsama nevejdeš.Nejlevnější i5 stojí 5 000 + windows 2 500 + grafika-k i5 by seděla GTX 960 nebo R9 380 obojí +- 5 000.A najednou máš 12 500 v čudu a není tam ani základovka,zdroj,paměti,disk.....S i5 se do 16k nevlezeš.
00krystofa bez windows ???
Vitenutomožná za 17k by byl pěkný základ s i5 a gtx 960 (+ - 500 Kč)
SalamanderJe tam strasne riziko u toho zdroje s buhvijakou kvalitou. Proste bych tyhle sestavy fakt nekupoval.
Vitenuto?!?!? Hele co je za problém si nechat sestavit výhodnější PC u czc zdarma? Minimálně ušetříš kolem 1k a budeš mít k tomu lepší kvalitnější komponenty...
Jinak sestava rozhodně rozjede náročnější hry, podstatě při snížených detailech všechny momentální hry při FullHD rozhlížení, ale jak již jsem psal, radši tady napiš, že chceš poradit PC na hry (kdyžtak v CZC), lidi ti to daj do seznamu, ty klikneš do košíku a sestavení zdarma a máš to výhodnější...
P.S. Ok zkusil jsem to - cenově ti to nevynde o 1k levnějš nýbrž totálně stejně (+100 Kč), ale máš tam kvalitní komponenty: http://www.czc.cz/ecjc3cnmagk0v9qa7sqnilt1ee/seznam
00krystofa nechtelo by to nake SSD????
SalamanderV te sestave cos posilal ty SSD taky neni, samozrejme by bylo fajn, ale uz na nej nezbyvaji penize, nevim jak si to predstavujes ... :slug
00krystofkolik GB staci na windows??
Salamander"staci" i 64GB, ale 128GB na system je tak idealni minimum, ale zas nema cenu kupovat ten nejvetsi shit.
00krystofkolik GB na SSD staci na windows???
VitenutoNvm Windows zabere asi kolem 20-30gb jestli myslis takhle, problém jen, že pokud koupis SSD menší, než 120 gb, čili 64gb, tak tam mas odost menší přenosové rychlosti a i ještě je to extrémně nevýhodné vůči 120gb verzi, která je ale zase vcelku zbytečnej luxus - taky uvazuji o SSD, a říkám si, že by stacila bohate 64gb verze (jen na Windows, jinak na hry si klidně pockam), jenomže ta nevyhodnost (gb na x Kč) a celkové ještě odost mensi přenosové rychlosti je desna... Takze pokud chceš SSD tak idealne aspoň 120gb verze, které také zrovna nejsou moc výhodné, ale už dosahuji těch 500 MB čtecí rychlosti. Sice zapisovací rychlost je často stejne jako u klasického HDD, ale tak většinou jde o to jak rychle se PC zapne, ne vipne...
S tou zapisovací rychlosti přesně nevím jak to je, ale Kingstony za těch 1400 Kč právě že tímto trpí, nvm jak je na tom Samsung nebo Crucial...
P.S. ohledně toho ssdcka tak je to takový zacarovaných kruh, buďto nevyhodne, nebo zbytečný luxus...
00krystofZvládla by to i i3 ??
Jo o kolik pomalejší je OS na SSD než na norm disku ???
SalamanderHele, o SSD toho bylo napsano tolik, ze to tady nema smysl rozepisovat, zkus taky ukazat nejakou vlastni iniciativu, google je zadarmo, tak ho zkus pouzit.
i3 by to asi zvladla, ale cenovy rozdil proti te i5 neni zase takovy aby to bylo opodstatnene, proste se tolik nevyplati. A kdyz uz i3, tak urcite Skylake
VitenutoWooow - v životě bych nečekal, že SSD je tolikrát rychlejší, takze jak to vidím, že si asi SSD koupim na vánoce, ještě nezlenit a dostat stypko s jdu do toho 100%
https://youtu.be/kv5dCXiXFaw
Ještě kuknu na cenu toho SSD co tam testuje
Aha tak to SSD je premiovy model... Který se už neprodava, tak pak uvidim, každopádně nějak takhle to SSD funguje
Salamander[QUOTE=Vitenuto;577144]
Aha tak to SSD je premiovy model... Který se už neprodava[/QUOTE]
Nevim cos cekal kdyz je to video 3 roky stare
00krystofMě pprostě zajima jestli i3 zvládne třeba gta 5??
Tady je trochu drasi PC ale prostě jestli vše zvládne podle mích představ:
SalamanderJezis tak zvladne, ale bude to limitujicim faktorem toho PC.
Jen pak za rok za dva budes litovat, ze jsi neporidil i5, zeptej se ICE_D-ho, ten udelal tu stejnou chybu.
VitenutoTen lynx vypada zajimave, jen nechapu proc kdyz chces herni komp, tak proc radsi nezrusis SSD a nepriplatis si na tu i5, jelikoz ti vydrzi odost dele. SSD bych dokoupil pozdeji. Radim ti se kouknout na videa s i3, jelikoz v pripade gta v bych se vcelku bal, kdyz uz ja, sic se starsi verzi, s i5 me v gtacku jede procesor na 100%.
Dalsi vec, proc nechces navrhnute náma sestavy? Sice na pctuningu tedka testovali a v realu ty sestavy vychazeli o 1k draz, problem je, ze ty sestavy mely komponenty, ktere podstate byly zbytecne... Cili pri pouziti jinych komponent ale pri stejne kvalite to vychazi stejne/lepe...
Potrebujes windows nebo ne?
SalamanderTak ono u tech corpa pocitacu taky Windows nejsou ...
johny__gTy Corpa počítače jsou vůbec nádherným příkladem jak se počítač vypadat nemá. Vezme se nejlevnější zastaralá deska, na ni se dá i5 (a doufá se že deska to dva roky ustojí) aby to vypadalo jako fakt dělo. I těch 4 x 3,1 GHz je tam jen kvůli BFU, se divím že tam rovnou nenapsali 12,4 GHz (i to sem už viděl). K tomu vymeteme ze skladu staré neprodejné 1333 MHz paměti, nacpe se to do levné skříně (o zdroji se nezmíníme, ten není důležitý) a navrch nějakou grafiku, co se s přimhouřením obou očí dá použít na hry. Jako koruna všeho se tam dají neaktivované windows (ale zato Ultimate!).
U téhle firmy bych si nekoupil ani cédéčko.
00krystofA co kdybych potom třeba za rok do toho LINXu koupil i5
Salamander[QUOTE=00krystof;577172]A co kdybych potom třeba za rok do toho LINXu koupil i5[/QUOTE]
A proc bys to delal? Tu i3 z toho neprodas. To je rozumnejsi casem dokoupit to SSD.
BTW: ten odkaz na tu sestavu je kde?
00krystofTak mi pls dej naký konečný navrch. ♥♥
SalamanderTa co sem daval Vitenuto je za tu cenu celkem rozumna
00krystofjeste jenom jestli toto http://www.czc.cz/ecjc3cnmagk0v9qa7sqnilt1ee/seznam nepotrebuje aj chladič???
SalamanderChladic je v baleni u CPU, momentalne tam nema cenu davat nic lepsiho
00krystofa neni ta grafika lepsi tahle http://www.czc.cz/asus-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-2gb/176259/produkt a je to jen o 100kč drasi nez ta predtim
SalamanderMa o trosku vyssi takty jadra, rozdil ve vykonu tak 2% ? Jestli ti to stoji za ten priplatek tak klidne.
00krystofakorat me stve ze musim zaplatit jeste 2000 za windows
Salamander[QUOTE=00krystof;577192]akorat me stve ze musim zaplatit jeste 2000 za windows[/QUOTE]
To bys musel i tak (s tou tvou puvodni sestavou), nevim co resis.
00krystofjo ale stejně díky ♥♥ ♥♥ ♥♥
ICE_D[QUOTE=00krystof;577190]a neni ta grafika lepsi tahle http://www.czc.cz/asus-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-2gb/176259/produkt a je to jen o 100kč drasi nez ta predtim[/QUOTE]
Zdarec! Pod tuhle sestavu ase klidne podepisu! Postavil bych to uple nachlup stejne, az na grafiku, Teda pouzil bych GTX950, taky ASUS, ale Strixe. Nejde o vykon, ale o to, ze Strix je asi nejtissi chladic na trhu. A pak bych investoval do chladice na CPU SilentiumPS Spartan. Stoji neco pres 4 kila a je perfektne tichej. Ten pribalenej neni zadna traga, provozoval jsem ho rok na i3ce a rok na i5ce, ale ten Spartan je proste jina liga :D
Jak uz rikal Kocicak, sam jsem se pred dvema lety napalil s i3-kou. Ono to s grafikou stredni tridy zvladalo hry docela slusne, ale pak prisla hra narocnejsi na procesor a uz to proste neslo tak dobre. Navic jsem pak upgradoval grafiku a to byl uplny konec. Ta i3-ka je totiz uplne neprodejna. Koupil jsem ji za 2800 a za rok chtel prodat. Na bozosi visely kousky okolo 1000 a nikdo je nechtel. Tak jsem ji radsi venova dedovi do jeho PC zadarmo. Kdybych byval byl hned priplatil blbejch 15 stovek, tak me ten upgrade nemusel za rok stat 4200!! Takze i3 nebrat! Bud Pentium za patnact stovek a za rok ho hodit do popelnice a koupit i5, nebo rovnou i5 a veci, ktery se dobre upgraduji (SSD, grafika) nechat na pozdeji. SSD jen pridas a preinstalujes system. Grafiku jednoduse vymenis v PCI slotu a starou prodas - po starych grafikach je daleko vetsi poptavka nez po starejch procesorech a to nemluvim o tom, ze procesor se vykutava z desky daleko hur nez grafika - musis sundat chladc, ocistit pastu, vycvaknout procesor, zacvaknout novej, nanest novou pastu a primontovat chladic. Z vlastniho okoli vim, ze se do toho lidem moc nechce nebo to neumi (ja jsem ta skupina, ktery se nechce, pac je s tim moc s*ani :D)
Tomak_CZPokud je pro tebe win drahej kup něco podobného http://aukro.cz/software-100704?string=windows
Já koupil 4 kousky 8.1 a vyšly mě na 2000 celkem... ;) Tëď jedu na 10tkách a bez problémů. Prodejce, od kterého jsem kupoval momentálně nemá vystavenou žádnou aukci... Jinak souhlasím se sestavou.
VitenutoKontrolní otázka: Není lepší R9 380 než GTX 960? Koukám na testy a někde jsou stejné, někde zase odost vede R9 380 (ve FC 4, GTA V) a ono jestli to není tou dvojnásobně větší sběrnicí. A další věc, ono celkově zdali v tomto případě není u AMDčka větší šance, že vydrží déle, jelikož jestli novější hry nebudou chtít více paměti. Cenově sou stejné a ohledně přetaktování, tak sice AMDčko přetaktujete o 10%, Nvidii o 15% což zas takový rozdíl není... No celkově mezi nima zas takové rozdíly nejsou - ještě můžu dodat o 60W menší příkon u Nvidie.
No nvm... právěže kamarádovi jsem doporučil tu Nvidii a teďka se vcelku bojím, jestli nebylo lepší vzít 380tku.
Další důvod pro ní, je např. vydání nové 390, která je totožná jako 290, akorát při vydání se vydali novější ovladače?, které odost zlepšily výkon 290/390 - nebo se pletu?
Pak také R9 280X (Ve své době, alá HD 7970, k ní byla konkurence v podobě GTX 670 (GTX 760) a dnes je tomu úplně jinak...)
ICE_DTed jak jsem stavel kamaradovi pocitac, tak jsme se jednoznacne shodli na R9 380 - je ve hrach o 10-15 procent rychlejsi nez GTX960. Pritom obe karty MSI s Twin Frozerem stoji stejne. Na spotrebuj kasle a pretaktovavat nebude, to neni argument, pac on je BFU :D
VitenutoAch jo... no tak uvidíme, snad to zas tak špatne nebude, ted už to preobjednavat nebudem
Mi.LekTaky se přidám do tábora nVidie.
Ono je super, že mají stejný chladič. Ale nemají stejnou spotřebu. Vyšší spotřeba indikuje vyšší teploty (na stejném chladiči) a tudíž i větší hlučnost (ve hrách - tedy v zatížení).
dom324Vyšší teplota a hlučnost se dají snést,já osobně bych preferoval r9 380.
Tomak_CZoprav si seznam...Nefunguje
VitenutoNebudu ti dane produkty ted hledat, ale vybral bych prvni sestavu a pokud muze byt cena takova jaka je za ten lynx, tak bych gpu vymenil za r9 380 (nejakou za tech 5800). Dokoupil ssd kingston hyperx fury 120 gb a pokud by to bylo nutne tak jeste klasicke hdd vymenil za 2tb model. Lynx sestava je zajimava, ale za stejnou cenu jak ti tady vyjmenovavam muzes sehnat znacne kvalitnejsi komponenty (zdroj, zakladni deska s chlazenou napajeci kaskadou)
---------- Doplněno v 11:39 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:35 ----------
Pokud chceš mit hezkou skříň tak můžeš zvolit z1 neo, kterou jsem ted videl na zivo, ale ice rika ze i z1 je v realu odost hezci - tu doufam take uvidim na zivo. A pokud bys chtěl tiché PC tak do koupis chladič na CPU - to ti už nějaký poradí a k tomu třeba 3 vetraky - cena celkem max 1k.
---------- Doplněno v 11:40 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:39 ----------
No počkat - ten lynx bude stát 20k nebo 24k - popřípadě tech 20k je bez DPH?
VitenutoOK tak čekání v obchodaku na rodiče jsem to nakonec i dal do kosika -
http://www.czc.cz/55s0dcoqb4g3v8bcc7uat31tg9/seznam
Mozma muze byt dobre se poohlednout na 25k sestavy od tsbohemky czc a alzy - ted je testovali na pctuningu. Je tam už i broadwell, který ale nevim zdali se vyplati.
---------- Doplněno v 12:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:12 ----------
Ještě dodat, ze tato sestava je spise luxus -SSD neni nutné a 2tb HDD taky ne
00krystofTak mi to pls sestav a posli. Predem dekuji.
VitenutoRrCože? Sestaví ti to zdarma czccko. Každopádně ta sestava je vcelku nanic, jde ji udělat vykoneji za ty peníze, jen já nevim zdali chceš nejlepší výkon za tu cenu nebo spise takovou vyváženou sestavu.
A spis at ti někdo ještě napíše. Nevim zdali se vyplati investovat 700 kc navic za dvojnasobnou pamet u grafiky, sic hry si reknou o vice, ale kdyz prekrocis limit, tak se to kamosovi s gtx 670 stejne nesekalo... takze to je jedna vec. Take by to slo postavit na broadwellu ale krom uspory nevim zdali se tech 600kc navrch (jen za cpu + meeeeega hodne za broadvelovou zakladni atx desku + 200kc za ram) vyplati... ta deska by nemusela byt asi atx ale kvuli lepsimu chlazeni by to bylo lepsi. Ta sestava co jsem tu posilal (konkurence lynx) predelana na broadwell by byla za 25,5k Kč coz je rozdil 1,7k Kč, za co bys mohl u haswellove sestavy koupit lepsi cpu tak jak nvm. A jeste k tomu za takovou cenu i levneji ti broadwell sestavu nabidnou v czc nebo mironetu, ale tsm jsou zas jen 2gb verze gpu a jeste k tomu nekde gtx 960. Tak já nvm... asi bych to bral tak já jsem ti posílal akorát jen s 1tb HDD... jenomže stejně nevim zdali se ta 4gb verze grafiky vyplatí. Ještě dodat ze mironet ti nabídne asi 16gb ram, nebo czc?
at sem nekdo neco napise ohledne vyhodnosti mironetove/czceckove sestavy.
dom324Ber 4GB verzi grafiky,příplatek to zas tak velký není.Velikost VRAM se pozná hlavně při nastavení textur (textury na low si vezmou třeba 1GB paměti a textury na high vezmou 3 GB paměti).Postavit na broadwellu?Vždyť z broadwellu vyšly jenom dva procesory které byly příšerně předražené a měly "výkonou" integrovanou grafiku.Nebo myslíš skylake?
ICE_DOba stoji za prd, hlavne z hlediska zakladni desky a zdroje. Proste si to nech postavit u CZC a je to, nechapu co furt resis...
00krystofco je podle vas lepsi radeonky nebo nvidie
a distak tohle jsem sestavil je to dobré? :http://www.czc.cz/a0bckgm0qkjpm8a59lt03ppe34/seznam
Salamander[QUOTE=00krystof;577634]co je podle vas lepsi radeonky nebo nvidie[/QUOTE]
To je jak zeptat se jestli je lepsi chleba nebo rohliky, na to se proste neda odpovedet
Ta sestava neni spatna :notsure rozhodne lepsi jak ten hal a lynx
00krystofa v poměru cena vykon???
SalamanderModel od modelu ... vetsinou jsou vyhodnejsi karty od AMD, ale mivaji naopak horsi spotrebu a potazmo vice topi.
A zalezi take na cenove hladine. Musis hold procist nejake recenze abys zjistil co se vyplati. Takhle obecne se to proste rict neda, to snad chapes.
00krystoftoto je teda co jsem sestavil potrebuji to zhodnoti :D
http://www.czc.cz/2lmdgm573ig048bsceh764nda7/seznam
00krystofJo a ten linx má v podstatě stejný parametry jen zdroj je horší ;-)
SalamanderTen zdroj neni nic moc, a SSD se ta za tu cenu koupit taky lepsi (Kingston ten model "updatoval" a ma ted mnohem horsi parametry).
Ale pokud je to finalni podoba sestavy, tak se s tim uz asi neda nic delat :D
zsdxProc ne, ale jsou i znatelne levnejsi alternativy.
00krystofJo ale nepoznamtam jestli je to česky a taky jestli to je 64 bit
http://aukro.cz/windows-7-professional-oem-coa-win10upgrade-dvd-i5972724909.html