reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč

30.12.2015 10:20
KopRik88 Zaměření pro : různou činnost – hry, grafika, video

Platforma: Intel
Operační systém: asi uz budu must prejit na Win10
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Zdravím,
Potřeboval bych poradit s novým základem pro PC. Bude sloužit převážně na úpravu videa, hraní her a něco málo z grafiky. Jedná se mi prozatím o základ bez grafické karty. Ta přijde na pořad dne až zase něco málo došetřím a hlavně až co ukáže nového Nvidia. PC by měl být postaven na kvalitních komponentech s potenciálem do budoucna. Nerad bych za dva roky měnil vše od základu. Vypíšu zde takovou moji představu ale nejsem si jistý u pamětí (tady nevím zda brát vyšší frekvenci a horší časování nebo obráceně) pak deska nevím jestli tato nebo něco od Asus (Maximus Hero) no prostě bych byl moc rád zda mi pomůžete s výběrem a doporučíte co by bylo nejlepší koupit. Předem díky moc.

Intel i7-6700k
Gigabyte Z170X Gaming 7
Noctua NH-D15S
Kingston hyperX (2x8GB) DDR4-2400 CL12
Samsung SSD PRO 950 (M.2) 256GB
Seasonic X-650

To je takový první nástřel ...
Díky moc za rady a připomínky ...
8.1.2016 09:30
KopRik88Intel i7-5820K
Asus Sabertooth X99

Zbytek by asi mohl být stejný až na chlazení. Tady by asi za úvahu stál vodník.
To je takový druhý nápad ...
13.1.2016 04:17
VitenutoMůžu se zeptat, proč tu vybíráte tak drahé základní desky? :D Tož vypadají pěkně, ale připadá mi, že nic víc než design a pár tísíců kilohertz při přetaktování CPU nenabídnou.
13.1.2016 07:17
Gouranga[QUOTE=Vitenuto;578327]Můžu se zeptat, proč tu vybíráte tak drahé základní desky? :D Tož vypadají pěkně, ale připadá mi, že nic víc než design a pár tísíců kilohertz při přetaktování CPU nenabídnou.[/QUOTE]
Tak nutne to nemusi byt o taktovani, ale o celkove vybave desky, rozlozeni PCI-E (tady dost lisi prave X99 desky), pritomnost PCI-E M.2, USB 3.1 apod. Kdyz jsem treba koukal po X99 desce, ktera by splnovala, co jsem chtel, tak jsem byl hned na 10k.. Ony ty desky mozna vypadaji stejne, ale lisi se dost..
14.1.2016 03:13
VitenutoV tom případě, pokud se tam řeší porty, tak to chápu.
V poslední době si myslím, že hodně lidí kupuje desku za 4,5k pro skylake, či jinou architekturu a při tom je to úplně zbytečné. USB 3.1 a M.2 chápu...