Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Co chci upgradovat: SSD

    Aktuální konfigurace: i5 3350p
    R9 280X
    RAM: 10 gb

    Další komentář:
    Ahoj, jen tak zběžně se chci zeptat, kdybych chtěl kupovat SSD, tak jakéj koupit? Chci to jen na Windows a pokud by teda zbylo misto, tak klidně i hry - 64 gb se nevyplatí takže stejně zbývá jen 120 gb verze a tady je jich vcelku dost a sly by rozdělit na dvě kategorie - za 1800 Kc jsou Crucial nebo Samsung Evo a pak tu jsou za 1400 Kč SSDcka.
    Zaujal mě kingston hyperx Fury. Nvm přesně jak to je s téma rychlostma zapisu, na druhou stranu zapisovou rychlost beru jen jako rychlost vypínání, což je mi asi cca jedno. Jde mi hlavně o rychle načítání Windows a luxusní chod počítače (přepínání alt-tab atd)
    Tak dík za každé rady!

    P.S. na té tabletove klavesce se píše totálně blbe...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    Nvm přesně jak to je s téma rychlostma zapisu, na druhou stranu zapisovou rychlost beru jen jako rychlost vypínání, což je mi asi cca jedno..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Co je? Vsak je to tak nebo ne? Windows/aplikace při zapínání čte data z HDD a při vypinani data zapisuje/ukládá do paměti různé savy atd. A proto říkám ze mi je vcelku jedno jak rychle se aplikace vipne nebo počítač vipne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    neni to tak, na disk se zapisuje periodicky behem cele doby, co je pocitac spusteny, ver tomu nebo ne, ale i pri startu.

    to co popisujes je chovani treba Live distribuce Linuxu, kdy se vsechna data nactou z DVD/Flash disku do RAM a tam se s nimi pracuje, ale normalni OS zapisuje ruzna data na disk porad.

    Vsak v task manageru windows je graf vyuziti hdd, tak se podivej jak se to chova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    No tak teda dobře, jaký ssd bys mi teda prosím doporučil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    On konkretne ten Kingston HyperX Fury neni za tu cenu vubec spatny. Z tech drazsich pak Samsung 850.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok, takze beru kingstona, take jsem o nem uvazoval a takhle alespon usetrim, tak dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Hele, nekde jsem se docetl, ze pry ma byt jeste lepsi Transcend 370S 128gb za 1350Kc? Nejak tak. Co si o nem myslite? Nemam vzit spis toho?
    Jinak jsou nejake informace, ktere potrebuju vedet jako novy zakaznik SSD? (Treba jestli se nema zaplnovat so plna nebo tak neco - prej je take lepsi vipnout si pagefile?, tak jsem to udelal uz ted.
    Dik
    Jeste jedna informace, ale uplne mimo misu. Pajel jsem si zesilovac a knemu korekcni predzesilovac, pp pripojeni mobilu ci tabletu s androidem (pres jack) zacla blbnout dotykova vrstva, a na tabletu se mi zdalo ze se zacala zahrivat jina cast, uplne na odlosne strane od CPU (nebo aspon tipuji ze tam kde myslim je cpu). Na tabletu posleze spadl system, tak jsem to radsi restartoval - dotyk blbl na klacesce porad (nesly kliknout nejake tlacitka).
    Otazka zni - myslite si, ze by se po pripojeni toho predzesilovace mohl tablet rozbit, ci co by tam mohl byt za problem? Mala impedance(ci co to je) na vystupu? Jeste dodam, ze mobil to v pohode zvladl, a ze tablet zrovna neni 100% stabilni. Fakt dik zarady!!!

    Kdyz jsem tedka testl touch tester tak nikdezadny prpblem, tak ze by zas klaveskablbla? Divny cas na nahodu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    No, měl bys mít aspoň 15-20% disku volnýho na správnou funkci rovnoměrného opotřebení pamětí. Stránkovací soubor ti ukládá obsah RAM na SSD, takže to by také bylo dobré omezit, jak píšeš. Bylo by dál dobrý, kdybyses na to podíval i na google, ať si o tom i něco přečteš (jak vlastně SSD funguje, co je pro něj dobré a co ne.... ). Těch článků je na netu hafo.

    Jó, bastlení zesilovačů... hele je možný, že problém jsi tím způsobil, je možný, že ne... jakože za mě by se vadným připojením repráků měla podělat maximálně zvukovka... ale jestli jsi ten zesilovač dělal totálně bez znalostí čehokoli (což je vidět podle toho, že se ptáš na to, co to je vlastně impedance), tak bych už radši nikdy neriskoval ani to, že si něco do toho zapojím, ani to, že si vůbec nějaký zesilovač postavím, než si o stavění zesilovačů něco přečtu a problematiku fakt budu ovládat.

    A ještě bys mohl zkusit vyjmenovaná slova po v. Vypnout v nich sice není, ale mohlo by, třeba by se to chytlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    No čeština mi moc nejde. Každopádně ten zesilovač a předzesilovač, jsem dělal 'přesně' podle schémat a tišťáků. Problém je, že se nejvíc bojím toho, že jsem nějakou součástku třeba špatně otočil a tak, ale na druhou stranu, ten korekční předzesilovač funguje perfektně - výšky/basy/balance/hlasitost, čili si myslím, že to jsem snad napájel dobře.
    Když jsi říkal, že by se mohla podělat maximálně zvukovka, myslíš tím, že by to vůbec nemělo zasahovat do systému/dotyk. vrstvě?

    A ještě ohledně těch SSDček - co navrhuješ ty? Transcend 370S či HyperX Fury?

    ---------- Doplněno v 13:34 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:32 ----------

    A ještě dotázek - Když bych si koupil tu druhotnou verzi Windows 7 a updatoval na 10, myslíte si, že by mě ten windows, jak se někde píše, zablokoval nelegální Office?
    Celkově co si myslíte o Windows 10? Já bych to chtěl zkusit kvůli té lepší optimalizaci pro CPU? - DirectX12, problém je, že ještě snad žádná hra na něm není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Tak záleží na konkrétním zařízení, samo, že všechno je nějakým způsobem spojený s procákem, ale špatně zapojený USB ti může oddělat základovku, že jo, ale že by mělo připojení špatnýho jacku vliv na dotykovou vrstvu?

    Btw. já bych volil Cruciala nebo Samsunga, jelikož Kingslona rád nemám a Transcend mě už zklamal (i když nešlo o SSD).

    Vůbec nevím, jak funguje blokování aplikací pod Win 10 a asi bych se na to ani takhle na foru neptal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    jojo - to jsem si také prvně říkal - no snad mě nikdo 'nenahlásí'. Tablet snad pojede no, vypadá to spíš na soft chybu, kvůli tomu, že když si zapnu test dotyk. vrstvy tak ať se snažím sebevíc 2-10 dotyků různé tahy, tak to ani jednou neudělalo nic spešl. Tak snad se to nepokazí.
    Windows 7 Pro jsem si už zakoupil (před 5 minutama ) z aukra tu druhotnou licenci, doufám, že to bude normální windows, ikdyž tam píšou, že druhotná licence nese mírné známky poškození - na windowsu? (Doufám, že to není nic nad moji úroveň, co neznám)

    Crucial a Samsung je o 500 Kč dražší a v případě příplatku od nich 150 Kč? mám možnost 240 Gb Kingston - jestli si to ještě dobře pamatuji . No zkusím toho Transcenda, na jiným fóru, mi ho také doporučovali, společně se Samsungem - na Kingstona se nikdo neozval, tak uvidíme. Doufám, že mě to uspokojí...
    Každopádně tak dík za pomoc a také Veselé Vánoce a šťastnej novej rok! (Všem)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    No lol, tak jak tak koukám na rozdíl ve výkonu Samsunga vs Transcend, tak nvm nvm, asi to překousnu a vezmu Samsunga no...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Jojo, koukej na benchmarky, protože v reálném provozu bude hrozně moc poznat, že v benchmarku byl ten disk pomalejší...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Pickwick v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 31-10-2013, 23:02
  2. Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od xpeter88 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-09-2013, 17:25
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Nemesid v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 13:25
  5. Upgrade PC v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od Mychal-Wytek v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 74
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 18:17