Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Zhodnocení sestavy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Dobrý den, budu si kupovat pc tak kolem těch 20000. Už mám vybranou sestavu. Má být určená na práci s videem ( hlavně v programu pinnacle, takže import, komprimování atd.) a zároveň na hry ( Crysis, CoD 4 ). Tady je sestava
    http://img413.imageshack.us/img413/6595/pcccjs4.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Moc slušná sestava, chválím výběr ASUS M2R32-MVP, ale musíš udělat 2 změny:

    1) Procesor zkus vzít 5200+ EE a bude ti stačit BOX chladič.
    5200+ nonEE s BOX chladičem dost topí, teplota leze k 55 C


    2) RAMky jednoznačně GeIL
    Kvůli tomuto:
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...4826#post44826
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Podle mě to vypadá celé dobře. Nejsem si jistý základní deskou. Snad se k ní vyjádří někdo kdo staví na AMD.

    edit: tghf už se vyjádřil ;-). Je fakt, že ten 5200+ EE co doporučuje má dvojnásobnou L2 cache, takže to bude určitě lepší volba než 5000+.
    Naposledy upraveno uživatelem rs: 19-08-2007 v 10:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Moc slušná sestava, chválím výběr ASUS M2R32-MVP, ale musíš udělat 2 změny:

    1) Procesor zkus vzít 5200+ EE a bude ti stačit BOX chladič.
    5200+ nonEE s BOX chladičem dost topí, teplota leze k 55 C


    2) RAMky jednoznačně GeIL
    Kvůli tomuto:
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...4826#post44826
    bohužel, nemůžu udělat ani jednu změnu. Rád bych, ale prodejce od kterého tuto sestavu budu kupovat nemá tyhle věci v nabídce. Jsou to závažné "problémy (chyby)"? Teď mam pentium 4 2.8 HT a teplota mi taky leze k 55+ a nějak mi to nevadí :-) u toho Athlona to vadit bude ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    rs rs je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od vikin8 Zobrazit příspěvek
    Jsou to závažné "problémy (chyby)"?
    Ne. tghf to ladí k dokonalosti. Konečně, proč nenakoupit u jiného prodejce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    no protože mám u toho prodejce známého a možná dostanu nějakou slevu :-) no s těma ramkama by to možná šlo zařídit, že bych mu je donesl a zbytek bych koupil od něj. Ono by to bylo trochu blbý přijít tam s komponentama a říct mu ať mi je všechny akorát složí :-) . No to je jedno, k těm ramkám, myslíte, že by byli vhodné tyhle
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36858
    ?
    //edit: jako, pokud to nějak extremně neovlivní výkon, tak bych to asi nechal tak.
    Naposledy upraveno uživatelem vikin8: 19-08-2007 v 10:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Právě, že nevíme jestli ty GeILy na M2R32-MVP opravdu přidávají nějakou propustnost navíc, u těch GeILů je možnost běhu na 1T, u A-DATA je přímo psané 2T (1T je lepší) - nevím jestli budou chodit na 1T.
    To už jsou 2 nevýhody které mohou ovlivnit výkon.

    Pokud to jinak nepůjde s tím chladičem tak to nechte tak, úplně katastrofální ty teploty nejsou.

    Jinak ještě musím dodat, když nemůžeš měnit komponenty tak proč se teda ptáš jestli je to dobré, když stejně s tím nic moc neuděláš, je to divné - chladič se třeba dá oželet ale ty RAMky ne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Sestava se mi líbí. Osobně si myslím, že Geily žádný podstatný výkon (nad +-2%) při stejném nastavení nepřinesou.

    Osobně tedy preferuji pro nové počítače C2D, ale od X2 4800+ nabídne i AMD pěkný výkon. Pro tuhle pratformu bude prioritní snížit časování, s čímž mám u ADATA celkem dobré zkušenosti- a nežerou tolik jako Geily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od vikin8 Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, budu si kupovat pc tak kolem těch 20000. Už mám vybranou sestavu. Má být určená na práci s videem ( hlavně v programu pinnacle, takže import, komprimování atd.) a zároveň na hry ( Crysis, CoD 4 ). Tady je sestava
    http://img413.imageshack.us/img413/6595/pcccjs4.jpg
    No je to pekna zostava, inak skoda toho 5200+ EE, ze ho predajca nema, ale myslim si, ze by mu to nemalo robit problem take CPU zohnat, JA sam som predajca vypoctovej techniky a ked chce nieco zakaznik, tak sa mu to snazim zohnat a AMD Athlon X2 5200+ EE nemoze byt zohnat ziadny problem, takze sa skus nato informovat.... Inak cela zostava je OK, este by som mozno porozmyslal nad inou napalovackou typu LG/NEC....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    a zdravim, uz to mam objednany jak je to na tom obrazku :-) akorat sem musel zmenit kartu (prej ta gainwardka je nedostatkovy zbozi v republice), tak sem vybral tuhle
    http://pcmega.cz/detail.php?id=12190
    slapl sem vedle ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Ta Gainwardka se od toho Asuse lisi tim, ze Gainward je uz od vyrobce pretaktovanej 550/1760 vs. 500/1600 u Asuse. Mozna se lisi i v prislusenstvi (jiny hry), ale zas tak detailne to nema smysl studovat. Jinak toho Asuse na frekvence Gainwarda dostanes na 100% take.
    Btw. to mas za tu cenu, jak je uvedena na tom odkazu? Jestli jo, tak si jich koupim rovnou padesat .

    Edit: Ja tam mel po kliknuti na odkaz toto, ted uz je to ok...
    Naposledy upraveno uživatelem tequilla: 04-09-2007 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    6

    uff, tak to sem rad ze sem neudelal chybu.......
    heh, to ten system dela no, ze se ti to objevi bez ceny, staci aktualizovat stranku a nabehne ti cena :-) ale jako kdybych mel vsechny veci za 1kc, tak bych si vzal vsechno co tam maji :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2014, 09:11
  2. zhodnocení sestavy
    Od Longerski v sekci PC - archiv
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 17:46
  3. Zhodnocení sestavy
    Od AMDKiller v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 12:59
  4. Zhodnocení sestavy
    Od wapap v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 16:25
  5. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00