Zrušenie inštalácie Windows XP
Raz ked som zapol PC, tak mi vypisalo, ze niaky dolezity subor bol poskodeny a chcel inštalačné CD Windowsu. Ked som ho tam dal tak som ale omylom spustil inštaláciu Windowsu no pri prvej možnosti som ju zrušil (vybral som, že nesúhlasím s licenčným ujednáním). No po reštarte PC som sa opäť dostal do inštalácie Windowsu.
Keď som sa chcel dostať do povodneho Windowsu (stačil som F8 a vybral ho) bol v poriadku. No pri každom štarte teraz musím stlačit F8 a vybrať ho, inak sa mi spusti inštalácia. Nechce sa mi ale preinštalovať Windows, keďže som ho preinštaloval len nedávno. Ako ju možem zrušiť ??? Dik.
Keď som sa chcel dostať do povodneho Windowsu (stačil som F8 a vybral ho) bol v poriadku. No pri každom štarte teraz musím stlačit F8 a vybrať ho, inak sa mi spusti inštalácia. Nechce sa mi ale preinštalovať Windows, keďže som ho preinštaloval len nedávno. Ako ju možem zrušiť ??? Dik.
CD som uz potom hned dal prec, ale kedze je ta instalacia na C:, kde je aj Windows, tak si myslím, že to nepomože.
[QUOTE=boboco;45116]Pomoct by měla úprava souboru boot.ini
Jak moc znalý uživatel PC jste?[/QUOTE]Přesně tak. Dej nám sem výpis souboru boot.ini (root disku C)
Jak moc znalý uživatel PC jste?[/QUOTE]Přesně tak. Dej nám sem výpis souboru boot.ini (root disku C)
[code][boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noexecute=alwaysoff
[/code]V podstate by mal mať asi takúto podobu... takže ostatné riadky treba vymazať. Ale jak hovoria hoši, treba to sem vypísať, istota je istota.
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /noexecute=alwaysoff
[/code]V podstate by mal mať asi takúto podobu... takže ostatné riadky treba vymazať. Ale jak hovoria hoši, treba to sem vypísať, istota je istota.
Takto:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
Ale samotný súbor boot.ini sa mi nepodarilo nájsť. Našiel som len boot.ini.backup v adresári windowsu (C:Windows/pss). Kde sa presne nachádza boot.ini ????
Alf mi aj napisal ze v root disku C ale kde to je ???
Diki moc
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
Ale samotný súbor boot.ini sa mi nepodarilo nájsť. Našiel som len boot.ini.backup v adresári windowsu (C:Windows/pss). Kde sa presne nachádza boot.ini ????
Alf mi aj napisal ze v root disku C ale kde to je ???
Diki moc
V root C je hned jakmile klikneš na ikonku disku (tedy C:\), jenže normálně ten soubor není vidět. Musíš mít povolené zobrazování skyrytých souborů/zobrazování systémových souborů. Obojí najdeš v menu Nástroje (nahoře pod lištou) -> Možnosti složky -> Zobrazení -> Skrýt chráněné soubory OS a/nebo překliknout na Zobrazovat skryté soubory a složky. Jedno z toho to bude :).